ايران ويج

نسخه‌ی کامل: تقویت ولتاژ dc
شما در حال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب بندی مناسب.
سلام بچه ها خسته نباشید
من 2تا سیم به پایه های موتور ویبره موبایلم لحیم کردم و می خوام وقتی موبایلم زنگ می خوره یه پایه میکرو 1 بشه(یعنی ولتاژ به 5 ولت برسه). وقتی موبایلم زنگ می خوره ولتاژ ویبره بصورت dc از صفر ولت تا 1.76 ولت تغییر می کنه ومن باید این ولتاژ رو تقویت کنم و به صفر تا 5 ولت برسونم.
یه بار با استفاده از lm324 مدار تقویت کننده وارون نکننده ساختم که R فیدبک من 2.2k اهم و R1 من 1k اهم بود و vcc آی سی (lm324) یازده ولت بود که خروجی 5 ولت می گرفتم(اگه کمتر از 11 ولت به آی سی ولتاژ می دادم خروجی من کمتر از 5 ولت می شد که به درد من نمی خورد) ولی این مدار بعضی موقع خروجی کمتر از 5 ولت(تقریبا2.5)نشون میداد(انگار قاط میزد)مقاومت ها رو تغییر دادم تا طبق فرمولvout=vin(1+Rf/R1 ببینم باز نتیجه مطلوب رو میگیرم ولی باز میدیدم تو تستهای اولیه خوب جواب میده ولی باز قاط میزنه.
یه بار دیگه اومدم از lm324 بعنوان مقایسه کننده استفاده کردم وبه پایه شماره 2 یه پتانسیو متر 10k اهم وصل کردم واون رو روی 1 ولت تنظیم کردم.سر مثبت سیم ویبره رو به پایه شماره 3 وصل کردم ولی این بار بخاطر اینکه خروجی 5 ولت از آی سی بگیرم مجبور شدم به vcc آی سی ولتاژ 18 ولت اعمال کنم ولی باز هم بعضی موقع قاط میزنه. مطمئنم مدار رو به درستی میبندم نقشه تقویت کننده و مقایسه کننده رو از منابع مختلف دیدم ویک هفته تمام رو روی این مدار کار کردم ولی هنوز نتیجه نگرفتم.نقشه مدارم رو تو ضمیمه میذارم .لطفا توضیحات تئوری ندید که من از بس این مطالب رو بررسی کردم همه رو حفظ شدم .این چیزایی که ماتو کتابا میخونیم همش در حالت ایده آله که در عمل خیلی با تئوری فرق داره.منبع تغذیه من یه آداپتور معمولی با قابلیت تغییر ولتاژه. شما باشین بخواین این کار رو انجام بدین چی کار می کنید؟لطفا اگه تجربه دارید وقبلا ولتاژی رو تقویت کردید به این تاپیک جواب بدید و الا مطالب تئوری به درد من نمیخوره!
سلام دوست گرامی
ظاهرا مدارتون که به عنوان مقایسه کننده هست مورد ( ایراد ) داره .
شما زحمت بکش یکی از دو تا سر کناری پتانسیومتر رو به +5 ولت و یکی دیگه رو به زمین ( صفر ولت ) بده
سر وسط پتانسیومتر رو هم بده به پایه 2 اپ امپ
پایه شماره 3 اپ امپ رو هم بده به موتورت
به پایه تغذیه اپ امپ هم +7 ولت بده
خروجی تقریبا 5 ولت داری
این فایلی که برات میذارم رو ببین
تقریبا شبیه این
شما میتونید به جای LM324 از LM358 استفاده کنی
لینک مدار

موفق باشید...
سلام منم دقیقا به همین شکل که شما گفتید بستم ولی باز هم ایرا داره البته من شکلی که تو ضمیمه فرستادم قسمت مقایسه کننده برای پتانسیومتر رو بد کشیدم ولی مدار رو درست بستم خیالت تخت.
۱ - مقایسه کننده حداقل ولتاژ داره برای کار کردن مثلا ۷۴۱ به + و - ۷ ولت نیاز داره یعنی حتما متقارن و ۲ تا دونه ۷ ولت وگرنه کار نمی کنه
۲ - همین آپ آمپ نزدیکی های منبع تغدیه درست کار نمی کنه یعنی نزدیکی های +۷ و نزدیکی های -۷
۳ - ولتاژ ورودی DC مطمئنی؟
۴ - از یه ترانزیستور ساده استفاده کن قبلش می تونی با یه مقسم ولتاژ کمش کنی که همین طوری روشن نشه و وقتی برق هست روشن بشه
روش مقايسه با مقايسه گر جواب مي دهه ، مي توني مدارهاي تبديل 3.3v به 5v رو هم ببيني و از اون ها ايده بگيري و كارت رو انجام بدي ...
در ضمن ولتاژ 1.76 دي سي رو كه گفتي نيازي نيست تقويت بشه !!
بايد سطح ولتاژش اصلاح بشه و بشه 5 ولت.