سلام دوستان
من تو الکترونیک خیلی تازه کار هستم از تازه کار هم تازه کار تر.
من از فتوسل استفاده کردم. موقعی که نور بیشتری به فتوسل می خوره مقاومتش کمتر می شه. من می خوام برعکس این رو پیاده کنم. یعنی وقتی محیط تاریک می شه اجازه عبور جریان بیشتری رو بده.
حالا هدفم چیه : من می خوام چراغ سر دروازه خونه من با تاریک شدن هوا خود به خود روشن بشه و با روشن شدن هوا خود به خود خاموش بشه.
لطفا اساتید محترم راهنمایی کنن.
اول این امکان قبل درست شده و توی بازار خیلی ارزون هست 4000
ولی اگه می خوای خودت درست کنی
بهتره از ترانزیستور استفاده کنی . لازم نیست حتما سنسور عوض کنی .
سلام.
از همين سنسور مي توني استفاده كني ، ولي جاش تو مدار مهمه ...
يك ترانزيستور كه به صورت اميتر مشترك باياس شده باشه ، مثل يك گيت NOT عمل مي كنه ...
(۰۹-خرداد-۱۳۹۱, ۱۲:۴۰:۱۰)h0x00i نوشته است: [ -> ]اول این امکان قبل درست شده و توی بازار خیلی ارزون هست 4000
ولی اگه می خوای خودت درست کنی
بهتره از ترانزیستور استفاده کنی . لازم نیست حتما سنسور عوض کنی .
ببین من تو الکترونیک خیلی خیلی کم کار کردم.
1-این که می گی 4000 تومن هست اسمش چیه؟
2- اگه بخوام از ترانزیستور استفاده کنم باید چطور مدار رو ببندم.
لطفا یک جور توضیح بدید که من بیسواد هم بفهمم
(۰۹-خرداد-۱۳۹۱, ۱۵:۵۰:۰۸)sharin نوشته است: [ -> ]سلام.
از همين سنسور مي توني استفاده كني ، ولي جاش تو مدار مهمه ...
يك ترانزيستور كه به صورت اميتر مشترك باياس شده باشه ، مثل يك گيت NOT عمل مي كنه ...
لطفا توضیح دهید.
توی بازار اسمش فتوسل (همونی که چراغ های شهرداری روشن خاموش می کنه :) )
اینم یک مدار ساده با تریستور
برای کار با ترانزیستور باید یک ترانزیستور در حالت امیتر مشترک استفاده کنی با تحریک بیس از تغییرات سنسور مقدار جریان عبوری از پیوند کلکتور امیتر تغییر می که و باعث روشن شدن یک رله می شه اکه اون رله هم وصله به لامپ :>
سلام دوستان
ممنون که راهنمایی می کنید.
همونطور که گفتم من تو الکترونیک خیلی تازه کارم. تو پست 5 یک مدار قرار دادید ولی من اصلا نمی دونم ترانزیستور رو باید چطور وصل کرد.
ببینید ترانزیستور من 4 پایه داره حالا لطف کنید بگید کدوم پایه رو باید به کجا وصل کنم. پایه هاش هم B , C , E , E هستن.
البته من در مورد ترانزیستور رفتم تو کتاب خونم ولی ظاهرا ترانزیستور انواع گوناگونی داره و همین موجب سردرگمی من شده.
البته یک ترانزیستور دیگه هم هست که سه پایه هست.
--->>> در مدار بالا از تریستور استفاده شده نه ترانزیستور. تریستور یکی از المان های الکترونیک صنعتی هست .
تمام ترانزیستورها 3 پایه هستند.
ترانزیستور یه عنصر بد رفتاره و عنصر مداری نیست ، برای اینکه ازش بتونیم در مدار استفاده کنیم ، اون رو به فرم 2 قطبی در می یاریم ، که به موجب اون آرایش های امیتر مشترک ، بیس مشترک و کلکتور مشترک به وجود می یاد و ...
موفق باشید.
(۱۰-خرداد-۱۳۹۱, ۱۳:۲۴:۳۸)h0x00i نوشته است: [ -> ]اینم یک مدار ساده با تریستور
(۱۱-خرداد-۱۳۹۱, ۰۹:۱۹:۲۵)barbodsoft نوشته است: [ -> ]سلام دوستان
ممنون که راهنمایی می کنید.
همونطور که گفتم من تو الکترونیک خیلی تازه کارم. تو پست 5 یک مدار قرار دادید ولی من اصلا نمی دونم ترانزیستور رو باید چطور وصل کرد.
ببینید ترانزیستور من 4 پایه داره حالا لطف کنید بگید کدوم پایه رو باید به کجا وصل کنم. پایه هاش هم B , C , E , E هستن.
البته من در مورد ترانزیستور رفتم تو کتاب خونم ولی ظاهرا ترانزیستور انواع گوناگونی داره و همین موجب سردرگمی من شده.
البته یک ترانزیستور دیگه هم هست که سه پایه هست.
همینطور که گفته شد دراین مدار (خیلی ساده) از تریستور استفاده شده با تغییر مقاومت فتوسل یا همون سنسور نوری شما مقدار جریان G تریستور تغییر می کنه و زاویه آتش تریستور تغییر می کنه
سلام
بازم تشکر از وقتی که می زارید
متاسفانه من نتونستم مدار بالا رو خوب درک کنم. علتشم بکگراند ضعیف من هست.
اگه می شه به سوالات زیر من در مورد مدار بالا جواب دهید.
1- در مدار بالا u1 و c1 چی هست؟
2- منبع تغذیه از کجا وصل می شه؟
3- نحوه عمل تریستور چطور هست و چند پایه داره و چطور وصل می شه؟
خوب دارم زیادی می پرسم. ایشاالله اگه خواستید VB.NET یاد بگیرید جبران می کنم
ببخشید که خیلی رک می گم
فکر کنم شما باید قبل از اینکه اقدام به بست مدار یا کار عملی کنید یک مقدار کار تئوری انجام بدید تا با قطعات"حداقل ابتدایی"اشنایی پیدا کنید (این یک پیشنهاد دوستانه بود)
1 .U تریستور و C خازن
2.منبع تغذیه این مدار از خروجی یا دو سر تریستور تامین میشه .
3.تریستور باعث میشه سطح ولتاژ DC خروجی پایین بیاد
سلام دوست عزیز
در حال مطالعه هستم ولی خوب کسی رو نزدیک خودم به عنوان راهنما ندارم به همین دلیل خیلی از مطالب در ابتدا برای من قابل درک نیست. معمولا هر کاری 2-3 ماه اول برای آدم خیلی سخت است.
فکر کنم حالا دیگه بتونم این مدار رو ببندم. بازم ممنون