با سلام من میخوام یه با220 ولت رو روشن و خاموش کنم از چه شماره ترایاکی باید استفاده کنم و اینکه آیا به درایور نیاز دارم یا نه؟
باری که من میخوام روشنش کنم حدود 6 تا 7 آمپر جریان میکشه.
با تشکر.
ممنون از پاسختون ولی اتفاقا من هم قبل از اینکه این پست رو بنویسم اون پست رو دیدم ولی چون خیلی قدیمی بود عکساش دیگه لود نمیشد و من هم یادم رفته بود که موضوع چی بوده چون یه بار همون موقع کار کردم و دیگه سراغش رو نگرفتم حالا نگفتید برای این مدار من که بیشتر از 7 آمپر جریان نمیکشه درایور (MOC304X) بزارم یا نه میشه از همون ترایاک مستقیم استفاده کرد؟
راستش من چند تا نقشه دیدم که به روش های مختلف ترایاک رو روشن کرده بود و چند تاش هم درایور نداشت باید از کدوم استفاده کنم؟
اینم لینک مدارایی که گذاشته بود :
http://esupply.iranblog.com/?mode=Contin...&id=663961
اگر گیت ترایاک رو مستقیم به میکرو هم وصل کنید میکرو میتونه ترایاک رو فعال کنه البته با توجه به نوع ترایاک جریانی که برای راه اندازی گیت نیاز داره شاید فرق کنه.
اما کار درست تر استفاده از MOC304X هاست چون مدار دیجیتال رو از مدار قدرت جدا میکنه. و مانع از برخی آسیب ها میشه. اگر به روش اول مدار رو ببندید. با لمس میکرو ممکنه دچار برق گرفتگی بشید و هم میکرو بسوزه!
با توجه به توضیحات شما من این مدار رو انتخاب کردم بین اون مدارایی که گذاشته شده بود
برای 6 یا 7 آمپر جریان چه شماره آی سی از سری MOC304X رو برای این مدار بزارم؟
با تشکر.
R2 رو 680 اهم انتخاب کنید.
MOC3043 رو انتخاب کنید. جریان بار از این قطعه عبور نمیکنه!
با توجه به جریانی 6 تا 7 آمپر باید ترایاکی با این جریان دهی انتخاب کنید.
که BT137 تا 8 آمپر میتونه جریان بده.
BT138 تا 12 آمپر هر کدوم رو در مدار قرار بدید مدارتون کار میکنه.
ممنون از پاسخ کاملتون
یه سوال دیگه. این مقاومت ها تو مدار چی کار میکنه؟
به Cde با میکرو باید 1 بدم یا صفر؟
فیوز هم لازمه بزارم یا نه؟
با تشکر فراوان.
اگر از MOC3043 استفاده میکنید مقاومت 680 اهم قرار میدید تا جریان دیود رو محدود کنه.
ترازیستور و R1 رو هم حذف کنید. پایه شماره دو MOC3043 رو به زمین وصل کنید. اونجایی که نوشته 5+ اون قسمت رو به یکی از خروجی های میکرو بدید. با یک و صفر شدن دستگاه روشن و خاموش میشه.
فیوز لازم نیست. بستگی به طرح و طراح داره.
ممنون
R3 چی همون 220 اهم میمونه؟
با تشکر.
R3 هم درسته
البته مدار قبلی هم اشتباه نیست. چون دارید از میکرو استفاده میکنید این قطعات اضافی بودند.
سلام یه سوال دیگه :
من برای اینکه جریان از میکرو نگذره یه درایور به شماره 74hc573 برای مدارم گذاشتم میخواستم بدونم بازم مقاومت 680 اهمی لازمه؟
با تشکر.