سلام
میخواستم بدونم شرکت های تولید کننده سخت افزار (مثلا ماوس) نقشه مدار الکترونیکی اونم منتشر میکنن یا نه؟
اگر آره کجا؟
حالا از اینا گذشته کسی مدار ماوس سراغ نداره؟ میخوام با ساختارش آشنا بشم و اگه شد یدونه دستی درست کنم.با اینکه چیز زیادی از الکترونیک نمیدونم.
سلام
آیسی درایو چیه؟ خب این قطعه توی بازار نیست؟
درایور در حقیقت قلب مدار هستش یا همون راه انداز مدار و ...
----------------------------------------
به نرمی می توان رخنه در سنگ کرد
من یه موس دارم سیماش وا رفته بود میخواستم بندازم دور گفتم نگه دارمش شاید به درد خورد
الان میخوام بازش کنم ببینم چیزی سر در میارم یا نه
فقط آقا رسول
اینا گیرنده هاشون فکر کنم 6 تا پایه داشته باشه
اطلاعاتو با پروتکل خاصی میفرستن؟
خروجیشون دیجیتالهع یا آنالوگ؟
کلا اون گیرندشو اگه بتونین برام یکم توضیح بدین شاید بتونم یه کارایی باهاش بکنم
راستی اینا با میکرو کار میکنه دیگه؟
درایور اون آی سی هست که اون لیزرو درایو میکنه و سه تا ورودی برای کلید ها داره و نتیجه را به صورت کد های تعیین شده به صورت سریال به مین می فرسته
خیلی از موس ها آی سیشون فرق میکنه
فکر نکنم باشه تو بازار
مهرداد جان توی هلپ بسکام به سرچ موس ps2 بزن اطلاعاتی که با جا به جایی و فشرده شدن کلید ها ارسال میکنه کد هاشو نوشته
این شکل اولین موس دنیا هستش:
اینم مخترع اولین موس:
اون قدیمیا که توپی داشتن داخلشون فرستنده و گیرنده مادون قرمز داشتن و صفر رو یک ارسال میکردن به آی سی درایور و بعدش فکر کنم بقول رضا جون اون درایور کد درست میکنه و میفرسته به رایانه و...
الان هم بیشتر لیزری هستش که از روی نور ال ای دی لیزری تشخیص میدن و اپتیکی هستند
فرق بین موس توپی با موس لیزری درست مثل فرق بین اینترنت دیال آپ و ADSL هستش
تاریخچه موس کامپیوتر!!!
داگلاس انگبارت ماوس را در یک موسسه تحقیقاتی اختراع کرد نام این موسسه استانفورد بود ولی بعد از چند سال یعنی در سال ۱۹۷۰ شرکت زیراکس در کالیفرنیا با رهبری جک هالی و با کمک نمونه ساخته شده توسط داگلاس موفق شد ماوسی طراحی کنند که کارایی بالایی داشت. این روند ادامه یافت تا در سال ۱۹۸۲ شرکتی به نام ماس سیستم ابتدایی ترین ماوس را برای رایانه های PC ای بی ام تولید کرد البته قطب بدون انکار رایانه یعنی ماکروسافت هم در سال ۱۹۸۳ موس دو کلیدی خود را به جهانیان عرضه کرد. البته در آن زمان به خاطر کم بودن وسعت کار با رایانه در ابتدا مفهوم ماوس درک نمی شد و جایگاهی نداشت ولی با ورود برنامه های آفیس و برنامه های مشابه کاربران فهمیدند که ماوس به آنها کمک خواهد کرد کارها سریع تر پیش رود. آنالیز موس تقریبا جز ساده ترین سخت افزارها می باشد ولی معرفی بخش های مختلف آن خالی از لطف نیست قاب ماوس همان شکل ظاهری ماوس هست که مشاهده می کنید و قطعات داخلی را محافظت می کند و از یک جهت بسیار مهم هست و آن نوع معماری ماوس هست که باید طوری باشد که انگشتان و دست دچار خستگی نشوند گوی ماوس این بخش مخصوص ماوس های تقریبا قدیمی هست و وقتی شما ماوس را روی سطحی حرکت می دهید آن گوی هم همان طور حرکت می کند و لازمه حرکت خوب و بدون اشکال گوی تمیزی سطحی است که موس روی آن می باشد. معمولا گوی ها لاستیکی هست و دارای مرکزیت فلزی غلتک یکی از بخش های مهم ماوس همین غلتک ها هستند آنها به صورت قائم قرار دارند و تمام جهت هایی که ماوس می تواند طی کند را حمایت می کنند تا در نتیجه حرکتی از دید ماوس پنهان نماند چرخ ها هر کدام از غلتک های ماوس به چرخی. وصل هستند به این ترتیب غلتکها هم زمان با گوی تکان می خورند با حرکت خود چرخ های متصل به انتهای خود را نیز می چرخانند. بخش هایی دیگر هم هستند که تنها نام آنها برده می شود و زیاد در بحث این مقاله نمی گنجد که تک تک درمورد آنها توضیح دهیم میله های هادی دیودها و آشکارسازهای نوری و کلیدهای موس بخش های دیگر این سخت افزار هستند. راهنمای خرید: ابتدا باید شما تعیین کنید چه گونه ای از ماوس را نیاز دارید ماوس های مکانیکی به علت دردسرهای زیاد امروزه کمتر خریداری می شوند و از گزینه ماوس های نوری استفاده می شود. به چند علت اول اینکه آنها نیاز به تمیز کردن گوی و محیط زیر ماوس ندارند و همه جا و راحت کار می کنند و دلیل مهم تر اینکه دقت حرکت بسیار بیشتری دارند و شما حتی می توانید در برنامه های گرافیکی روی پیکسل ها هم در مقیاس بالا با ماوس نوری حرکت کنید. بعد از انتخاب نوع ماوس باید رابط درگاه سریال آنرا مورد ارزشیابی قرار دهید امروزه دو نوع استاندارد در پیش روی داریم بیشتر رایانه ها از رابط ۹ پایه ای دی استفاده می کنند ولی برخی از رایانه ها از رابط ۲۵ پایه ای بهره می برند. چون در برخی از رایانه ها رابط ۹ پایه ای موجود نیست و در برخی در رایانه ها درگاه سریال کام یک ۲۵ پایه ای می باشد ولی اگر ماوس سازگاری نداشت می توانید از تبدیلگرها بهره ببرید که در بازار موجود است در کل مهمترین مقیاس ها همین ها بودند ولی یکی از دلایل خرید می تواند نام شرکت و اعتبار آن باشد برای مثال ماوس های شرکت ماکروسافت کاملا شناخته شده است (البته اصل های آن)
------------------------------------------------------------
در پی هدفتان , تایید دیگران نباید اهمیتی داشته باشد
سلام.من برای پروژه کارشناسی میخوام موس وایرلس نوری بسازم و نیاز دارم اطلاعات جزئی و دقیقی از نحوه ارتباط موس usb با کامپیوتر بدونم.یعنی از اولین باری که موس رو به کامپیوتر وصل می کنیم چه اتفاقاتی میفته و چه داده هایی ارسال میشه.و اینکه آیا داده فقط از موس به کامپیوتر ارسال میشه یا عکسش هم هست.
دوستان اگه مقاله ای یا مطلبی یا سایتی میتونین معرفی کنین خیلی خیلی ممنون میشم.چون کارم گیره واقعا…. چیز خاصی تو اینترنت پیدا نکردم..
آقا هیچکس اطلاعاتی نداره؟ کارم بدجور گیره.هرکی بلده کمک کنه محض رضای خدا :((
سلام.
نیاز داره از پروتکل USB و کلاس HID سر در بیارید. باید میکرویی که استفاده می کنید کد آماده داشته باشه برای مثال.
بعد از اون یه descriptor مخصوص ماوس می سازید و در MCU قرار می دید و وضعیت حرکت ماوس و کلید ها هم تعیین می کنید که به چه صورت باشه. MCU بعد از سر شماری شدن توسط host خودش رو همونطور که در descriptor براش تعیین کردید به host معرفی می کنه و به همین دلیل ، host هم یه درایور کلاس HID برای ماوس رو بهش اختصاص می دهه و ماوس USB ای که ساختید به عنوان یک ماوس سمت PC شناخه می شه ...
مثال ماوس آماده برای سری میکروهای ARM مثلا at91sam7x و ... هست که با نصب keil و قدری سرچ تو نت می تونید اطلاعات لازم رو بدست بیارید. برای AVR و ... هم گیر می یاد اما بیشتر باید بگردید.
اول یه ماوس با سیم بسازید ، بعد برید سراغ بی سیم.
موفق باشید.
خیلی ممنون. ولی واقعیتش من نصف این چیزایی که گفتین رو سر درنیاوردم ازشون!! البته من قرار نیست خود موس رو بسازم یا شبیه سازی کنم،فقط قراره یک موس با سیم رو که در بازار موجوده رو تبدیل به موس بی سیم کنم و اطلاعات رو که از موس خارج میشه از طریق نور بفرستم.ولی ازونجایی که از موس دو خط داده میره به کامپیوتر نمیشه دو تا فرستنده گیرنده بذارم،و میخواستم اگه بشه یکی از خطوط داده رو خودم در سمت گیرنده که به کامپیوتر وصل میشه بسازم.آیا ممکنه همچین کاری اصلا؟!! کلا میخام از یه فرستنده گیرنده بیشتر استفاده نکنم ولی ظاهرا کامپیوتر هم به موس داده میفرسته!!انمیدونم اینو چیکارش کنم... آیا از طرز کار موس های وایرلس موجود در بازار اطلاعاتی دارین؟ ممنون میشم راهنمایی کنید لطفـــــــــا