ايران ويج

نسخه‌ی کامل: سوال در مورد طرز کار ربات تعقیب خط
شما در حال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب بندی مناسب.
سلام. من در بحث رباتیک میخوام وارد بشم و فعالیت کنم(گرچه رشته م برنامه نویسیه) میخواستم اگه ممکنه کمی در مورد ربات تعقیب خط توضیح بدین. اینکه چطور مسیرها رو تشخیص میده بخصوص پیچ ها رو. سنسورها رو چطور باید چید که بشه ربات رو کنترل کرد؟ اگه هم از دید برنامه نویسی هم الکترونیک توضیح بدین ممنون خواهم شد
با سلام

یک روبات مسیر یان دارای سه بخش کلی
1. سنسورها که کار اسکن زمین انجام میدن(سنسورها میتوانن هم مادون قرمز باشن یا اثر حال یا وب کم با پردازش تصاویر یا ............)
2.میکرو که اطلاعات بدست امده از سنسورهارو تحلیل میکنه و درایور کنترل میکنه
3.درایور که موتور رو کنترل میکنه از نظر سرعت جهت چرخش ...(میتونه ترانزیستوری ،رله یا ic باشه)

نحوه قرار گیری سنسور ها به صورت ساده مثل عدد (هشت فارسی) یک سنسور در وسط و حداقل دو سنسور در طرفین روبات یعنی یکی چپ یکی راست .
درمورد تشخیص پیچ ها
پیچ ها درای استاندارد های هستند ساده ترین مثل L انگلیسی وقتی روبات به انتهای مسیر میرسه سنسور وسط که وضیف هدایت به سمت جلو رو داره قطع میشه و یکی از سنسور های راست یا چپ روشن میشه اینجور روبات میفهمه که باید به کدم طرف حرکت کنه پس با منترل موتور به صورت های مختلف از جمله عقب گرد یک موتور یا توقف یکی از موتورها باعث چرخش روبات میشه

توی انجمن اطلاعات خیلی زیادی درمورد روبات مسیر یاب هست یه سرچی بزن
ممنون از پاسختون
اینا رو که میگین درست. مسیر L حالا زاویه دار یا قائم قابل هضمه. سنسور جلویی قطع میشه سنسور چپ یا راست روشن میشه ربات به اون سمت میپیچه. اما در مسیز منحنی یا دایره یا مارپیچ چی؟؟ انحراف دفعتا نیست. به تدریج منحرف میشه. چکار باید کرد که این انحراف رو فهمید و ربات عکس العمل نشون بده سوال من همینه.(به عبارت رقیق تر میخوام ربات روی خط اینور و اون ور نره و با کمی انحراف اون ربات بفهمه و مسیرشو پیدا کنه)
برای اینکه حرکت اضافه روبات کم بشه باید سرعت کم کنی و فاصله سنسور ها را کم کنی
در مورد مسیرهای دایره ای این مسیر ها را به شکل های مختلف رد می کنن در این حالت یک پیشفرض برای روبات در نظر میگیرن که به سمت جلو حرکت کنه تا این وضعیت رفع بشه
ای راحت ترین روش روشهای دیگر هم وجود داره مثلا قرار دادن چند سنسور د در جلور سنسور اصلی که فقط در این حالت فعال میشان و مسیر درست تشخیص میدن
مثل عکس زی
سلام
من تازه وارد کار رباتیک شدیم و می خواستم اگه میشه مدار یه ربات تعقیب خط 6 سنسوره رو بذارید و یه توضیح هم بدین ممنون میشم.