ايران ويج

نسخه‌ی کامل: سوئیچ 5V با جریان 15A
شما در حال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب بندی مناسب.
دوستان سلام
من برای قطع و وصل(سوئیچ) ولتاژ 5 ولت با جریان 10 تا 15 آمپر از IRF4905 که یک mosfet است ، استفاده میکنم.
برای حالت وصل ولتاژ Gate هرچه منفی تر باشد، جریان عبوری بیشتر و افت DS کمتر خواهد بود. به همین منظور مجبور شدم یک ولتاژ -5V و یک تقسیم مقاومت به مدارم اضافه کنم.
بدین ترتیب برای حالت وصل ولتاژ -1V وبرای حالت قطع ولتاژ 3V به Gate میرسد.
شکل مدار و دیتاشیت IRF4905 رو هم میذارم.
حال با توجه به شرایط جدید کاری تأمین ولتاژ -5V مقدور نیست. بنابراین به دنبال ترانزیستور و مدار جایگزینی هستم، که از شر -5V و مقاومت ها خلاص بشم. چون قراره این مدار با تیراژ بالا مونتاژ بشه.
حال اگر کسی بتواند راه حلی ارائه کند اولا خیلی خیلی ممنون میشم . دوما یه شیرینی 20 هزار تومانی پیش من داره. (البته ناقابله که به حسابش واریز میکنم)

حتما باید ماسفت مثبت بذاری ؟

ماسفت 9640 چطور ؟
اونم تست کردی ؟

با ماسفت منفی خیلی راحتری و از این مشکلات نداری !
پیشنهاد می کنم یه مقاومت پوول آپ هم بهش وصل کنی ( برای قطع بهتره )

تهییه 5- هم کاری و فقط با 555 میشه درستش کرد !
اگه تو مدارات میکرو داری که با یه کارهایی کوچولو تو برنامه و فقط با چند تا دیود و خازن می تونی تامینش کنی !!!
اگه آی سی دیجیتال هم داری با دو تا گیت نات یا ناند یا نور میشه درستش کرد !! ( مثلا از گیت های اضافه مونده مدارت )

آی سی های راه انداز مخصوص ماسفت رو چطور ؟
تست کردی ؟ http://www.iranled.com/forum/showthread.php?tid=18167

با 20000 تومان هم 40 رانی واسه خودت بخر حالشو ببر !
اینجا بچه ها پولی نیستن !!!

حتما باید ماسفت مثبت بذارم
و اینکه چون مداره برای یکبار نمیخواد مونتاژ بشه میخوام که حداقل المان و حداقل اندازه رو داشته باشه. استفاده از خازن و مقاومت یا 555 کارو یه کمی مشکل میکنه.
راستی ممنون
واسه تغذیه مدار اگه از ترانس استفاده میکنی یه ترانس دوبل بگیر و اینجوری تغذیه منفی هم داری !!

اگه فرضا سوئیچینگ هستش وی می خوای سئوچینگ بذاری بجای سوئیچینگ 5 ولت از 7.5 ولت استفاده کن و با 3 تا دیود 2.1 ازش کم کن !
اینجوری -2 ولت رو می تونی داشته باشی!
امیدوارم مفهوم رو رسونده باشم !
(۲۸-آبان-۱۳۸۹, ۰۰:۵۱:۱۴)Gawky نوشته است: [ -> ]واسه تغذیه مدار اگه از ترانس استفاده میکنی یه ترانس دوبل بگیر و اینجوری تغذیه منفی هم داری !!

اگه فرضا سوئیچینگ هستش وی می خوای سئوچینگ بذاری بجای سوئیچینگ 5 ولت از 7.5 ولت استفاده کن و با 3 تا دیود 2.1 ازش کم کن !
اینجوری -2 ولت رو می تونی داشته باشی!
امیدوارم مفهوم رو رسونده باشم !

دوست عزیز این راههایی که گفتی خوبن و ممنون
ولی یه جورایی هیچ کدومشون برای من قابل پیاده سازی نیست
من از پاور صنعتی 5V 40A استفاده میکنم. و هیچ ولتاژ دیگه ای هم ندارم.
پاور های 7.5 با جریان های مختلف و با کیفیت تو بازار نیستند.
اگه بشه یه موسفت مثل IRF4905 پیدا کنم که با ولتاژ GS- کمتر فعال بشه بهترین راهه.