سلام دوستان.من در مداری نیاز دارم از برق 220 ac جریانی که می گذرد را که مثلا 5 امپر است،اگر رسید به مثلا 1 آمپر تشخیص دهم.و بر روی جریانهای اون سیم اعمال مختلفی با میکرو انجام بدم.حالا برای فهمیدنم تغییر جریان(نه ولتاژ)از چه قطعه ای استفاده کنم؟آیا مقایسه گر جریان هم داریم؟مدل آنرا می تونید بیان کنید؟
یا باید برای اینکار از مدارهای خاصی استفاده کنم.
با تشکر
من یه راهی میخواستم بگم گفتم بزار ببینم کسی چیز بهتری نداره بعد بگم
اینه که شما با یه تیکه سیم که دور یه سیم حامل جریان که اون هم یکم سلف شده پیچیدین میتونید با تبدیل مقدار بدست اومده توست مبدل آنالوگ به دیجیتال میکرو اون رو به کمیت جربان تبدیل کنید
طرحی که دوست عزیز در بالا توضیح دادند کاملا درست است ولی به علت خطای فراوان ابدا توصیه نمی شود
بهترین راه استفاده از یک هسته مغناطیسی است اگر فرکانش کم باشد(کمتر از 100 هرتز) از یک ترانس با هسته EI در غیر این صورت از فریت استفاده می شود
با تشکر از دوستان
ممنون از راههایی که پیشنهاد دادید.دیروز یکی از دوستانم می گفت سنسورهایی هست که جریان را اندازه گیری می کنه و بعد تبدیل به ولتاژ و بعد می تونی مقایسه با یه مقایسه گر ولتاژ انجام بدی،دوستان اگر کسی با این سنسورها کار کرده،لطفقا در دسترس ما هم تجربیاتش را قرار بده.
بله هست اما ......برای اون ولتاژ و جریانی که شما میخواین نیست
با تشکر مجدد
ارزون ترین سنسوری که اونجا هست UGN3503 هست که برای جریانش 9 تا 14 میلی آمپر را نوشته.منظورش چیه؟یعنی حداکثر جریان قابل اندازه گیریش اینه؟
پس با این اوصاف من باید یعنی یک سنسور acs712 t 5 آمپر یا 10 یا 20 امپری بخرم ؟
راستی کاری که می خوام بکنم دقیق هم نیست،یعنی نمی خوام جریان را دقیق محاسبه کنه،می خوام فقط همین که مثلا همیشه 5 امپر رد میشه،وقتی که جریان شد حدود کمتر از 1 آمپر حدودی بتونه شناسایی و عملیات با میکرو انجام بشه.
نقل قول: ارزون ترین سنسوری که اونجا هست UGN3503 هست که برای جریانش 9 تا 14 میلی آمپر را نوشته.منظورش چیه؟یعنی حداکثر جریان قابل اندازه گیریش اینه؟
اگر دقت كنيد جلوي مشخصه ي Supply Current اش نوشته به طور معمول 9mA و حداكثر 13mA .
اين جريان مصرفي خود سنسور براي انجام عملياتش هست.
ديتاشيت رو درست بخونيد. شما جريان رو مستقيم به اين سنسور نمي ديد !!
پايه خروجيه اين سنسور ولتاژ مي ده ، كه اين ولتاژ طبق نمودارهاي داخل ديتاشيت نشون مي دهه ميدان چند گؤس هست.
براي سنجش جريان يه مدار و نحوه ي قرار گيري سنسور رو نشون دادهه ...
نقل قول: پس با این اوصاف من باید یعنی یک سنسور acs712 t 5 آمپر یا 10 یا 20 امپری بخرم ؟
اين سنسور از اين جهت كه 2 پايه براي عبور جريان مدار از خودش دارهه ، قرار گيريه راحت تري نسبت به قبلي دارهه و مدارهاش هم در ديتاشيتش موجودهه.
از اونجايي كه مقدار رو نمي خواهيد دقيق اندازه گيري كنيد ، پس لزومي به استفاده از اين ها نيست.
جريان رو به يه مدار فرعي القا كن و بعد به هر روشي بلدي اندازه بگير ( وقتي بيش از 1 آمپرهه فلان متغيير چقدر هست و وقتي كمتر از 1 آمپر هست چقدر ) همين براي كار شما كافيه ...
و تمام ...
نه بابا کاملا گلابیه
همون روش سیم پیچیدن دور سیم ولی به صورت استاندارد
یه سری سیم پیچ هست که وسطش خالبه شما سیم اصلی رو رد می کنی بهش اگه اشتباه نکنم می گن ترانس جریان
معمولا کسایی که برق قدرت می فروشن دارن
فقط برای برق ac کار برد داره
می گن اگه خروجیش باز باشه و سیم حامل جریان از توش رد بشه می ترکه در این جور مواقع باید اتصال کوتاهش کرد
و کارشم تبدیل چریان به جریان یعنی وقتی می خری می گن ۵۰ آمپر رو به ۵ آمپر تبدیل می کنه البته کاملا ایزوله است و ولتاز خروجی هم کمه (بستگی به مقاومتش داره باز باشه یعنی بی نهایت ولتاژ هم می شه بینهایت برای همین می ترکه)
همون ۵۰ یه ۵ که گفتم مثلا ۵ رو به نیم آمپر تبدیل می کنه