ملت گوش ندادن که خودم مجبور شدم جواب رو اینجا بدم
برای دیدن این که بحث چی بوده به این تاپینک برید
اول GCC چی هست؟
یه کامپایلر C و C++ هست که تحت GNU انتشار پیدا میکنه
متن باز هست و برای Linux و ویندوز هم موجود هست
حالا اومدن و یه قسمتی رو ازش مشتق کردن به نام AVR-GCC که
مربوط به میکرو کنترلر ها میشه و مثل هر کامپایلری بدون IDE هست توی خط فرمان اجرا میشه فایل C رو میگیره و فایل هایی که ازش میخواید رو خروجی میده و اصولا در بخش میکرو یه فایل اسمبلی خروجی میده
و میان اونو بعد با یه کامپایلر دیگه به hex تبدیل میکنن
اما نبود IDE اذیت کننده هست پس اومدن و یکی براش ساختن به نام WINAVR که البته همون طور که از اسمش پیداس مربوط به ویندوز هست
حتما برای لینوکس هم یه چیز هایی باید باشه ولی اگه نباشه هم خدا پدر wine رو بیامرزه اگه نه که باید با خط فرمان کار کنید
اما خوب winavr هم همچین ظاهر خوبی نداره و گیرا نیست
اما از اون طرف avrstudio هست که همه میدونین قویترین اسمبلر رو برای avr دارا هست این که دیگه درش شکی نیست
از ورژن 5 به بعد اومدن و AVR-GCC رو وارد این نرم افزار کردن
و چون محیطش به شدت شبیه به VISUAL STUDIO هست (اصلا به وسیله ی همین هم ساخته شده) به راحتی میشه باهاش ارتباط برقرار کرد مخصوصا ایرانی ها که خیلی از VISUAL STUDIO استفاده میکنن
این برنامه هم مانند VISUAL STUDIO یک سری کامپوننت هایی روش نصب میشه که برنامه نویسی رو راحت بکنه
و کیسری نرم افزار ها بهش اضافه میشن از جمله
ASF
QTOUCH
و حتی CODEVISION!
و AVR-GCC
ARM-GCC
و ...
البته بسیاری از مورد نیاز ها قبلا نصب شده و با دانلود فایل تصب وجود دارن
این چیز هایی که هستن رو یه توضیح بدم
ASF مخفف ATMEL SOFTWARE FRAMEWORK
هست که مانن همزادش در میکروسافت یکسری توابع آماده رو داره که میتونید استفاده بکنید بخصوص برای آزمایش
البته بیشتر برای ARM و AVR-32Bit و برد های آماده ی خود ATMEL طراحی شده
و من به شخصه هنوز بهش نیازی پیدا نکردم
QTOUCH هم برای کنترل صفحه نمایش ها هست که البته ما معمولا با ماژول های آماده می خریم ولی اگه بخواید مستقیم با صفحه های تاچ و رنگی کار کنید این اینجاست! و منم که توی این وادیا نبودم و استفاده هم ازش نکردم
کدویژن به عنوان یه کامپایلر اضافه میشه و میتونید به جای GCC از اون استفاده بکنید در این محیط که این تطابق از ورژن 2.6 رخ داده که اگه نسخه رایگان رو از سایت کدویژن بگیرید می بینید کد های خروجی کدویزارد هم تغییر کرده
بقیه هم که کامپایلر هستن دیگه میتونید اضافه بکنید که البته GCC به صورت پیش فرض اضافه شده
خسته شدم اینقدر نوشتم یه نفسی بکشم و بعد یه مقایسه ای داشته باشیم
و بعد منابع آموزشی که من توصیه می کنم
دوستان اگه که قسمت برای آموزش C میخواهند درست کنند این کار رو بکنند و این پست های من رو به اون جا انتقال بدهند