ايران ويج

نسخه‌ی کامل: آبنماي هوشمند
شما در حال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب بندی مناسب.
صفحه‌ها: 1 2
سلام
چند سال پيش يه كليپ خيلي جالب رو ديدم كه توي فكر كنم ژاپن بود . يه آبنما بود كه مثل صفحه نمايش ميتونست تصاوير رو نمايش بده . من هم اون موقع يه شبيه سازي خيلي ساده ازش انجام دادم اونم با 24 تا LED ، كه توي 8 تا ستون و 3 تا سطر چيده شدند . ولي تو واقعيت به جاي LED هاي سطر اول شير برقي قرار ميگيره و اون LED هاي بعدي هم نقش قطرات آب رو بازي ميكنن. اسمش رو هم تازگي ها فهميدم . بهش ميگن AquaSermo .
يه چند وقتيه كه دارم با تعداد زياد شير (با درايور و مخلفاتش ) كار ميكنم (البته فقط شبيه سازيش) . اگر تموم شد براتون ميزارم . چنتا كليپ هم آپلود كردم ، البته هر كار كردم نتونستم تو سرور ايرانويج بريزم .توصيه ميكنم كه حتما ببينين ، خيلي جالبه .
تو اين شبيه سازي فقط اسم ALI رو به صورت عمودي نشون ميده . يعني اول I بعد L و بعد A مياد .شايد تشخيصش يه مقدار مشكل باشه ، آخه تعداد LED ها رو كم گذاشتم تا حجم كار كمتر بشه .

كليپ اول

كليپ دوم

كليپ سوم

كليپ چهارم
سلام علي جون .

كليپ ها خيلي عالي بودن ...
خيلي مرسي.

اتفاقا ديشب كلي دنبال اينجور چيزا مي گشتم :d
راستي كد نويسيه اينطوري براي ميكرو بنظرم فايده اي ندارهه ...
حتما بايد يه نرم افزار درست كني و با كامپيوتر ميكرو رو كنترل كني. يا حداقل نرم افزاره شكل ها رو تبديل به كد كنه ...
هميشه كه نميشه خودت شيرها رو قطع و وصل كني ... اينجوري ميكرو هم كلي به محدوديت مي يفته و ...

راستي كمي در مورد شيرهاي برقي برامون مي گي ...
حدودا چندتا شير توي اينا ( مثل همون اولين كليپ ) استفاده شده ؟
قيمتشون چجورياست ... ؟
فقط با 1 موتور كار مي كنه ديگه ؟
اين شير ها 2 حالته هستن ، درسته ؟
در برنامه نويسي بايد كنترل تك تك شير ها رو بدست بگيريم درسته ؟ ايده ت براي افزايش پايه هاي كنترلي چيه ؟
شيفت ريجستر ؟‌ ديكودر ؟ يا ...

فعلا همينا ...

موفق باشي.
يا علي.

نقل قول: راستي كد نويسيه اينطوري براي ميكرو بنظرم فايده اي ندارهه ...
حتما بايد يه نرم افزار درست كني و با كامپيوتر ميكرو رو كنترل كني. يا حداقل نرم افزاره شكل ها رو تبديل به كد كنه ...
هميشه كه نميشه خودت شيرها رو قطع و وصل كني ... اينجوري ميكرو هم كلي به محدوديت مي يفته و ...

بله دقيقا حق با شماست . چون من PDF يكي از شركت ها كه اين نوع آبنماهارو توليد ميكنه رو خوندم . درمورد تمام قسمتهاش توضيح داده. از ابعاد فريمش گرفته تا قطر شير برقي ها و حتي نرم افزاري كه باهاش اين آبنما كنترل ميشه . ولي سرسشو نزاشته ها Biggrin
راستشو بخواين من قصد داشتم تا اول از روي SD عكسهاي BMP رو بخونه و بعد تبديلشون كنه به كد هگز (البته هنوز رو برنامش كار نكردم و نميدونم ميشه يا نه ) و اگر هم خدا توفيق بده يه كيبرد بهش وصل كنم . فقط ديگه نميشه با يه ميكرو جمعش كرد ، بايد دوتا مگا32 بزارم.

نقل قول: راستي كمي در مورد شيرهاي برقي برامون مي گي ...
حدودا چندتا شير توي اينا ( مثل همون اولين كليپ ) استفاده شده ؟
قيمتشون چجورياست ... ؟
فقط با 1 موتور كار مي كنه ديگه ؟
اين شير ها 2 حالته هستن ، درسته ؟

تو اون اوليه كه فكر كنم ژاپنيه رو نمييدونم . ولي فكر كنم دوميه هست كه نزديك به 100 تا شير داره . اين شيرهايي كه فقط روشن و خاموش ميشن دو دستند : يكي با تحريك AC و دومي هم DC .ويه مدل ديگه هم داريم كه ميشه باهاش دقيقا مقدار باز و بسته شدنو كنترل كرد ، كه خيلي گرون هست (ارزونترينش 45000 تومن) اونايي كه تحريكشون DC هست يه مقدار گرونتره . من خودم يه دونه شير برقي با قطر 1/8 اينچي (0.128 اينچ) 24 ولت DC خريدم 14500 تومن و تازه كلي هم چونه زدم و گفتم اگر كارم بگيره حتما از شما شير ميگيرم و از اين جور حرفا...

نقل قول: در برنامه نويسي بايد كنترل تك تك شير ها رو بدست بگيريم درسته ؟ ايده ت براي افزايش پايه هاي كنترلي چيه ؟
شيفت ريجستر ؟‌ ديكودر ؟ يا ...

اين شير ها نياز به هيچ موتوري ندارن . فقط كافيه با يه سوئيچ ولتاژ دو سرشو قطع و وصل كني .جرياني كه ميكشه توي 24 ولت تقريبا 200 ميلي آمپره (براي شير من ). من قسد دارم تا از Latch استفاده كنم (يا همون شيفت رجيستر).البته اين جور كه مثلا براي 100 تاشير بايد 13 تا latch ، 8تايي بزارم . حالا فقط با يكي از پورت هاي ميكروم ميتونم ديتا رو انتقال بدم و براي لچ كردن هر كدوم از Latch ها از 13 پايه ديگه ميكرو استفاده ميكنم . براي اينكه شيرها دقيقا در يك زمان روشن خاموش بشن ، پايه فعال ساز خروجي تمامي Latch ها رو به هم وصل ميشه و بعد از اينكه تمام Latch ها بارگزاري شد ، خروجي فعال ميشه .
البته اگر شما نظر ديگه اي دارين كه ميشه كارو راحت تر كرد بفرماييد .
راستي دستتون هم درد نكنه از اينكه به اين مطلب توجه كردين.
ممنونم از توضيحات خوبت .

اگر امكانش هست ممنون مي شم PDF رو برسونيش ، اگر هم نمي شه كه هيچ ...
راستي اون آبنماهه كه تو PDF دربارش گفته بود ، سيستم مستقل داشت يا كلا در زمان كار هم بايد به كامپيوتر وصل مي بود ؟؟

پاش بيفته برنامش رو هم مي نويسم ( يعني بايد بنويسم Biggrin )

نقل قول: اين شير ها نياز به هيچ موتوري ندارن . فقط كافيه با يه سوئيچ ولتاژ دو سرشو قطع و وصل كني .جرياني كه ميكشه توي 24 ولت تقريبا 200 ميلي آمپره (براي شير من ). من قسد دارم تا از Latch استفاده كنم (يا همون شيفت رجيستر).البته اين جور كه مثلا براي 100 تاشير بايد 13 تا latch ، 8تايي بزارم . حالا فقط با يكي از پورت هاي ميكروم ميتونم ديتا رو انتقال بدم و براي لچ كردن هر كدوم از Latch ها از 13 پايه ديگه ميكرو استفاده ميكنم . براي اينكه شيرها دقيقا در يك زمان روشن خاموش بشن ، پايه فعال ساز خروجي تمامي Latch ها رو به هم وصل ميشه و بعد از اينكه تمام Latch ها بارگزاري شد ، خروجي فعال ميشه .
البته اگر شما نظر ديگه اي دارين كه ميشه كارو راحت تر كرد بفرماييد .
راستي دستتون هم درد نكنه از اينكه به اين مطلب توجه كردين.

بلاخره براي تامين فشار پشت شير ها يه موتور مي خواد ديگه ... ( منظورم از موتور اين موتور بود )
راستي اين شيرها در ثانيه نهايتن چند بار مي تونن باز و بسته بشن ؟

در مورد افزايش I/O ، همين شيفت ريجستر ها و همزمان كردنشون ايده ي خوبيه ، اما بنظرت ميكرو تو چه زماني مي تونه اينا رو بارگذاري كنه ( 13 تا 8 بيت به صورت نرم افزاري و baud 9600 )

اگر زمان دريافت اطلاعات به ميكرو + بار گذاري اطلاعات ميكرو رو سر هر شير ، رو هم ، از زمان 1 بار باز و بسته شدن اين شيرها كمتر باشه ، ان شاء الله مشكلي نخواهد بود !!

مي توني تخمين بزني يا با آزمايش حد اش رو پيدا كني ؟

موفق باشي.
يا علي.
سلام

نقل قول: اگر امكانش هست ممنون مي شم PDF رو برسونيش ، اگر هم نمي شه كه هيچ ...
چرا كه نه . مگه چنتا شارين تو كل ايرانويج داريم ...Heart

نقل قول: راستي اون آبنماهه كه تو PDF دربارش گفته بود ، سيستم مستقل داشت يا كلا در زمان كار هم بايد به كامپيوتر وصل مي بود ؟؟
اون مدلي رو كه من ديدم خيلي ، حرفه اي بود ، ورودي HDMI داشت ،حالا نميدونم چرا HDMI گذاشته آخه كيفيتش كه به DVD هم نميرسه چه برسه به HD، شايد هم دليل ديگه اي داشته . به هر حال منظورم اينه كه فكر كنم مثل صفحه نمايش Online اجرا ميشه .

نقل قول: بلاخره براي تامين فشار پشت شير ها يه موتور مي خواد ديگه ... ( منظورم از موتور اين موتور بود )

OK . من خودم طرحم اينه كه شبيه به سيستم آب پاش اضطراري كه داخل ساختمون ها ميزارن باشه . يعني يه موتور هميشه روشن باشه و يه چيزي شبيه به اين شير هايي كه شبيه ديود هستن ( آب رو از يه طرف عبور ميدن ) بزارم و پشت اون هم يه فنر بزارم تا هر وقت شيرها بسته هستند فشار جلو و پشت رو يكي كنه . اينم عكسي از اين روش:
[تصویر:  71568215619073464532_thumb.jpg]

البته نميدونم كه توي آب پاش ها دقيقا به چه صورتي فشار رو ثابت نگه ميدارن ولي اين طرح هم ميتونه همون كارو انجام بده.

نقل قول: راستي اين شيرها در ثانيه نهايتن چند بار مي تونن باز و بسته بشن ؟

اين سوال خودم هم بود . از فروشنده پرسيدم ، فقط گفت خيلي سريعه ...Biggrin
دقيقا نميدونم سرعت سوييچش چقدره .Whistle

نقل قول: مي توني تخمين بزني يا با آزمايش حد اش رو پيدا كني ؟
اگر فرض كنيم كه با پورت سريال كار كنيم و با بود 9600 ، اونوقت تقريبا 0.011 ثانيه طول ميكشه تا كدهاي هگز به ميكرو انتقال داده بشه و چون لچ ها هم محدوديتي ( البته با توجه به كريستالي كه ب ميكرو وصله كه ميخوام 12 مگ بزارم ) از لحاظ سرعت ندارن . يعني همون سرعت انجام دستور در ميكرو ( 1/12 سرعت كريستال ) بگيريم باز هم اون عدد تا 5 رقم پشت اعشار تغيير نميكنه و اين مشكلي رو براي ما بوجود نمياره . چون من فكر نميكنم كه اين شير ها بيشتر از 10 بار در ثانيه تو عمل خاموش و روشن بشن . اين بسته به فشار آب هم داره يعني اگر فشار آب رو بالا تر ببريم بايد سرعت سوييچ رو هم بالاتر ببريم تا بين سطرهاي آب فاصله زياد نيفته .
اگرهم بخوايم از SD بخونيم چون از مد SPi كار ميكنيم باز هم اين سريعتر ميشه .
اگه باز هم ايده اي به ذهنت رسيد مارو هم در جريان بزارWink

التماس دعا
بابت PDF ،‌ تشكرات ويژه مي شه Biggrin

نقل قول: من خودم طرحم اينه كه شبيه به سيستم آب پاش اضطراري كه داخل ساختمون ها ميزارن باشه . يعني يه موتور هميشه روشن باشه و يه چيزي شبيه به اين شير هايي كه شبيه ديود هستن ( آب رو از يه طرف عبور ميدن ) بزارم و پشت اون هم يه فنر بزارم تا هر وقت شيرها بسته هستند فشار جلو و پشت رو يكي كنه . اينم عكسي از اين روش:

متوجه منظورت شدم ، جالبه ... .

نقل قول: اگر فرض كنيم كه با پورت سريال كار كنيم و با بود 9600 ، اونوقت تقريبا 0.011 ثانيه طول ميكشه تا كدهاي هگز به ميكرو انتقال داده بشه و چون لچ ها هم محدوديتي ( البته با توجه به كريستالي كه ب ميكرو وصله كه ميخوام 12 مگ بزارم ) از لحاظ سرعت ندارن . يعني همون سرعت انجام دستور در ميكرو ( 1/12 سرعت كريستال ) بگيريم باز هم اون عدد تا 5 رقم پشت اعشار تغيير نميكنه و اين مشكلي رو براي ما بوجود نمياره . چون من فكر نميكنم كه اين شير ها بيشتر از 10 بار در ثانيه تو عمل خاموش و روشن بشن . اين بسته به فشار آب هم داره يعني اگر فشار آب رو بالا تر ببريم بايد سرعت سوييچ رو هم بالاتر ببريم تا بين سطرهاي آب فاصله زياد نيفته .
اگرهم بخوايم از SD بخونيم چون از مد SPi كار ميكنيم باز هم اين سريعتر ميشه .
اگه باز هم ايده اي به ذهنت رسيد مارو هم در جريان بزارWink

التماس دعا

طبق محاسبات من و چيزي كه در عمل ديدم زمان دريافت اطلاعات از PC به ميكرو بيشتره ...
در واقع خيلي زور زدم كه از PC اون 8 بيتي رو كه مي فرستم به عنوان 8 بيت داده ي مستقل توي ميكرو ( مثلا براي يك شيفت ريجستر ) استفاده كنم ، اما نشد ! ( البته احتمالا من نتونستم )
به همين دليل اين 8 بيتي كه ميكرو دريافت ميكنه بايد تبديل به 1بيت اطلاعات تو ميكرو بشه !!
البته شگردي كه جديدا امتحان كردم اينه كه هر 8 بيت توي ميكرو بشه 4 بيت داده ، يعني اينطوري سرعت 4 برابر حالت قبليه ...
به اين روش داده ها از PC به صورت string فرستاده مي شن ( هر كاراكتري از نوع string مي شه 8 بيت داده ) و ميكرو اين 8 بيت رو به يك نيبل تبديل مي كنه، يعني هر 2 ارسال PC ، ( دو بايت يا 16 بيت ) ، در ميكرو مي شه 1 بايت ( 8 بيت ) اطلاعات و مي تونه يكي از سيفت ريجستر ها رو بار گذاري كنه ... .

در حالت اول حداقل 0.086 ثانيه و در حالت دوم 1/4 امه اين مقدار مي شه ...
البته اگر دستوراي شرطي و بيت توقف و پردازش داده و ... رو در نظر نگيريم !! ، يعني يه مقداري بيشتر از اين حرف هاست ( اما نمي دونم چقدر !! )
از اون طرف ميكرو هم بايد شيفت ريجستر ها رو بار گذاري كنه كه سرعت اونجا 2 برابر مي شه چون داده هامون تك بيتي و با معني هستن.
به عنوان كريستال بهتره از 110592 استفاده بشه كه در ارسال UART خطا به 0% برسه ...
اميدوارم روي هم رفته از 0.05 ثانيه بيشتر نشه !
براي افزايش سرعت هم شايد موازي كردن يه سري شيفت ريجستر ديگه با سري قبلي شيفت ريجستر ها فكر بدي نباشه ... ، چون در واقع اينطوري فقط بايد به فكر زمان دريافتمون باشيم و زمان بار گذاري شيفت ريجسترها رو حذف كرديم.

هنوز وقت نشده MMC يا SD رو راش بندازم ، نمي دونم سرعتش چطورياست ( اونم براي ATMEGA32 )...
بنظرت بيشتر از ارتباط بين PC و ميكرو هست ؟

محتاجيم به دعا ...
يا علي.
سلام
ببخشيد كه خيلي دير برگشتم ، آخه از 11 صبح امروز رفتم تلكام و كمتر از 1ساعته كه رسيدم .
شارين جون گفتي MMC ، ياد اختراع يكي از رفيقام افتادم ( البته با كمك من Shy) ، يه بار برنامه براي خوندن و نوشتن براي MMC نوشتم كه تو فروم هم گذاشتم . شبيه سازيش هم درست جواب ميداد . فايل هگزشو با روش اتصال MMC رو دادم به رفيقم ، براي پروژه يكي از درساش ، خلاصه اينكه سخت افزارشو به به حساب خودش درست عين شماتيك وصل كرده بود .
زنگ زد به من و گفت آقا اين كار نميكنه . من هم سراسيمه رفتم پيشش و نشستم سخت افزارشو چك كردم ، يه هو متوجه شدم اين دوست ما تمام پايه هاي رمو يدونه جابه جا وصل كرده ( چون اولين پايش توي SD بايد خالي ميبود و ..) .به رم كه دست زدم ديدم مثل كوره داغ شدهExclamation ، اينجا بود كه با اشتباه رفيقم ، ما موفق به درست كردن يه گرمكن با كارت SD شديم Biggrin. هنوز هم اختراعو ثبت نكرديم . گذاشتيم يه چند سال بگزره تا علم بشر اضافه تر بشه تا اين اختراع عظيم تو ذهن ها بگنجه ...Biggrin
از شوخي كه بگذريم ، سرعت خوندن از SD خيلي بيشتر از سريال هست (2 مگابيت در ثانيه براي اتصال با SPI به ميكرو) .
در مورد توضيحات قبلي هم خيلي ممنون حتما ازشون استفاده ميكنم .
عجب ... :d

حالا كه بحث به اينجا كشيد ، mmc 7 پين رو مي شه توي سوكت 9پين گذاشت و استفاده كرد ؟ يا يه سوكت 7پين بگيرم ؟
پايه هاش هم نمي دونم چطوريه ، قبلا كه دنبالش مي گشتم 2 تا نقشه ي مختلف ازش ديدم فكر كنم !! اگر يه معتبرش رو برسوني خيلي خوب مي شه :d
اگر سرعت انتقال داده ها انقدر باشه كه معركست ... !

نظرت راجع به 74HC595 چيه ... ؟

يا علي.
(۲۷-آبان-۱۳۹۰, ۲۰:۴۴:۲۳)sharin نوشته است: [ -> ]حالا كه بحث به اينجا كشيد ، mmc 7 پين رو مي شه توي سوكت 9پين گذاشت و استفاده كرد ؟ يا يه سوكت 7پين بگيرم ؟

نميدونم . آخه من يدونه خريدم كه فكر كنم 9 پين بود .به مغازه دار گفتم يه خشاب SD ميخوام .ازونايي كه فنري هست و پايه هاش smd يه. با همون هم وصل كرديم . مداري رو كه وصل كرديم رو تو پيوست گذاشتم .

نقل قول: نظرت راجع به 74HC595 چيه ... ؟
اين آي سي رو كه شما گفتين ، خيلي خوبه براي جايگذيني به جاي 74373 ولي يه مشكل داره و اونم اينه كه پايه هاي كنترليمون بيشتر ميشه . چون براي هر 8 بيت بايد يكي از اين آي سي ها بزاريم ، و هر كدوم هم چهار تا پايه كنترلي (به غير از OE كه قراره همهشونو به هم وصل كنيم )داره و اگر هم پايه MR شون رو هميشه فعال كنيم .باز هم پايه هاي كنترليمون زياد ميشه.اگر همين آي سي پايه چيپ سلكت (‍CS ) يا فعال ساز كل آي سي رو داشت ، خيلي خيلي عالي ميشد . چون هم آي سيمون پايه هاي كمتري داشت و هم اينكه فقط با 17 پايه ميكرو (به جاي 8+13 +1 پايه توي روش من ) ميتونستيم به جولب برسيم. ولي با 74373 ميشه خيلي راحت اول 8 بيت، 8 بيت ديتارو با يه پايه كنترلي (LE ) هر آي سي لود كرد و بعدش تمام OE هاي آي سي ها رو يكدفعه فعال كنيم.
باز هم از پيشنهاد ت ممنون .
نقل قول: نميدونم . آخه من يدونه خريدم كه فكر كنم 9 پين بود .به مغازه دار گفتم يه خشاب SD ميخوام .ازونايي كه فنري هست و پايه هاش smd يه. با همون هم وصل كرديم . مداري رو كه وصل كرديم رو تو پيوست گذاشتم .

يه MMC و يه سوكت 9 پين دارم Biggrin الان كه دقت مي كنم مي بينم مشكلي نداره و با همين 9 پينه شدنيه ... Biggrin
بابت عكس ها هم ممنون ، آب در كوزه و ما تشنه لبان مي گرديم !! كتاب مرجع كامل ميكروكنترلرهاي AVR رو داري ؟ :d

نقل قول: اين آي سي رو كه شما گفتين ، خيلي خوبه براي جايگذيني به جاي 74373 ولي يه مشكل داره و اونم اينه كه پايه هاي كنترليمون بيشتر ميشه . چون براي هر 8 بيت بايد يكي از اين آي سي ها بزاريم ، و هر كدوم هم چهار تا پايه كنترلي (به غير از OE كه قراره همهشونو به هم وصل كنيم )داره و اگر هم پايه MR شون رو هميشه فعال كنيم .باز هم پايه هاي كنترليمون زياد ميشه.اگر همين آي سي پايه چيپ سلكت (‍CS ) يا فعال ساز كل آي سي رو داشت ، خيلي خيلي عالي ميشد . چون هم آي سيمون پايه هاي كمتري داشت و هم اينكه فقط با 17 پايه ميكرو (به جاي 8+13 +1 پايه توي روش من ) ميتونستيم به جولب برسيم. ولي با 74373 ميشه خيلي راحت اول 8 بيت، 8 بيت ديتارو با يه پايه كنترلي (LE ) هر آي سي لود كرد و بعدش تمام OE هاي آي سي ها رو يكدفعه فعال كنيم.
باز هم از پيشنهاد ت ممنون .
چه شانسي ... !!
ديتاشيت نخونده گذاشته بودم تو سبد خريد !!
آره دقيقا همينطوره كه مي گي ... ، پس يه باس 8 بيتي درست مي كني با كنترل وروديه جداگونه براي هر آي سي و يه كنترل خروجي مشترك بين همه ...
خيلي عاليه !! سرعتش هم بيشتر از حالت قبليه ...!!
اين رو ببين :
http://iran-micro.com/advanced_search_re.../1/sort/1a
فكر كنم خودش باشه ديگه :d
مرسي.

موفق باشي.
يا علي.
سلام.

كسي در مورد پرده ي آب اطلاعاتي داره ؟
با كلي زور زدن فهميدم معادل خارجكيش water screen هست و حسابي هم اينور و اونور چرخيدم ...
كارش اينه كه يه صفحه از آب درست مي كنه كه بعد با پروژكتور روش عكس و فيلم و ... رو نمايش مي دن ...
بنظر من كه روش ساختش شبيه هميني هست كه علي جان كليپ هاش رو بالا گذاشته ...

درست مي گم ؟

اگر كسي اطلاعاتي دارهه ممنون مي شم يه help اي برسونه ... ( اون نازل هاي آبش از همين شير برقي 2 حالته هاي معموليه ... ؟ )

موفق باشيد.
يا علي.
صفحه‌ها: 1 2