سلام دوستان!
من تازه می خوام کار عملی رو شروع کنم.
AVRهای ATMEGA8 و 16 و 32 و کابل پروگرامر "ISP "STK300 رو هم خریدم. می خواستم ببینم چطور روی برد بورد مشه کابل پروگرامر رو به میکرو وصل کرد؟ کانکتور خاصی می خواد؟ یعنی شماره خاصی باید داشته باشه؟ بافر هم می خواد؟ دوستان ممنون میشم راهنمایی کنید. اگه هم PDF سراغ دارید، در پاسخ لینکش رو بذارید. با تشکر
سلام.
پروگرامر رو خريدي ؟!
يا مي خواي درست كني ...
احتمالا مي خواي درست كني ...
اين شماتيك مدار stk200 هست كه بايد ببندي ...
فقط با استفاده از سيم ! ، بافر نمي خواد و البته ممكنه بر اثر بي توجهي پورت lpt كامپيوترت رو هوا كني ...
به تغذيه ها دقت كن ، 5 ولت رو مي توني از USB هم بگيري ...
زمين مدار هم همون منفي تغذيه هست.
شما ره هاي lpt روي خودش نوشته شده ، اما ريز هست.
در ادامه چندتا عكس مي ذارم كه قبلا رسول جون رسونده بودشون.
[تصویر: A-2a.parallel.port.pinout.gif]
[تصویر: Robotic09-03-3_s.jpg]
[تصویر: STK200.gif]
--------------------------------------------------------
اون مدلي كه بافر مي خواد ، stk300 هست ، كه ديگه هيچ خطري پورت lpt رو تحديد نمي كنه و كلا يكي هستن.
از اون هم توي نت عكس هست و يه سرچي بزني پيدا مي كني ...
دقت كن كه طول سيم ها زياد بلند نشه ...
گفتن زير 50 cm اما با بيشتر از اون هم ممكنه جواب بده ...
موقع جا گذاري روي برد بورد هم دقت كن كه خوب جا بگيرهه ، معمولا همين مورد من رو هميشه سر كار مي ذاشت ... !
با تست اتصال كوتاه مولتي متر ،همه رو چك كن ...
موفق باشي.
يا علي.
سلام
چون این نوع اتصالات خیلی وابسطه به پورت پارالل(پرینتر) است لذا با تغییراتی که در مادربردهای جدید انجام میشه مدارشما از کار می افته.
پیشنهاد میکنم به جای خرید قطعات مختلف و دردسر کشیدن برای پروگرم کردن. یه پروگرمر 10 تا 15 هزار تومانی بخری که هم تو انواع ویندوز قابل نصب باشه و هم حتما با USB کار کنه اینجور وقتت رو برای برنامه نویسی بزار نه برای ساخت ابزار ابتدایی
آهان ...
خوب اين سوكت IDC هست و توي مداري كه زدي مي توني يه جا براي همين پروگرامر به روش ISP بذاري كه تو سوكت همخونه خودش بايد برهه ...
اين سوكت ها رو اگر بخري ، نري و مادگيشون رو فكر مي كنم با هم مي دن ...
در هر صورت ...
الان كه مي خواي روي برد بورد كار كني ...
نوع همخون اين سوكت رو بايد گير بياري و روي برد سوراخ دار مثلا لحيم كني و از اونجا با چند رشته سيم به پايه هاي مربوطه ي ميكرو وصل كني. بعد اين كابل پروگرامر هم وصل مي كني و خوش مي گذروني ...
راستي چقدر مايه ( پول ) بالاش دادي ؟!
VCC و GND مدار هم فراموش نشه ...
موفق باشي.
يا علي.
sharin جان راستش رو بگم اصلا منظورت رو نفهمیدم!
IDC اصلآ چی هست؟ مخفف چیه؟ روش ISP چیه؟
یه تصویر از این اتصال روی برد بورد سراغ داری؟
4000 تومان شد که یه CD راهنما هم داره! اما فقط معرفی توی کامپایلرهای مختلف رو گفته.
دقیقآ این جمله ها رو نفهمیدم:
خوب اين سوكت IDC هست و توي مداري كه زدي مي توني يه جا براي همين پروگرامر به روش ISP بذاري
روي برد سوراخ دار مثلا لحيم كني و از اونجا با چند رشته سيم به پايه هاي مربوطه ي ميكرو وصل كني. بعد اين كابل پروگرامر هم وصل مي كني
راستی این جمله آخری که گفتی روی برد سوراخ دار، من دارم روی برد بورد کار میکنم!!!!
خوب هر سوكتي يه اسمي داره ... lpt , usb , ...
اسم اين سوكت هم IDC هست !!!
اينكه مخفف چي هست اصلا اهميتي ندارهه !!!
ISP به روشي از پروگرام كردن ميكرو ميگن كه براي پروگرام كردن ميكرو ، نيازي نباشه ميكرو رو از جاي خودش خارج كني ...!
يعني در حين اي كه ميكرو در مدار هست ، بتوني پروگرامش كني ... ، خوب اين يه روشه ... !!
براي پروگرام كردن ميكرو ، بايد چندتا پايه رو از پورت پارالل كامپيوتر به چندتا پايه ي مشخص از ميكرو برسوني ...
توي همون عكس اولي كه تو 2 پست قبليت گذاشتي ، اسم پايه ها رو نوشته ...
هر جوري مي توني اين ها رو به اون پايه هاي مشخص شده ي ميكرو كه الان گفتم برسون ... ! ( اون شكل ، اسم همون پايه هاي سوكت IDC رو نوشته كه نمي دوني كجا بزنيش ... )
چون برد بورد اتصالات طولي و عرضيه خاصي داره ، سوكت رو مستقيم نمي توني بزني به برد بورد ...
اون مداري هم كه قبلا گفتم ، منظورم ، بورد مونتاژ شده بود ...
روش پيشنهاديم براي اين كار ، لحيم كردن سوكت همخون اين سوكت IDC روي برد سوراخدار بود ، كه بعد از اونجا بتوني با استفاده از سيم معمولي ، خطوط پروگرامر رو برسوني به اون پايه هاي مشخص ميكرو ...
اگر كار بهتري مي توني انجام بدي هم انجام بده ... ، اين فقط يه پيشنهاد بود ...
چيز خيلي واضحي هم هست ، مدار نمي خواد !!
اسم پايه ها رو نوشته ديگه ...!!!!
موفق باشي.
يا علي.
نه مرتضی! نگرفتی چی گفتم! من خودم می دونم این ده تا پین رو باید به قول خودت یه جوری به پایه های میکرو برسونم! منتها بحث اینه که چه جوری؟؟؟ تا اینجا که فهمیدم باید یه سوکت IDC 2*5 نری گیر بیارم. حالا مدلش فرق میکنه یا نه اینو نمیدونم! بعد یه چیز دیگه اینکه خود این سوکت نری رو چطور به پایه های میکرو وصل کنم؟!
...
خدايش اين چه سواليه ... ؟!
2 بار بالا گفتم ديگه ...!!
نقل قول: تا اینجا که فهمیدم باید یه سوکت IDC 2*5 نری گیر بیارم. حالا مدلش فرق میکنه یا نه اینو نمیدونم!
مدل چي فرق مي كنه يا نه ؟!
همين كه خودت گفتي ، بايد سوکت IDC 2*5 نري باشه ديگه ... ! به اين اسم كه 1 مدل بيشتر وجود ندارهه ... !
نقل قول: بعد یه چیز دیگه اینکه خود این سوکت نری رو چطور به پایه های میکرو وصل کنم؟!
با دقت گفته هاي قبليم رو بخون ، 2 بار گفتم !!
اينم براي بار سوم ...
اون سوكت IDC رو كه گير آوردي ، يه محل روي فيبر سوراخدار براش مشخص كن و پايه هاش رو هل بده داخل فيبر و از پشت لحيمشون كن... ، تا اينجا حل شد ؟
حالا 10 تا پايه زير فيبر داري ... ، از بين اينها پايه هايي رو كه زير مي گم نياز داري ...
reset ، MISO و MOSI و sck
VCC و GND
يعني روي هم رفته 6 تا رشته سيم مي خواي ، 2 سرشون رو لخت مي كني !
يه سر از هركدوم از اين 6 تا سيم ها بايد به همون سوكت IDC روي فيبر سوراخدار لحيم بشه ( از زير! ) . يعني به 6 تا پايه ي مختلف ، كه اسم پايه ها هم تو همون عكسي كه گذاشتي مشخصه ... . ( خودت هم مي توني امتحان كني ... )
خوب حالا 6 تا سر ديگه ي آزاد سيم ها رو ، با رعايت اسماشون ، هل مي دي تو برد بورد ، به طريقي كه با پايه هاي ميكرو ، به صورت همنام در ارتباط باشن...
تا اينجا حله ؟!
حالا اون كابل پروگرامرت رو وصل كن ، و اون سر سوكت IDC رو به نوع نريي ، كه روي برد سوراخدار گذاشتي بزن ... !!
اتصال سخت افزاري تمام شد ...
حالا برو تو كار نرم افزار ...
واقعا ديگه واضح تر از اين نمي تونستم بگم ، اميدوارم الان ديگه فهميده باشي بايد چيكار كني ...
موفق باشي.
يا علي.
سلام
اینهمه دردسر برای یه پروگرام کردن ناقابل؟
http://cnfco.ir/
این سایت رو یه نیم نگاهی بنداز قید اون پروگرمرتم بزن