سلام به همه دوستان
میخواستم یادگیری اسمبلی رو شروع کنم به چنتا سوال برخوردم همون اولش.!!
یکیش اینکه فرق بین اسمبلی z80 با 8086 یا اسمبلی ویندوز در چیه؟؟
بعد من میخوام برنامه نویسی z80 رو یاد بگیرم ولی منبع فارسی مناسبی پیدا نکردم براش و مجبورم که از روی منبع انگلیسیش مطالعه کنم در بین دوستان اگه کسی منبع فارسی مناسبی سراغ داشت حتما اینجا شر کنه برا استفاده بقیه،
یه مشکل دیگه هم داشتم با برنامه z80 simulation مثل اینکه این برناهه با ویندوز 7 مشکل داره!!! آیا اینطوره؟! و اینکه نسخه کرک شده نرم افزار رو از کجا میشه گیر آورد؟؟ من یکیش رو از سایت های ایرانی پیدا کردم ولی درس کار نمیکرد...
نقل قول: یکیش اینکه فرق بین اسمبلی z80 با 8086 یا اسمبلی ویندوز در چیه؟؟
در مورد اين دوستان نرم افزار فكر مي كنم بهتر بتونن توضيح بدن ...
در مورد Z80 ، دوست عزيز اين ميكرو منقرض شدهه ... !!
دنبال يادگيريش نباش ...
مي توني از AVR شروع كني ،اگر دوست داري اسنبلي كار كني هم يه كتاب مرجع AVR مي گيري كه اسمبلي و C رو گفته باشه و در CD همراه كتاب هم كامپايلرهاش هستن ...
AVR رو در درس ريزپردازنده ( ميكروپروسسور ) مي خونيد ... ( چه بهتر كه از الان شروع كنيد ... )
موفق باشيد.
برای کار با اسمبلی (منظور من 8051 ) از نرم افزار keil 2 استفاده کنی (از نسخه های بالاتر نمی تونی استفاده کنی چون کتابخانه 8051 ندارن یا اگه خواستی جدید کارکنی باید کنار نسخه جدید نسخه قدیمی 2 رو نصب کنی )
ولی در کل بهتر از AVR شروع کنی اگه هم خیلی به اسمبلی علاقه داری می تونی با کمپایکر کدویژن کار کنی که دستورات اسمبلی هم ساپورت می کنه
با تشکر از لطف دو دوست عزیز باید بگم که یه جورایی مجبورم که کار با z80 رو یاد بگیرم آخه استادمون همینو درس میده و جزوشم یکم ناقصه و از اونجایی که سر کلاسش نمیرم باید خودم یاد بگیرم بازم اگه کسی میتونه کمکی کنه ممنون میشم
همینه دیگه طرف 10 سال پیش استادش یه چیزی بهش درس داده حالا جزوه استادشو اورده نسل به نسل منتقل کنه تا آیندگان هم از این پروسسور بهره ببرند ! این هست همان علم موروثی که در ایران رواج دارد ...
نقل قول: همینه دیگه طرف 10 سال پیش استادش یه چیزی بهش درس داده حالا جزوه استادشو اورده نسل به نسل منتقل کنه تا آیندگان هم از این پروسسور بهره ببرند ! این هست همان علم موروثی که در ایران رواج دارد ...
نه بابا اينطوريا هم نيست ...
شايد مربوط به درس ميكرو نباشه ... ( اگر باشه كه واقعا جناب استاد ... تشريف دارن. )
براي نرم افزار ، يه درس اسمبلي كه دارن ، جدا از ميكرو ، اونجا كد نويسيه همين 8086 و ... رو كار مي كنن ( البته فكر كنم ).
جناب the_fallen ، اين مباحث مربوط به چه درسي مي شه ؟! ( تو الكترونيك نداشتيم !! )
تا اونجا که یادمه تو کاردانی یه میکرو پروسسور داشتیم یه میکروکنترلر. مگه اینکه تازگی چارتشون تغییر کرده باشه و پروسسور حذف شده باشه
تو كارشناسي ما يه ميكرو پروسسور بيشتر نداريم! ، كه اون رو هم ميكرو كنترلر مي گن ( كه همون AVR باشه )
البته تو اختياري ها يه چيزايي هست كه معمولا ارائه نمي شه ...
متأسفانه درس میکروپروسسوره اونم تو یه دانشگاه تراز اول که همه دانشجوهای کلاس رتبه کشوریشون زیر 5 هزاره
چارت شارین رو نمیدونم ولی گفتم ما که ناپیوسته بودیم کاردانیمون اون جوری بود تو کارشناسی هم اجزا کامپیوتر با میکروکنترلر داشتیم.پیوسته ها هم همین جور یه پروسسور داشتن با یه کنترلر . که این بنده خدا هم احتمالا همین جوریه
بعدم دوست من دانشگاه تراز اول این چیزا رو بزار کنار . توی دانشگاه که شما نباید توقع داشته باشی چیزی یاد بگیری.ما توی دانشگاهمون پروژه بیشتر بچه ها رو یه نفر میبست اونم دو ترم مشروط در استانه اخراج بود !
سلام
هر سی پی یو دستورات خاص خودشو اجراء می کنه، که این دستورات ممکن است در بقیه هم مشترک باشد.
زبان اسمبلی یک زبان برنامه نویسی سطح پایین می باشد که زبانی نزدیک به زبان ماشین است و مستقیم تر از بقیه زبان ها با سخت افزار در ارتباط است. اسمبلی از بالاترین سرعت نسبت به سایر زبان ها برخوردار است. زیرا سایر زبان ها ابتدا به اسمبلی و سپس به زبان ماشین(0و1) کامپایل می شوند ولی اسمبلی مستقیما به زبان ماشین کامپایل می شود. برای هر خانواده CPU یک زبان اسمبلی وجود دارد. این زبان به طور مستقیم با سخت افزار، حافظه اصلی، CPU و غیره در ارتباط است.
زبان های برنامهنویسی سطح بالا علی رغم تواناییهای زیادی که دارند همیشه برای کار با سخت افزار مناسب نیستند(به جز C که برای کار با سخت افزار از همه حتی اسمبلی بهتر است) در حالی که اسمبلی قدرت زیادی برای کار با سخت افزار دارد.
از نرم افزار emu8086 برای شبیه سازی و كامپایل كردن برنامه های اسمبلی می توان به راحتی استفاده كرد. این نرم افزار برای دانشجویان رشته کامپیوتر و برنامه نویسان، بسیار مناسب است و می توانند برنامه خود را به زبان اسمبلی نوشته و نتیجه را به عینه مشاهده کنند.
نرم افزار emu8086 به عنوان شبیه ساز میکروپروسسور 8086 و اسمبلر یکپارچه ای با آموزش هایی برای افراد مبتدی طراحی شده است. این شبیه ساز کاملاً شبیه به یک میکروپروسسور واقعی برنامه ها را در حالت گام به گام اجرا می کند.
و تمامی ثبات ها، حافظه، پشته، متغیرها و پرچم ها را نمایش می دهد. تنها با یک یا دو کلیک موس و به آسانی می توان تمامی مقادیر حافظه را مورد بررسی و ویرایش قرار داد. تمامی دستورالعمل ها می توانند به سمت جلو و یا عقب اجرا گردند. emu8086 می تواند یک سیستم عامل کوچکی را ایجاد کند که کد های باینری را داخل یک فلاپی دیسک بوتیبل می نویسد.
قابلیت های کلیدی نرم افزار emu8086:
- شبیه سازی و كامپایل كردن برنامه های اسمبلی
- اجرای برنامه به صورت گام به گام
- نمایش تمامی ثبات ها، حافظه، پشته، متغیرها و پرچم ها
- بررسی و ویرایش آسان تمامی مقادیر حافظه
- اجرای دستورالعمل ها به صورت رو به جلو و یا رو به عقب
- ایجاد یک سیستم عامل کوچک که کد های باینری را داخل یک فلاپی دیسک بوتیبل می نویسد
- و ...