ايران ويج

نسخه‌ی کامل: ما هم ميتونيم ؟
شما در حال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب بندی مناسب.
قبل از این ، بسیاری از کشورهای عربی ، از دوربین های عنکبوتی برای پخش تورنمنت های مهم شان استفاده می کردند اما هیچ یک از آنها این تکنولوژی را بومی سازی نکرده بودند اما به خواست علی سعیدلو ، سازمان صدا و سیما با صرف هزینه ای ۴ میلیارد تومانی توانست اولین کشور خاورمیانه باشد که این تکنولوژی را در اختیار می گیرد. برای این کار ، مقامات تلویزیون ایران با شرکت آلمانی - اتریشی ، مجری فیلمبرداری بازی های جام ملتهای آسیا در قطر به توافق رسیدند تا این تکنولوژی وارد ورزشگاه آزادی شود
آزادی برای پوشش رسانه ای این تصاویر باید صاحب سیم کشی مسیر حرکتی دوربین و اتاقک های فرمان دوربین ها در زیر نورافکن ها می شد. خرید دوربین و نرم افزار این سیستم و ساخت زیر بنای استفاده از سیستم برای ورزشگاهی مثل آزادی رقمی معادل ۲ میلیارد تومان هزینه در بر داشت و تقریبا رقمی برابر با همین مبلغ باید صرف بومی سازی این تکنولوژی می شد اما هیچ یک از کشورهای منطقه این هزینه را نپرداختند غیر از ایران.
صدا و سیمای ایران که در پکیج دریافتی خود از شرکت اتریشی ، دو دستگاه دوربین و دو پایه متحرک برای حمل دوربین گرفته بود ، با این تضمین که نیروهای متخصص فیلمبرداری و همچنین اپراتور به حرکت در آوردن پایه متحرک وطنی در کارگاه آموزشی ۷ روزه شرکت وارد کننده به تخصص لازم دست یباند ، توانست صاحب این تکنولوژی شود. طرحی که در رده برنامه های صدا و سیمای ایران ، با اولویت بندی ملی به اجرا در آمد و استفاده از آن در هر مرحله ، نیاز به تائید از سوی دفتر حوزه ریاست سازمان دارد
دوربین متحرک را شرکت اتریشی در دو بازی قبل از عید استقلال و پرسپولیس در لیگ قهرمانان آسیا ، مورد استفاده قرار دادند و کارشان باعث استقبال بی نظیر از سوی بینندگان تلویزیونی شد اما پس از رفتن گروه فروشنده دوربین ، این دوره دیدگان در کارگاه آموزشی ۷ روزه تهران بودند که باید در کنار هم می نشستند و بازی ها را با دوربین عنکبوتی به تصویر می کشیدند. نخستین فعالیت این گروه ، در داربی بود
هماهنگی میان فیلمبردار و مسئول راندن پایه متحرک که در سکویی فلزی ، کنار تونل ورزشگاه می نشینند باید مهمترین اصل در کار قرار می گرفت اما این کار خیلی هم ساده نبود و عدم وجود این هماهنگی سبب افت کیفیت تصاویر می شد. درحالی که بر اساس قوانین فیفا با سوت شروع بازی ، دوربین نباید فاصله اش با زمین کمتر از ۱۸ متر می شد اما این قوانین اصلا به اجرا در نمی آمد و مهم تر از همه اینکه حرکت های ناگهانی دوربین ، به یکی از ۴ پایه اصلی اتصال پایه متحرک با شبکه کابلی ، آسیب وارد کرده و حالا دیگر دوربین ، کمی می لرزد
از سویی دیگر استفاده از این دوربین برای هر بازی ، نیاز به دستور مستقیم حوزه ریاست دارد و آسیب وارده در صورت تشدید می تواند خسارت های بیشتری را هم وارد کند حالا دو راه بیشتر ، پیش روی مسئولان فنی سازمان نیست. اول اینکه دوربین را برای تعمیرات به اتریش بفرستند و دومین راه ، گزینه دعوت دوباره از گروه اتریشی برای سفر به ایران است و این یعنی صرف هزینه ای مجدد
ایران درحالی این تکنولوژی را وارد سیستم کرد که بسیاری از کشورهای عربی به رغم تجهیز ورزشگاه های شان به زیرساخت های استفاده از این دوربین ها ، از ترس تکرار مشکلاتی از این دست ، در زمان پخش بازی های شان از تکنسین های اروپایی برای کاور مسابقات استفاده می کنند

به همه دوستاني كه عادت به روزمرگي ندارند بابت اين خبر منتشر شده هم تبريك و هم تسليت ميگم چون اول راهيم 023

سلام بر تمامي دوستان با صفا
براي اينكه بدونيم دنبال چي مي گرديم يه سري به http://spidercam.org/
مي زنيم ...
اينم يه فيلم تبليغاتي اين شركت تجاري ، مناسب براي اجرا در موبايل
http://www.4shared.com/video/geuTBYpE/spidercam.html
اين سيستم از دو مكانيزم كاملا مستقل تشكيل شده است :
1-بازوهاي دوربين و كنترلر آن : بخش جانبي الحاقي به سيستم كه در اين نوشته به آن نمي پردازيم . اين بازوها از دو فك با دو تكيه گاه لولايي تشكيل شده و هر فك توسط يك استپر موتور كنترل مي شود . فك دروني كه دوربين را نگه مي دارد حركت عمودي دوربين را فراهم مي نمايد و فك خارجي حركت افقي دوربين را فراهم مي نمايد . اين دو موتور از يك واحد كنترل الكترونيكي فرمان مي گيرند . اپراتور جويستيك دوربين وظيفه كنترل جهت و چرخش دوربين و تمركز لنز دوربين بر روي هدف را بر عهده دارد . خروجي آنالوگ جويستيك به واحد كنترل و پردازش ( ميكروكنترلر ) ارسال و پس از پردازش پايه هاي مربوط به استپرموتورها را بر اساس الگوريتم سرعتي برق دار مي نمايد . اطلاعات خروجي از واحد پردازش از طريق امواج راديويي يا از طريق فيبر نوري - قرار گرفته در ميان كابلهاي كشنده - عبور كرده و به درايورهاي استپر موتورها مي رسد ، ديتاي خروجي دوربين نيز به همين گونه به ايستگاه كنترل ارسال مي شود . چند باطري مرغوب نيز جهت فعاليت دوربين در همين مجموعه نصب مي گردد .
اين مكانيزمي آشناست كه در رادارها‌ ، بازوها ، دوربينهاي مداربسته و ... در حال استفاده است .
2- مجموعه گلايدركم و كنترلر آن : نحوه عملكرد اين سيستم را مي توان به صورت زير به سادگي شبيه سازي نمود :
به يك وزنه كوچك چهار نخ متصل كنيد ، اين چهار نخ را از چهار قرقره – در ارتفاعي از چهار گوشه يك مستطيل متصلند – آويزان كنيد ، حالا با كشيدن و آزاد كردن هر چهار نخ به اندازه كافي مي توانيد وزنه را در يك فضاي سه بعدي جابجا كنيد .
مكانيزم اين سيستم نيز به همين صورت است به گونه اي كه وزنه را مي توان ، مجموعه دوربين و بازوهاي آن فرض نمود ( گلايدر ) دستان شما را با چهار موتور و مغز شما كه به دستانتان دستور مي دهد را با واحد كنترل الكترونيكي مستقر در ايستگاه كنترل و نخها را با كابلهاي ويژه جايگزين نمود .
اجزاي مجموعه گلايدركم را به دو بخش مكانيكي و الكترونيكي مي توان تقسيم بندي نمود :
الف) مكانيكي
اسكلت گلايدر : از پروفيلهاي سبك ساخته مي شود و محل اتصال كابلها را نسبت به مركز ثقل به گونه اي در نظر مي گيريم كه در هنگام شتاب گيري دچار انحراف نشود وزن نهايي گلايدر مستقيما جهت محاسبات موتور و واحد پردازشگر و برنامه نويسي مورد نياز است .
كابل : اين نوع از كابل بايد داراي شرايط عمومي از قبيل استحكام كششي بالا ، مقاومت در برابر خوردگي بر اثر عوامل شيميايي و اشعه uv باشد ، مقاوم در برابر سايش ، جرم حجمي پايين و عايق الكتريكي باشد . نوع ساخت ، نوع الياف و نحوه بافت آن ، نحوه عبور سيم ديتا از ميان آن و ... را مي توان از شرايط اختصاصي آن برشمرد .
قرقره : جهت كاهش نيروي اتلافي از قرقره با قطر بزرگ و ياتاقان مناسب استفاده مي شود . انحراف امتداد محور عمودي قرقره از امتداد محور افقي آن موجب حذف نيروي مقاوم در هنگام جابجايي افقي كابل مي شود . نكته بسيار مهم محل نصب قرقره مي باشد . استحكام محل نصب قرقره موجب پايداري و كاهش ارتعاشات كابل در هنگام شتابگيري مي شود . محل نصب قرقره مكانيست كه فضاي لازم جهت مانور كابل را فراهم نمايد . مختصات اين مكان در برنامه نويسي براي سيستم لازم مي باشد .
موتورگيربكس كشنده : وزن گلايدر و كابلها در حداكثر شتاب ميزان حداكثر نيروي كششي كابل را مشخص مي نمايد و سرعت كششي كابل نيز با سرعت محيطي پولي نصب شده بر روي خروجي موتورگيربكس برابر است ، اين دو پارامتر ميزان نسبت تبديل گيربكس و قدرت موتور الكتريكي را مشخص مي نمايد . ولتاژ ، آمپراژ و راندمان موتور قدرت خروجي موتور را مشخص مي نمايد. براي پايداري شرايط ورودي و خروجي موتور قدرت موتور را چند برابر قدرت حاصل از محاسبات در نظر مي گيريم . هرچه موتور پر دورتر و ميزان انتقال گيربكس بزرگتر باشد يكنواختي و كنترل آن آسانتر مي شود ، بهتر است محل نصب موتورگيربكس مستحكم و در زير قرقره ها باشد .
پولي : حداكثر دور خروجي موتورگيربكس ، حداكثر سرعت كشش كابل حداكثر نيروي كشش كابل محدوده قطر پولي را مشخص مي نمايد . عرض پولي نيز با توجه به قطر كابل و طول مانور كابل مشخص مي شود .
به منظور يكنواختي محاسبات حركتي كابل مكانيزم هادي كابل را بر روي پولي ايجاد مي نماييم تا كابل را به صورت يكنواخت و منظم بر روي پولي بپيچاند .
ب) الكترونيكي
جويستيك : وظيفه انتقال اطلاعات حركتي گلايدر را از اپراتور سيستم به واحد پردازش الكترونيكي بر عهده دارد . اين جويستيك از نمونه متغير ( ورياتور ) مي باشد ، يعني به صورت صعودي ميزان اطلاعات ارسالي را افزايش مي دهد تا در هنگام شروع به حركت يا ترمزگيري ، شتاب وارده به گلايدر ، كاهش و هزينه هاي طراحي را كاهش دهد . اين جويستيك 6 كاناله مي باشد ( جهت حركت گلايدر در فضاي سه بعدي )
پردازشگر الكترونيكي ( ميكروكنترلر ) : مغز كنترل كننده سيستم مي باشد كه بر اساس برنامه اي كه نوشته مي شود ، اطلاعات ورودي را پردازش كرده و دستورات لازم را صادر نمايد . قدرت پردازنده انتخابي بر اساس حجم محاسبات و سرعت پردازش آن انتخاب مي شود تعداد ورودي وخروجي و امكانات جانبي ، پشتيباني آموزشي از ديگر پارامترهاي انتخاب ميكرو مي باشد .
ميكروكنترلرهاي رايج در بازار ايران از خانواده هاي arm وpic و avr و mcs51 مي باشد كه براي برنامه نويسي اكثر اين ميكروكنترلرها از زبانهاي c و basicو assembly و pascalاستفاده مي شود . برنامه نوشته شده پس از كامپايل شدن به فايل hex تبديل و سپس توسط پروگرمر به درون ميكرو ريخته مي شود مشخصات پيكربندي ميكروها را مي توان از ديتاشيت آنها استخراج نمود .
درايور : بدليل محدود بودن ولتاژ و آمپراژ خروجي ميكرو جهت راه اندازي موتورها و وسايل توان بالا از درايور استفاده مي كنيم . ولتاژ و آمپراژ خروجي درايورها متفاوت مي باشد كه مناسبترين درايور را با توجه به توان موتورها و مصرف كننده ها انتخاب مي نماييم . حسگر جريان و pwm از ويژگي هاي لازم براي كنترل موتورها مي باشد .
سنسور فيدبك : با توجه به اينكه به هيچ وجه نمي توان به طور دقيق و پيوسته دور موتور هاي dc را با تغيير ولتاژ يا جريان كنترل نمود ، ناگزير به گرفتن فيدبك از موتور ها ، مقايسه آن با يك مرجع و اصلاح پيوسته دور موتور مي باشيم . اين روش را اصطلاحا حلقه بسته (close loop ) مي نامند . سنسورهاي موجود را مي توان با توجه به دقت و سرعت مورد نياز ، از سنسورهاي مكانيكي ، مغناطيسي و نوري انتخاب نمود . سنسورهاي نوري در صورت كاليبره شدن در مدار از دقيقترين سنسورها مي باشند كه در طيف هاي مرئي و غير مرئي در بازار موجود مي باشند .
نمايشگر : جهت مشاهده اطلاعات ارسالي و دريافتي و همچنين عيب يابي سيستم مورد نياز مي باشد . از جمله نمايشگرها ، مي توان به مانيتور كامپيوتر ، lcd هاي گرافيكي و كاراكتري اشاره نمود .
منبع تغذيه : پارامتر مورد نياز براي انتخاب منبع تغذيه ، حداكثر توان موتورها مي باشد .ولتاژ منبع تغذيه براي اين سيستم مي تواند براي هر موتور از 12 تا 450 ولت انتخاب گردد و آمپراژ مصرفي اين موتورها مي تواند از 35 آمپر نيز تجاوز نمايد .

معرفي نمونه تجاري spidercam :
اسپايدركم ، نام تجاري سامانه ايست كه يك شركت اتريشي در سال 2000 ثبت نمود و در سال 2007 با يك شركت تبليغاتي – تجاري با نام GMBH ادغام شد ، ولي خود فناوري ، نخستين بار توسط يك شركت آمريكايي در سال 1984 معرفي شد ، اولين نام تجاري اين فناوري skycam بود . تا سالهاي مياني دهه 90 استفاده از اين وسيله گسترش پيدا نكرد كه عمدتا بخاطر محدوديت هاي فناوري كامپيوتري و موتورهاي كشنده كابلها بود . البته اين سيستم براي فيلمبرداري از هر رويدادي در فضاي باز يا بسته كه ميدان پوشش آن وسعت زيادي داشته باشد ، مي تواند مورد استفاده قرار بگيرد و اختصاص به رويدادهاي ورزشي ندارد ، مثلا در مراسمات سالني و كنسرت ها نيز مي توان از اين فناوري استفاده نمود .
با اينكه اسپايدركم امكانات زيادي به شبكه هاي پخش كننده رويدادهاي ورزشي مي دهد ، اما استفاده از تصاوير آن بايد با دقت صورت بگيرد چرا كه استفاده افراطي از آن ، قطع ناگهاني تصاوير معمول و سپس نمايش تصاوير اسپايدركمي با زوايا و فوكوسهاي متغير ، حتي مي تواند سسب آزار تماشاگران شود ، در سال 2010 در جريان يك مسابقه مهم شش جانبه راگبي ، بي بي سي كه 25 هزار دلار صرف اجاره اسپايدركم نموده بود ، با شكايات متعددي از سوي بينندگان مواجه شد ، آنها بعد از پخش تصاوير احساس گيجي و سرگيجه مي كردند ، در حدود 170 شكايت دريافت شد ، از سوي ديگر ، داشتن اسپايدركم و غافل شدن از استفاده آن در ثبت تصاوير لحظه هاي حساس و نمايش ندادن لحظه هاي زيبا هم ، دلپسند تماشاگران نيست .

مشخصات فني قويترين مدل spidercam :
Whinch ( موتورگيربكس كشنده ) :
وزن 300kg ابعاد l500*800*900mm
منبع تغذيه (براي هر كشنده ) 400V/32A

كابل :
جنس Kevlar composite cables
طول m 340
منطقه تحت پوشش 230*230 m
حداكثر نيروي اعمالي 100 kg
ضريب ايمني 12 x

گلايدر :
وزن ( بدون دوربين ) 25 kg
منبع تغذيه 4 litium-ion batteries
فك هاي دوربين speed 60°/s, 360° endless

ايستگاه كنترل :
حداقل فضا 3*2 m
منبع تغذيه 230V/10A
اسپایدر کم خیلی تکنولوژی جالبی هست.
در ضمن می دونید چیه؟ایران متاسفانه در زمینه های زیرساخت خرج نمی کنه
فقط دنبال نتیجه گیری موقتی هستش
الآن از نظر تکنولوژی تصویر برداری خیلی عقبیم....
من كه خيلي وقته فوتبال نميبينم ، ولي يه سوال هنوز چمن ورزشگاهها پر از چاله چوله هست ؟ هنوز توي ورزشگاهها محل آموزش لايو انواع فحش هست ؟
هنوزم زنها نميتونن برن ورزشگاه؟ هنوزم ترقه ميزنن ؟هنوزم سنگ ميزنن تو سر هم ؟ هنوزم چاقو كشي ميكنن ؟ هنوزم روي سكوي ورزشگاه مواد ميكشن ؟

حيف يك قرون كه براي ورزش فوتبال (( از نوع حرفه اي )) حروم بشه.
(۲۷-اردیبهشت-۱۳۹۰, ۱۲:۳۰:۳۴)son of wisdom نوشته است: [ -> ]اسپایدر کم خیلی تکنولوژی جالبی هست.

الآن از نظر تکنولوژی تصویر برداری خیلی عقبیم....

در زمينه تكنولوژي دوربين اصلا نظري ندارم ولي در مورد خود روبات كابلي به نظرم با متمركز شدن علومي از قبيل مكانيك ، الكتريسيته ، برق قدرت ، برنامه نويسي ، رياضيات ، ديناميك و مقاومت مصالح توسط خودمان نيز قابل طراحي مي باشد
توجه كنيد كه با وجود آن تكنولوژي بالاي كشورهاي سازنده اين مكانيزم ، حدود 20 سال از ورود اولين نمونه آن مي گذرد پس ما هنوز اول راهيم
سلام بر دوستان
راجع به مطلب بالا اينجا را كليك كنيد
[تصویر:  6om1sbvfmr06bemrkkx.jpg]
(۰۷-شهریور-۱۳۹۰, ۰۰:۴۴:۴۶)rdscience نوشته است: [ -> ]سلام بر دوستان
راجع به مطلب بالا اينجا را كليك كنيد

آپدیتش میکردی این وبلاگتا، از 10تا عکس وبلاگت 9 تاش نیست :)
(مطلب مربوط به موتور را میگم )
سلام
جوكر جان ببخشيد دير جواب ميدم ( برام مشكلي پيش اومده بود )
خودم كه در ديدن عكسها مشكلي ندارم از كافينت و موبايل هم مشكلي نبود
با اين حال نظر شما محترمه و دوباره تمامش را up كردم
سلام
فيلم مكانيزم كشنده دوربين عنكبوتي را با حجم 822 كيلوبايت (مناسب براي اجرا در موبايل ) دريافت نماييد.
متاسفانه به علت بهره گيري از موتور كم قدرت (3.5 وات ) در فرايند اين آزمون اوليه ، سرعت گلايدر كم مي باشد ، بنابراين فيلم را با سرعت 4 برابر مشاهده مي نماييد .
http://www.upload.iran-forum.ir/uploads/1314841001.3gp