با سلام خدمت همه اساتید.من میخوام یک فاصله سنج بسازم که تا 100 متر رو نشون بده.اصلا همچین چیزی عملی هست؟و اگر هست با استفاده از چه سنسوری .من خودم با اولتراسونیک تا 4 مترو اندازه گیری کردم.ممنون میشم کمکم کنید
من تا حالا التراسونیک نشنیدم تا 100 متر رو اندازه بگیره
اما یه روش دیگه که توی نمایشگاه ساختمان من دیدم با لیزر بود یک گیرنده نصب میشد یه طرف از یه طرف دیگه هم فرستنده نور رو میفرستاد تا200 متر رو بادقت 1سانتی متر اندازه گیری میکرد
با تشکر از شما.میشه بیشتر در مورد روش لیزر توضیح بدید؟فرستده و گیرندش تو ایراان هست؟قیمتش چی؟ممنون
(۱۷-مهر-۱۳۹۰, ۱۵:۵۷:۲۲)parham144 نوشته است: [ -> ]با سلام خدمت همه اساتید.من میخوام یک فاصله سنج بسازم که تا 100 متر رو نشون بده.اصلا همچین چیزی عملی هست؟و اگر هست با استفاده از چه سنسوری .من خودم با اولتراسونیک تا 4 مترو اندازه گیری کردم.ممنون میشم کمکم کنید
توروخدا اگه التراسونیک نا 4 متری ساختی مدارشو به ما هم بده بدجور بش نیاز دارم kamran1036@gmail.com
نقل قول: توروخدا اگه التراسونیک نا 4 متری ساختی مدارشو به ما هم بده بدجور بش نیاز دارم kamran1036@gmail.com
داداش ماژول آلترا سونیک که پر بازاره.
نیازی به ساختش نیس.
(۱۷-مهر-۱۳۹۰, ۱۵:۵۷:۲۲)parham144 نوشته است: [ -> ]با سلام خدمت همه اساتید.من میخوام یک فاصله سنج بسازم که تا 100 متر رو نشون بده.اصلا همچین چیزی عملی هست؟و اگر هست با استفاده از چه سنسوری .من خودم با اولتراسونیک تا 4 مترو اندازه گیری کردم.ممنون میشم کمکم کنید
سلام
برای بالا بردن توان التراسونیک از سلف دو سر ترانسدیوسر فرستنده استفاده
میشود که این بسته به نوع ترانسدیوسر فرق دارد ودر صورت عدم هماهنگی ترانسدیوسر خراب میشود البته برای یک کارخانه تولیدی این مسئله ای نیست
چون انقدر ازمایش میکند (یعنی خراب می کند)تا نتیجه مطلوب بگیرد در ترانسدیوسرها بیشتر ازمون وخطا مطرح هست تا فرمول
اما یک روش دیگر استفاده از هورن است که حدود 15 سانتیمتر باشد هم برای
گیرنده وهم برای فرستنده
اما بهر حال فاصله سنج را با سیگنال صوتی نمی سازند چون دقتش خیلی بایین است وعوامل محیطی مثل دما رطوبت وباد بر ان اثر میکند
البته در مواردی خاص فقط التراسوند جوابگو است مثل میکروسکبهای التراسوند
که میتواند بدون حتی یک خراش بروی مثلا یک ای سی داخل انرا ببیند (البته اگر دیدن در اینجا لغت درستی باشد)-ویا انواع سونوگرافیها
لیزر مورد استفاده در دستگاه فاصله یاب خیلی مهم نیست ان قطعه ای که مهم است سنسور گیرنده است
اما شما میتوانید از روش اختلاف منظر یعنی روشی که دوربینها هم استفاده میکنند استفاده کنید که دقت خوبی دارد وبا یک منشور وچند قطعه مثل فوتو دیود واب امب با میکرو قابل اجراست
موفق باشید
خیلی ممنون از توضیحات خوبتون
فقط ترانسدیوس چی هست و اگر میشه بیشتر توضح بدید و دیگه اینکه در مورد لیزر سوالم اینکه خوب لیزر که فقط فرستندست پس چطوری میفهمه به مانع خورده تا فاصله رو محاسبه کنه ممنون
چرا از تکنیک هایی که رادار ها استفاده میکنند استفاده نمیکنی ؟؟؟ کتاباش تو بازار و اینترنت هست
(۱۲-مهر-۱۳۹۱, ۱۳:۰۵:۳۴)parham144 نوشته است: [ -> ]خیلی ممنون از توضیحات خوبتون
فقط ترانسدیوس چی هست و اگر میشه بیشتر توضح بدید و دیگه اینکه در مورد لیزر سوالم اینکه خوب لیزر که فقط فرستندست پس چطوری میفهمه به مانع خورده تا فاصله رو محاسبه کنه ممنون
سلام
تراسدیوسر همان است که شما میگویید سنسور
لیزر در دستگاه لیزری گیرنده ای دارد که مخصوص همان طول موج است
این قطعه دو نوع است یکنوع با دقت بایین که از روش اختلاف منظر در
سطح طول موج استفاده میکند(تداخل طول موج رفت با برگشت)ویکنوع دیگر
با دقت بسیار بالا(نایاب وگران) که از همین روش استفاده میکند ولی
تداخل سنج بصورت فیزیکال و درجه بندی شده در خود سنسور نصب شده
هردوی این سیستمها اگر حرفه ای باشند دارای سیستم محاسبه وتعدیل
لرزش هستند (این حذف لرزش بنوعی در موبایلهای جدید بکار رفته- برای عکس گرفتن)
روشها ومدارات دیگری هم وجود دارند
البته من اینها را کلا گفتم وگرنه این قطعات نایاب وگران بدرد کارهای
اماتوری نمی خورد مگر اینکه کار تحقیق خاصی باشد
موفق باشید