ايران ويج

نسخه‌ی کامل: جعبه دارو اتوماتیک
شما در حال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب بندی مناسب.
سلام
من آشنایی کمی با مسائل الکترونیکی دارم.اما دوست دارم یک جعبه دارو برای مادر بزرگم درست کنم و احتیاج به کمک و راهنمایی دارم.
اصل موضوع چیست؟
یک وسیله که دارای حدود 30 محفظه است که برای 4 زمان در هر روز و در هفت روز هفته یک محفظه. که در زمان معین محفظه معین قرص یا قرصهای لازم را تحویل دهد و با آلارم اطلاع دهد.(البته می توان با برنامه ریزی ساعت و تاریخ هر محفظه را مشخص کرد.
شکل: به نظرم بهترین قالب یه دایره است که به 30 قطاع تقسیم شود و در انتهای هر قطاع محفظه قرار بگیرد. و یک پوشش روی آن که فقط به اندازه یک محفظه باز است .نتیجه اینکه باید این دایره توسط یک موتور بچرخد تا محفظه معین به ترتیب در قسمت باز قرار بگیرد.
امیدوارم مفهوم گفته باشم.
به نظرم به یک آتمگا نیاز است و یک ds1307
البته خودم یک arduino pro mini دارم .
ممنون میشم دوستان کمک کنند هم جهت برنامه و هم لیست قطعات لازم که باید تهیه کنم و نوع موتور که ترجیحا با باطری قلمی کار کند.لطفا اگر نقشه یا شماتیک لازم است برای آن هم کمک کنید. خلاصه با یک مبتدی روبرو هستید. ممنون
سلام دوست عزیز
باید در تاریخ و زمان معین یک موتور رو راه اندازی کنی به صورتی که بتونی ترمز موتور رو هم کنترل کنی
به نظر من میتونی از موتورهای پله ای استفاده کنی
هم راه اندازیش راحته
هم برنامه نویسیش و هم زاویه چرخشش قابل کنترله
سلام عزیزم اگه بخوای همینی رو که توضیح دادی بسازی هم میتونی از موتور پله ای استفاده کنی هم موتور گیربکس
ولی باید یک یا دو چشم ای ار براش بزاری تا بتونب به میکرو دستور بدی بگه واسه و یا حرکت کنه برای برنامه مشکلی نیست میتونی یه حافظه ام ام سی بزاری و روش ذخیره کنی یا اگه تعداد داده های ورودیت کمه با یه مگا 32 راهندازیش کنی
سلام
با تشکر از راهنمایی دوستان.
اگر بتوانید لینک یا راهمایی جزیی تری ارائه بدهید کمک بزرگی به من کردید.
پس من به یک آتمگا نیاز دارم و یک موتور پله ای - به نظرم نیاز به یک السی دی هم برای انجام تنظیمات تاریخ و ساعت است.بازم تاکیدمی کنم من خیلی مبتدی هستم لطفا کامل توضیح بدهید یا لینک مطالب را بدهید.
با تشکر
سلام
شما در کل به یک صفحه کلید برای تعیین زمان و تاریخ ، Atmega8 or 16 or 32 ، یک کریستال و دو خازن 22 پیکو برای Atmega ، یک ال سی دی برای نمایش ، یک پتانسیومتر مثلا 5 کیلو برای ال سی دی ، یک موتور پله ای و یک آی سی L298 و مدار درایو آن برای راه اندازی موتور پله ای نیاز دارید.
یکی از خواص خوب موتور پله ای اینه که شما می تونید اون رو در زاویه مناسب متوقف کنید.
فقط موتور پله ای رو باید با دقت انتخاب کنی چون موتور پله ای با زاویه های پله متفاوت در بازار موجود است که باید متناسب با جعبه دایره ای مورد نظرت انتخاب کنی
برنامه نویسیش سخت نیست اما باید متناسب با زاویه موتور و قسمت خالی جعبه دایره ای مورد نظرتون باشه که بدونی موتور پله ای رو در چه زاویه ای متوقف کنی
قسمتی از شکل مدار رو تا چند روز آینده برات میزارم چون خودم دارم یه پروژه انجام میدم که تو یه سری قسمتا با پروژه شما مشترکه هر وقت شبیه سازی کردم آپلودش می کنم
شما میتونید دنبال مدار جانبی آی سی L298 باشید.
موفق و پیروز باشید
(۱۲-آذر-۱۳۹۰, ۰۹:۴۳:۰۷)mostafa73 نوشته است: [ -> ]سلام
شما در کل به یک صفحه کلید برای تعیین زمان و تاریخ ، Atmega8 or 16 or 32 ، یک کریستال و دو خازن 22 پیکو برای Atmega ، یک ال سی دی برای نمایش ، یک پتانسیومتر مثلا 5 کیلو برای ال سی دی ، یک موتور پله ای و یک آی سی L298 و مدار درایو آن برای راه اندازی موتور پله ای نیاز دارید.

و همچنین یک Buzer برای آلارم
(۱۱-آذر-۱۳۹۰, ۱۴:۴۷:۱۹)rezaaomid نوشته است: [ -> ]شکل: به نظرم بهترین قالب یه دایره است که به 30 قطاع تقسیم شود و در انتهای هر قطاع محفظه قرار بگیرد. و یک پوشش روی آن که فقط به اندازه یک محفظه باز است .نتیجه اینکه باید این دایره توسط یک موتور بچرخد تا محفظه معین به ترتیب در قسمت باز قرار بگیرد.

دوست عزیز به نظرت مکانیکشو سخت نکردی...
میتونی از این جعبه ی قطعات الکترونیکی استفاده کنی که به صورت کشوهای کوچیک هستند، اتفاقا 30 تاییش هم هستش، البته فکر کنم 30 تا خیلی زیاده،
مگه یک نفر چند نوع قرص میخوره؟!!!
برای مشخص کردن هر قرص در زمان خاص هم میتونی برای هر کشوی قرص یک LED استفاده کنی که در زمان مشخص روشن شه.
اینجوری دیگه نیازی به موتور و درایو موتور نداری،
خوش به حال مادربزرگتون كه نوه اش هم بهش كمك كرده هم ميره جشنواره هم يه چيز بدردبخور ميفرسته تو بازار پزشكي :)
از دست این جوکر هرجا میرسه یه جک میگه
دوست عزیز ایشون میخواد داروها سر وقت توی ظرف زیر دستگاه اتماده باشه و نخواد یه ادم پیر با چشمهای کمسو و دست لرزون دنبال قرصها بگرده
تازه میشه یه ولو هم بزاری لیوان اب رو هم پر که راحت اب هم برداره دیگه دنبال اب هم نگرده
بهتره یه دایره رو با مقوا به مثلا 10 قطاع یا بیشتر طراحی کنی کف قطاعها رو سوراخ کنی که اونورش معلوم باشه یه دایره دیگه هم به همون اندازه بندازی کفش بعد مونور پله ای رو به مرکز این دایره وصل کنیو بقیه اشش هم که سخت افزار و برنامه
من این سیستم رو برای توزیع سرنگ و پنبه الکل طراحی کردم به معتادا با کارت کنتاکت لس سرنگ مصرف روزانشون رو میداد
البته مال من به شب که هم وصل بود و از یه بانک اطلالعاتی دستور میگرفت
به هر حال حاظرم تو این پروژه با هم همکاری کنیم
اگه خواستی در خدمتم
سلام
مرسی مصطفی، منتظر فایل هستم. ممنون که کمک می کنی.
makintaj: درسته یک کمی مکانیکیش سخت میشه اما به صورت جعبه در دار هست تو داروخانه 2. تا مشکل داره: اول اینکه خوب خیلی فرقی نداره با جعبه دارو ساده که روش نوشته شنبه یکشنبه .... صبح ظهر عصر... و اینکه حالا نمیدونم لامپ لد را چه جور میشه گذاشت که خانه کناری را روشن نکنه و اشتباهی رخ نده و خوب 30 تا سیم کشی هم احتمالا می خواهد. مکانیک طرح من هم زیاد پیچیده نیست. البته به نظر خودم! (میگن اونایی که میگن امتحان ساده بود یا خیلی خوندن یا اصلا نخوندن! من دومی ام!) موتور با هر بار سر رسیدن زمان یک حرکت انجام میدهد که محفظه دارو روبروی قسمت باز جعبه قرار می گیرد.
یک مطلب از ANT دیدم که ساعت و آلارم بود و یک خروجی هم برای مثلا کتری برقی داشت. به نظرم قسمت تنظیمات با همون حل بشه.فقط خروجی باید به موتور بره! 5 تا هم تایمر تنظیم میشه که من هم با فکر مجدد دیدم همون هم میتونه کافی باشه به شرط اینکه قابلیت تکرار در هر روز را بشه براش گذاشت.

joker: فکر نکنم به جشنواره برسه! چون هم طرح را از محصولات خارجی گرفتم هم اینکه تو خبر دیدم یک محصولی با این کارکرد تولید شده تازه اس ام اس هم میفرسته اگر دارو خورده نشه(اینم ایده خوبیه! ولی فکر کنم خیلی پیچیده بشه) برای بازار هم ایده خوبیه - اما باید دید هزینه ساخت چقدر میشه. چون محصولات ساده تر با چراغ هست حدود 10 هزار تومان حالا یک محصولی بدی بخواهی 50 هزار تومن بفروشی خریدار میگه همون 10 تومنی کارم را راه میندازه. نتیجتا احتمالا به درد بازار نخوره. ولی خوب اینجا حق کپی رایت که نداره! هر کی فرستاد بازار بگه منم از اون بخرم( اگر نساختم تا اون وقت)

مرسی کیمیا فر
تحقیقا مقصود من همین است که اشاره کردی. یعنی قرصها توسط شخصی که جوانتر و آگاه تر است در محفظه ها قرار بگیرد و تنها کاری که بماند برداشتن قرص و خوردن بدون دلهره و اضطراب ناشی از اشتباه یا بی موقع خوردن قرص باشد.
چند سوال
درجه یا پله موتور پله ای محاسبه خاصی دارد؟ یعنی با توجه به قطر دایره ای که در نظر میگیریم باید انخاب شود یا ارتباط خاصی ندارد و مثلا مهم فقط خود درجه است مثلا برای این کار حدود 30 پله نیاز داریم که می شود موتور 12 درجه. البته من جستجو کردم بیشتر درجات حدود 1 بود! چه کار باید کرد؟ باید موتور 12 درجه پیدا کرد یا اینکه مثلا یک موتور 1.5 درجه را 8 بار حرکت داد؟

سوال دوم: این سیستم قابلیت کار با باتری قلمی دارد؟ یعنی می خواهم با حداقل باطری کار کند.آیا موتور 6 ولتی هم هست؟

سوال سوم:برنامه نویسی با چه زبانی باید باشد و ضمنا چطور این برنامه را به سیستم ارسال می کنید؟ آیا این زبان با arduino pro mini هم کار می کند.
جواب سوال اول :
اینکه موتور پله ای چند درجه یا پله حرکت کنه در برنامه نویسی میکرو مشخص میشه
میشه موتور رو از نیم پله تا n پله حرکتش داد

جواب سوال دوم :
می تونی از چند باطری قلمی استفاده کنی اما فکر کنم زود شارژش تموم بشه

جواب سوال سوم:
میکروکنترلر یا همون Atmega با سه زبون برنامه نویسی میشه که به ترتیب از سخت به آسون عبارتند از :
1 - زبان اسمبلی
2 - زبان c
3 - زبان بیسیک
در نهایت وقتی برنامه نوشته شد توسط کامپایلر مربوط به زبان مورد استفاده یه فایل هگز بوجود میاد که توسط پروگرامر درون میکرو ریخته میشه
سلام
این شکل فقط قسمتی از مدار می باشد
باید موتور پله ای و مدار راه انداز و یه بازر یا هرچی که برای اطلاع رسانی دوست داری استفاده کنی
http://www.4shared.com/photo/dbyvcvIb/Daroo.html
http://www.4shared.com/photo/dbyvcvIb/Daroo.html