سلام
رفته بودیم مسابقات رباتیک دیدم خیلی ها تو ربات مسیر یابشون تو قسمت ledبرای سنسور ها یه سری led گذاشته بودن که من تا ها لا ندیدم می خواستم ببین م اگه کسی از این led دیده بگه اسمش چیه اگه توضیح هم بده که چند تا پایه داره و ..... ممنون میشم
شکلش تقریبا شبیه segment بود
مثل این که چند تا led رو پک کرده باشن
یه چیز تو مایه ی عکسیه که واستون گذاشتم
به این ledهای آرایه ای بارگراف میگن
مثلا 10 تایین و از ترکییب 10 led درس شدن
10 پایه منفی دارن که کنار همن و 10 پایه مثبت
پایه هاش اندازه همن و مثبت و منفیش فقط از طریق یک سمت بارگراف که نوشته روشه معلوم میشه(سمت نوشته مثبته)
موفق باشی
خیلی ممنون
سرمایه علمی دادین
سلام چطوری میشه چندتا ال ای دی رو مثلا 10تا با یک پورت میکرو خاموش روشن کرد؟
(۱۲-دى-۱۳۹۰, ۱۰:۵۶:۵۷)ROBO نوشته است: [ -> ]سلام چطوری میشه چندتا ال ای دی رو مثلا 10تا با یک پورت میکرو خاموش روشن کرد؟
باید درایور بهش وصل کنین ... وگرنه خود پورت میکرو نمیتونه جریان کافی برای 10 تا led رو تحویل بده!!
میتونین به تک تک پایه ها یک ترانزیستور مجزا وصل کنین و یا همچنین بهتر از اون می تونین یه آی سی مثل uln2803 بهش وصل کنین ...
--------------------------------------------------------------------
حریص محتاج است , اگر چه مالک دنیا شود {حضرت علی (ع)}
کی گفته نمیتونه بده؟
من با یک اتمگا 32 با یکی از پایه های پورت B پنج تا led پر نور رو با هم روشن کردم!
سلام.
نه كه نتونه بدهه ...
اما ممكنه ميكرو آسيب ببينه ( بر اثر جريان كشي ها ... )
و اگر LED ها رو مستقيم وصل كنيد ،روشن شدن هر كدوم روي نور بقيه ي LED ها اثر مي ذارهه و ...
كلا كسي اين كار رو نمي كنه ...
پايه هاي ميكرو براي اعلام وضعيت هستند ، نه درايور ...
معمولا از يه مقاومت سر راحش براي محدود كردن جريان استفاده مي كنن ...
يا براي موارد خاص ( بسته به استفاده ) از درايور و ... استفاده مي كنن ...
به مرور زمان ممكنه پايه ي ميكرو يي كه اين بلا رو سرش مياري آسيب ببينه ... :d
موفق باشي.
يا علي.
میدونم ولی توی یک پروژه ی کوچیک استفاده از ترانزیستور هم برای روشن کردن led به صرفه نیست چون حجم مدار رو زیاد میکنه.
مثلا یکی از همین بارگراف ها رو میشه با یک پورت به راحتی روشن کرد... بدون این که میکرو آسیب ببینه (میدونم ده تایی اند. مثال زدم.)
راستی،من وقتی با 3 ولت یکی از اون ال ای دی های اون ده تا ال ای دی بارگراف رو روشن میکنم اول پرنور میشن ولی بلافاصله(حدودا 100 میلی ثانیه) نورشون کم میشه... چرا؟
ما مسیریاب زدیم با مولتی پلکسر 4067 ال ای دی هم وصل کردیم 15 تا سنسور هم وصل کردیم با 4تا پایه