۰۱-اسفند-۱۳۹۰, ۱۹:۵۷:۴۸
صفحهها: 1 2
۰۱-اسفند-۱۳۹۰, ۲۱:۴۵:۲۲
منظورتون همون مدارهایی هستش که مستقیم به برق وصل میشه از اونطرف هم به مصرف کننده؟
معمولا باطری هایی که تو وسایل اینجوری شارژ میشن خیلی زود خزاب میشه درضمن ولتاژ بازم از برق شهر ایزوله نیست!!!
برای فرمولش هم اینجوریه که باید مقاومت حدودی خازن رو تو اون فرکانس و ظرفیت بدونی یا بدست بیاریش بعد از خازن هم معمولا که یکی یا دوتا یا 4 تا دیود میزارن که بسته یه کاری که میخوان انجام بدن داره
به طور مثال اگه تا 4دیود باشه ولتاژ بعد خازن میشه ضبدر رادیکال 2 =(1.1414)
معمولا باطری هایی که تو وسایل اینجوری شارژ میشن خیلی زود خزاب میشه درضمن ولتاژ بازم از برق شهر ایزوله نیست!!!
برای فرمولش هم اینجوریه که باید مقاومت حدودی خازن رو تو اون فرکانس و ظرفیت بدونی یا بدست بیاریش بعد از خازن هم معمولا که یکی یا دوتا یا 4 تا دیود میزارن که بسته یه کاری که میخوان انجام بدن داره
به طور مثال اگه تا 4دیود باشه ولتاژ بعد خازن میشه ضبدر رادیکال 2 =(1.1414)
۰۲-اسفند-۱۳۹۰, ۱۴:۱۸:۵۲
بله کار به ایزوله بودن یا نیودن ندارم رابطشو میخوام که خروجی ولتاژ حساب کنم
۰۴-اسفند-۱۳۹۰, ۱۳:۴۰:۲۳
دوست عزیز اینگونه مدارات دراصل جریان می دهند نه ولتاژو مانده به مقدار دیود زنر می توانید هر ولتاژ دلخواه را اخذ
کنید فقط نمی دانم چگونه عکس مداروفرمول مربوطه را برات ارسال کنم
کنید فقط نمی دانم چگونه عکس مداروفرمول مربوطه را برات ارسال کنم
۰۴-اسفند-۱۳۹۰, ۱۸:۱۱:۰۵
منبع تغذيه زير بدليل عدم استفاده از ترانس از وزن کمي برخوردار بوده و همچنين تعداد قطعات بکار رفته در آن بسيار کمي باشد.مدار را مي توان بسيار کوچک ساخت واز آن در پروژهايي که نياز به جريان کم دارند استفاده نمود.تنها عيب بزرگ اين مدار جريان دهي بسيار کم و عدم ايزوله بودن آن از ولتاژ AC ورودي ميباشد.
جهت افزايش جريان خروجي بايد مقدار ظرفيت خازن C1 را افزايش داد. با مقادير نشان داده شده در نقشه جريان مدار در حدود 15 ميلي آمپر مي باشد. بخاطر داشته باشيد که با افزايش جريان خروجي بايستي مقدار ظرفيت خازن C2 رانيز افزايش دهيد تا تثبيت مناسبي در خروجي داشته باشيد.
با تغيير مقدار ديود زنر D1 ميتوانيد مقدار ولتاژ خروجي را افزايش يا کاهش دهيد.
بخاطر داشته باشيد اين مدار از ولتاژ برق شهر ايزوله نيست.پس زماني که مدار در برق مي باشد از کار کردن و دست زدن به آن خودداري کنيد.
در صورتي که تمايل به ايزوله کردن اين مدار از برق شهر را داريد ميتوانيد يک ترانس ايزوله کننده در ورودي مدار قرار دهيد يک ترانس صوتي a600ohm:600ohm کوچک براي اين کار مناسب ميباشد.
منبع:
http://www.hlachini.com/Projects/SUPPLY5.HTM
جهت افزايش جريان خروجي بايد مقدار ظرفيت خازن C1 را افزايش داد. با مقادير نشان داده شده در نقشه جريان مدار در حدود 15 ميلي آمپر مي باشد. بخاطر داشته باشيد که با افزايش جريان خروجي بايستي مقدار ظرفيت خازن C2 رانيز افزايش دهيد تا تثبيت مناسبي در خروجي داشته باشيد.
با تغيير مقدار ديود زنر D1 ميتوانيد مقدار ولتاژ خروجي را افزايش يا کاهش دهيد.
بخاطر داشته باشيد اين مدار از ولتاژ برق شهر ايزوله نيست.پس زماني که مدار در برق مي باشد از کار کردن و دست زدن به آن خودداري کنيد.
در صورتي که تمايل به ايزوله کردن اين مدار از برق شهر را داريد ميتوانيد يک ترانس ايزوله کننده در ورودي مدار قرار دهيد يک ترانس صوتي a600ohm:600ohm کوچک براي اين کار مناسب ميباشد.
منبع:
http://www.hlachini.com/Projects/SUPPLY5.HTM
۰۴-اسفند-۱۳۹۰, ۱۸:۱۹:۲۹
ممنون بابت توضيحات . وضعيت اتلاف اين مدار به چه صورته ... ؟
موفق باشيد.
يا علي.
موفق باشيد.
يا علي.
۰۴-اسفند-۱۳۹۰, ۱۹:۴۱:۵۷
فکر نمی کنم اتلاف زیادی داشته باشه
با اونهایی که من کار کردم گرم میکرد اما داغ نمیشد
با اونهایی که من کار کردم گرم میکرد اما داغ نمیشد
۰۵-اسفند-۱۳۹۰, ۱۷:۰۵:۰۲
با سلام و تشکر از دوست عزیز
توی مدار شما مقاومت استفاده نشده در اکثر مداراتی که بنده دیدم یه مقاومت هم هست معمولا هم وات بالا دلیلش رو نمیدونم و اینکه ولتاژ خروجی فقط با دیود زنر تنظیم شده یعنی قبلش افت ولتاژی نداریم؟؟
توی مدار شما مقاومت استفاده نشده در اکثر مداراتی که بنده دیدم یه مقاومت هم هست معمولا هم وات بالا دلیلش رو نمیدونم و اینکه ولتاژ خروجی فقط با دیود زنر تنظیم شده یعنی قبلش افت ولتاژی نداریم؟؟
۰۵-اسفند-۱۳۹۰, ۲۱:۳۷:۵۳
اون مقاومتي رو كه مي گيد ، اگر قبل از ديود زنر هست ،براي تثبيت ولتاژ خروجي زنر استفاده مي شه ...
در ضمن بسته به بار ممكنه زنر نتونه خوب تثبيت كنه ... ، اون مقاومته هم اثر گذارهه ...
اگر جريان زيادي بخواد از مقاومت رد بشه ، بر اساس P=V*I لازمه كه وات مقاومت درست انتخاب بشه ...
چه نتيجه اي مي خواستيد بگيريد ؟
هر ديود حدود 0.7 ولتاژ دو سرش مي يفته ، يعني اتلاف وجود دارهه ...
هر عنصر ديگه اي هم كه گرم مي شه ، در حال تلف كردنهه ...
موفق باشيد.
يا علي.
در ضمن بسته به بار ممكنه زنر نتونه خوب تثبيت كنه ... ، اون مقاومته هم اثر گذارهه ...
اگر جريان زيادي بخواد از مقاومت رد بشه ، بر اساس P=V*I لازمه كه وات مقاومت درست انتخاب بشه ...
نقل قول: اینکه ولتاژ خروجی فقط با دیود زنر تنظیم شده یعنی قبلش افت ولتاژی نداریم؟؟درست متوجه منظورتون نشدم !!
چه نتيجه اي مي خواستيد بگيريد ؟
هر ديود حدود 0.7 ولتاژ دو سرش مي يفته ، يعني اتلاف وجود دارهه ...
هر عنصر ديگه اي هم كه گرم مي شه ، در حال تلف كردنهه ...
موفق باشيد.
يا علي.
۱۳-اسفند-۱۳۹۰, ۱۳:۳۵:۱۲
با سلام
منظور بنده این بود که ولتاژ ورودی فقط یکسو شده بعدا با زنر تثبیت میشه ؟ یعنی هیچ مقاومتی قبلش ولتاژ رو کاهش نمیده ؟؟
منظور بنده این بود که ولتاژ ورودی فقط یکسو شده بعدا با زنر تثبیت میشه ؟ یعنی هیچ مقاومتی قبلش ولتاژ رو کاهش نمیده ؟؟
۱۴-اسفند-۱۳۹۰, ۰۰:۳۱:۳۷
[attachment=7143]ولتاژ ورودی از یه خازن به صورت سری رد میشه بعدش میاد یکسو میشه بعدش از دیود زنر عبور میکنه
صفحهها: 1 2