ايران ويج

نسخه‌ی کامل: راهنمایی برای ساخت اهم متر با AVR
شما در حال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب بندی مناسب.
سلام دوستان
من زیاد دنبال این مبحث گشتم ولی موفق نشدم چیزی پیدا کنم، من میخوام مقدار مقاومت رو به اهم پیدا کنم، البته از این کد که برای پیدا کردن مقدار خازن از روی مقاومت معلوم هستش استفاده کردم ولی نتونستم شبیه سازیش کنم در پروتئوس.
خواهشا اگر مثالی دارید که بشه مقدار یک مقاومت رو از روی یک خازن معلوم اندازه گیری کرد ممنون میشم.
کد:
$regfile = "m8def.dat "
$crystal = 1000000
Config Lcd = 16 * 2
Config Lcdpin = Pin , Db4 = Pinb.2 , Db5 = Pinb.3 , Db6 = Pinb.4 , Db7 = Pinb.5 , Rs = Pinb.0 , E = Pinb.1
Config Portc = Output
Dim A As Word

Q:
A = Getrc(portc , 0)
A = A / 1000
Locate 1 , 1
Lcd A
Wait 2
Goto Q
End
سلام..
دوسته من برای اینکه مقدار مقاومت رو شما متوجه بشی باید از رابطه
اهم=ولتاژ تقسیم بر جریان استفاده کنی..
حالا خودت ببین چیکار میشه کرد!!!
یه مقاومت ثابت انتخاب کن مثلا 1 اهم ..
وزمانی که شما مقدار ولتاژ دو سرش رو بخونی میتونی جریانش رو بدست بیاری..
و بعد جریان ولتاز رو بر جریان تقسیم کن میشه مقاومت..
خیلی فکئ کنم اسون باشه..
وقتی جریان ثابت رو داشته بشی و یه مقاومت دیگه با مدار سری بشه و شما با یه ADC دیگه میتونی مقاومت جدید که به مدار وصل شده رو متوجه بشی..
اگه دوتا ولت متر با میکرو داشته باشیم که بتونه ولتاژ دوسر مقاومت رو اندازه بگیره انوقت
R=V.I
پس یه مشکل دیگه درست شد ....؟!
اندازه گیری جریان؟
(۱۲-دى-۱۳۹۰, ۲۱:۲۵:۵۳)abbasalifix نوشته است: [ -> ]اگه دوتا ولت متر با میکرو داشته باشیم که بتونه ولتاژ دوسر مقاومت رو اندازه بگیره انوقت
R=V.I
پس یه مشکل دیگه درست شد ....؟!
اندازه گیری جریان؟
دوسته عزیز شما یه مقاومت ثابت همیشه با مدارت سری هست که گفتم 1 اهمی هست..
شما جریان ثابت مدار رو مداری با گرفتن ولتاژه دو سرش و مقاومت خودش که ثابته که میشه جریان مدار..
حالا باید تست کرد..
ولی باید الگوریتم مدار اهم متر ها همین باشه...

(۱۲-دى-۱۳۹۰, ۲۱:۰۷:۰۱)EBKA نوشته است: [ -> ]سلام..
دوسته من برای اینکه مقدار مقاومت رو شما متوجه بشی باید از رابطه
اهم=ولتاژ تقسیم بر جریان استفاده کنی..
حالا خودت ببین چیکار میشه کرد!!!
یه مقاومت ثابت انتخاب کن مثلا 1 اهم ..
وزمانی که شما مقدار ولتاژ دو سرش رو بخونی میتونی جریانش رو بدست بیاری..
و بعد جریان ولتاز رو بر جریان تقسیم کن میشه مقاومت..
خیلی فکئ کنم اسون باشه..
وقتی جریان ثابت رو داشته بشی و یه مقاومت دیگه با مدار سری بشه و شما با یه ADC دیگه میتونی مقاومت جدید که به مدار وصل شده رو متوجه بشی..
ممنون آقای خوانین زاده
در این مرحله مشکل من اینه که کد رو دقیقا نمی دونم، اگر یک مثالی از کد برام بزارید و بگید که کجاها رو باید تغییر بدم عالی میشه، در ضمن آیا میشه با میکرو مقاومت های در حد گیگا اهم رو بدست آورد؟
خواهشا اگر امکان داره یک مثال با مقاومت معلوم و یک مثال دیگه با خازن معلوم برام بزارید، خیلی دوست دارم یاد بگیرم.
ممنون

سلام...
گیگا اهم که دیگه قطع کامله.... اتصال بازه..
ولی فکر کنم بشه تا حد مگا اهم رو سنجید...
من امتحانام شروع شده.. وقت خالی که پیدا کردم حتما برات برنامه رو با فایل پرتئوس میزارم..
موفق باشی...
(۱۳-دى-۱۳۹۰, ۱۲:۱۵:۳۳)EBKA نوشته است: [ -> ]سلام...
من امتحانام شروع شده.. وقت خالی که پیدا کردم حتما برات برنامه رو با فایل پرتئوس میزارم..
موفق باشی...

ممنون پس من منتظر میمونم.
(۱۳-دى-۱۳۹۰, ۱۲:۱۵:۳۳)EBKA نوشته است: [ -> ]سلام...
موفق باشی...
دوباره سلام
این یک ایده برای اندازه گیری مقاومت های بسیار بالاست، لطفا یه نگاهی بهش بندازید، نحوه اندازه گیری مقاومت هم اینطوره که باید وقتی ما دو سر خازن رو با کلید اتصال کوتاه دادیم و ول کردیم، میکرو 5 ثانیه بعد این ولتاژی که بین دو سر خازن ایجاد شده رو میخونه و با استفاده از یک فورمول تبدیلش میکنه به اهم.
البته نمی دونم تا چه اندازه درست طراحی کردم ولی فکر کنم میشه عملیش کرد.
من برنامه رو نوشتم که میتونه مقدار ولتاژ ایجاد شده رو بصورت دقیق به میلی ولت روی ال سی دی نشون بده، ولی مشکلم اینه که چطور میتونم کاری کنم که میکرو همزمان با رها کردن کلید فشاری که دو سر خازن رو اتصال میده شروع به شمارش بکنه و در این مدت روی ال سی دی بنویسه در حال پردازش، بعد از 5 ثانیه مقدار ولتاژ رو اندازه بگیره و ولتاژ هر چقدر شد با یک فورمول ساده تبدیلش کنه به اهم؟
ممنون میشم هرکی میتونه کمک کنه.
این کد:
کد:
$regfile = "m8def.dat "
$crystal = 1000000
Config Lcd = 16 * 2
Config Lcdpin = Pin , Db4 = Pinb.2 , Db5 = Pinb.3 , Db6 = Pinb.4 , Db7 = Pinb.5 , Rs = Pinb.0 , E = Pinb.1
Config Adc = Single , Prescaler = Auto , Reference = Internal
Dim A As Word
Start Adc
Q:
A = Getadc(0)
A = A / 4
A = A * 10
Locate 2 , 5
Lcd A
Waitms 100
Goto Q
End

سلام
دوستان هیچ کمکی نمی خواهید بکنید؟ لطفا اگر کسی میدونه به من بگه چطور میتونم وقتی کلید رو زدم میکرو شروع به شمارش دقیق، خیلی دقیق بر حسب ثانیه انجام بده و وقتی به یک ولتاژ خاص رسید، زمان رو بدست بیاره و در یک عددی که بصورت تجربی بدست آوردم ضرب بکنه تا مقدار مقاومت با دقت مناسب برای کار من بدست بیاد؟
دوستان لطفا کمک کنید
سلام..
دوسته من شما یه تایمر تعریف کن مثلا تایمر 2..
بعد با زدن کلید تایمر استارت بکنه و مقدار رو بعد از 5 ثانیه بخونه..
کد:
config timer=timer2,prescale=128,async=on
enable interrupts
enable timer2
on timer2 ebka
dim a as byte
stop timer2
do
if pinb.1=0 then
start timer2
end if

loop
ebka:
incr a
if a=5 then
stop timer2
var=getadc()
a=0
end if
return
به پایه tosc1 و tosc2 کریستال ساعت وصل کن که دقیقا سر یک ثانیه وقفه بخوره
داداش دمت گرم حال دادی فراوان!
ممنون
مشکل حل شد، ولی چند تا مشکل کوچولو پیدا کردم که یکم سعی میکنم اگه نتونستم کاری بکنم درخواست کمک خواهم کرد.
با تشکر