ايران ويج

نسخه‌ی کامل: کنترل سرعت موتورهایac
شما در حال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب بندی مناسب.
با سلام خدمت دوستان عزیز.من نیاز به مداری دارم که بتونم سرعت موتورهای تکفاز القایی یا اونیورسال با فیدبک یا بدون فیدبک کنترل کنم.البته در مورد موتورهایdc مطالب زیادی جمع کردم اما نیاز به مدار یا مقالاتی در مورد کترل سرعت موتور های ac با میکرو یا ... دارم .ممنون از کمکتون
سلام.

كنترل سرعت موتور ac با ميكرو به چه كاري مي ياد ؟
به هر حال اگر اطلاعات دقيق تر مي خواهيد بايد از يكي كه گرايش قدرت هست بپرسيد.
اما يه چيزايي در ماشين 2 خونديم ...
روش هاي مختلفي بود ...
براي نوع موتور سيم پيچي شده ، در اين حالت دسترسي به سر هاي سيمپيچ روتور داريم ( r,l,m ) خوب يه روش كنترل ولتاژ بود ، يه روش كنترل فركانس بود ، كه همگي مشكل داشتن.
يه روش راه اندازي با اتو ترانس بود ( كه به دلايلي اين هم رد شد ) ، و يه سري روش ديگه ... و آخريش استفاده از يه مدار تريستوري بود كه مناسبترينشون هم همين بود.

نوع ديگه قفس سنجابي بود كه به سيم پيچي روتور دسترسي نداشتيم ، در نتيجه كنترل سرعتي هم در كار نبود !!
اين نوع موتور ها رو هم كارخانه ،‌ به صورت 2 يا 3 سيم پيچ مسقل در قالب يك موتور مي زنه كه براي سرعت هاي مختلف بايد از از يكيشون استفاده كني ...

معمولا براي صنعت هست ، در صنعت هم كه همه از PLC استفاده مي كنن ،‌بايد مدار فرمان ببندي براشون ( بعضي روش ها يه سري ملاحظات داره )
در كل هدف از كنترل سرعت موتورهاي AC تناسب گشتاور و سرعت در لحظه ي راه اندازي تا رسيدن به سرعت نامي هست ...

اميدوارم مفيد بوده باشه ...

موفق باشيد.
يا علي.

کنترل سرعت موتورهای اونیورسال حتی با به روش اینورتری هم مناسب نیست و مثل موتورهای سه فاز نمیشه روی اونها مانور کرد

مثلا دیدی که تو کولر آبی دو دور کند و تند میزارن ؟ یعنی دو سیم پیچی با تعداد قطب های متفاوت برای این موتورها استفاده شده