ايران ويج

نسخه‌ی کامل: سوال هاي ابتدايي ميكرو
شما در حال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب بندی مناسب.
صفحه‌ها: 1 2
سلام عزيزان.
من توي اين تاپيك مي‌خوام سوال هاي مبتديانه‌ي خودم رو بپرسم.
لطفا" به اين سوال ها طوري پاسخ بديد كه افراد مبتدي كاملا" بفهمند.(فقط با كامپايلر CODEVISION)
1-كلاك چيست؟ تايمر چيست؟ منابع كلاك چيست؟Amaze
3-تايمر و تايمر/كانتر و كلاك دقيقا" چگونه كار مي‌كنند؟
4-نحوه‌ي برنامه نويسي روي كلاك و تايمر(كار با كلاك و تايمر از طريق پروگرم كردن AVR)را توضيح دهيد.
5-فركانس خروجي AVR را چگونه مي‌توان تنظيم كرد?
6-از فيوز بيت ها چگونه مي‌توان استفاده كرد؟
پیشنهاد میکنم یک کتاب تهیه کنید و شروع کار رو از یار مهربان بخواهید.
سلام
کلاک یا همون ساعت کاری پردازنده میتونیم اینجوری تعریف کنیم که ، پروسسور میکرو برای اینکه پردازش خودشو روی اطلاعات ورودی انجام بده ، بایدبه ترتیب اونها رو توی حافظه خودش لود کنه و به همون ترتیب که لود شدن هم پردازش بشن .این ترتیب توسط سیگنالی که به میکرو متصله انجام میشه . با هر بار بالا یا پایین رفتن ولتاژ سیگنال داده ها وارد حافظه میشن یا اینکه در میکرو یک دستورالعملی روش انجام میشه . به اون سیگنال ورودی کلاک میگن و به عکس سرعت بالا و پایین رفتن ولتاژ فرکانس میگن.
حالا میریم سر تایمر : ماژولی هستش که از یک طرف ورودیش کلاک هست و در طرف دیگه هم یک ثبات یا رجیستر قرار داره که مقدار تایمر رو توی خودش ذخیره میکنه . خروجی تایمر با هر کلاک افزایش یا کاهش پیدا میکنه .
منبع کلاک میتونه داخل خود میکرو کنترلر تعبیه شده باشه یا اینکه از خارج میکرو به اون اعمال بشه . کلاک در داخل میکرو توسط یک مدار مقاومتی- خازنی ( RC ) تولید میشه و اگر از بیرون میکرو بخوایم بهش اعمال کنیم میتونیم به یک اسیلاتور ( نوسانساز) مثل کریستال کوارتز یا یک منبع تولید کلاک یا همون مدار RC وصلش کنیم .
تایمر ها و کانترها اساس کار شون یکی هست و تنها تفاوت در ورودی اون تایمره هست که در تایمر ما نیاز داریم که یک کلاک با فرکانس مشخص و منظم بهش متصل باشه مثل یک مدار نوسانساز ولی در حالت کانتر برای ما نظم در کلاک ممکنه مهم نباشه و فقط شمارش تعداد پالسهای ورودی مد نظره .
اینکه چه طور میشه یک تایمر درست کرد جواب های زیادی داره ، ولی ساده ترین تایمر اینه که با دوتا ترانزیستور که بیس یکی به امیتر اون یکی دیگه ترانزیستور متصله و ورودی بیس اولی یک منبع کلاکه میتونه باشه . در حقیقت یک تایمر دو بیتی درست کردیم .
در نرم افزار کدویژن میتونین وارد قسمت پرگرامر بشین و مدل پرگرامرتونو انتخاب کنین و بعدش با تغییر اون فیوز بیتها ( ببخشید الان کدویژن ندارم براتون عکس بگیرم) مقدار فرکانس کلاک و همچنین داخلی یا خارجی بودن اونو مشخص کنین .
ازینجا میتونین اطلاعات بیشتری در مورد نحوه تنظیم کردن فیوزبیت پیدا کنین :
http://www.iranled.com/forum/thread-21489.html

امیدوارم که اطلاعات من به کار شما بیاد . ولی در کل بهترین کار رو دوستمون توی پست قبلی پیشنهاد کرده .
(۲۸-خرداد-۱۳۹۱, ۱۴:۳۲:۵۹)Pardazesh-Gar نوشته است: [ -> ]پیشنهاد میکنم یک کتاب تهیه کنید و شروع کار رو از یار مهربان بخواهید.
قبلا" كتاب گرفتم و مطالبش رو به طور كلي متوجه مي‌شم ولي از پايه‌ي كار تايمر و كلاك و روش كار اونها چيزي نفهميدم چون خيلي ساده توضيح نداده بود.ولي مشكل ديگري با كتاب ندارم.

(۲۸-خرداد-۱۳۹۱, ۱۴:۵۷:۳۲)من عاشق ایرانوج نوشته است: [ -> ]سلام
کلاک یا همون ساعت کاری پردازنده میتونیم اینجوری تعریف کنیم که ، پروسسور میکرو برای اینکه پردازش خودشو روی اطلاعات ورودی انجام بده ، بایدبه ترتیب اونها رو توی حافظه خودش لود کنه و به همون ترتیب که لود شدن هم پردازش بشن .این ترتیب توسط سیگنالی که به میکرو متصله انجام میشه . با هر بار بالا یا پایین رفتن ولتاژ سیگنال داده ها وارد حافظه میشن یا اینکه در میکرو یک دستورالعملی روش انجام میشه . به اون سیگنال ورودی کلاک میگن و به عکس سرعت بالا و پایین رفتن ولتاژ فرکانس میگن.
حالا میریم سر تایمر : ماژولی هستش که از یک طرف ورودیش کلاک هست و در طرف دیگه هم یک ثبات یا رجیستر قرار داره که مقدار تایمر رو توی خودش ذخیره میکنه . خروجی تایمر با هر کلاک افزایش یا کاهش پیدا میکنه .
منبع کلاک میتونه داخل خود میکرو کنترلر تعبیه شده باشه یا اینکه از خارج میکرو به اون اعمال بشه . کلاک در داخل میکرو توسط یک مدار مقاومتی- خازنی ( RC ) تولید میشه و اگر از بیرون میکرو بخوایم بهش اعمال کنیم میتونیم به یک اسیلاتور ( نوسانساز) مثل کریستال کوارتز یا یک منبع تولید کلاک یا همون مدار RC وصلش کنیم .
تایمر ها و کانترها اساس کار شون یکی هست و تنها تفاوت در ورودی اون تایمره هست که در تایمر ما نیاز داریم که یک کلاک با فرکانس مشخص و منظم بهش متصل باشه مثل یک مدار نوسانساز ولی در حالت کانتر برای ما نظم در کلاک ممکنه مهم نباشه و فقط شمارش تعداد پالسهای ورودی مد نظره .
اینکه چه طور میشه یک تایمر درست کرد جواب های زیادی داره ، ولی ساده ترین تایمر اینه که با دوتا ترانزیستور که بیس یکی به امیتر اون یکی دیگه ترانزیستور متصله و ورودی بیس اولی یک منبع کلاکه میتونه باشه . در حقیقت یک تایمر دو بیتی درست کردیم .
در نرم افزار کدویژن میتونین وارد قسمت پرگرامر بشین و مدل پرگرامرتونو انتخاب کنین و بعدش با تغییر اون فیوز بیتها ( ببخشید الان کدویژن ندارم براتون عکس بگیرم) مقدار فرکانس کلاک و همچنین داخلی یا خارجی بودن اونو مشخص کنین .
ازینجا میتونین اطلاعات بیشتری در مورد نحوه تنظیم کردن فیوزبیت پیدا کنین :
http://www.iranled.com/forum/thread-21489.html

امیدوارم که اطلاعات من به کار شما بیاد . ولی در کل بهترین کار رو دوستمون توی پست قبلی پیشنهاد کرده .
واقعا" ازت ممنونم.HeartHeartHeartخوب توضيح دادي .(شنيدي كه ميگن هركس به انسان چيزي بياموزد او را بنده‌ي خود كرده است ؟) منو بنده‌ي خودت كردي.خيلي ممنونم.
دوستان اگه میشه یکم هم در مورد این لبه های بالارونده و پایین رونده هم توضیح بدید ممنون میشم.

باتشکر
نقل قول: دوستان اگه میشه یکم هم در مورد این لبه های بالارونده و پایین رونده هم توضیح بدید ممنون میشم.
خب عزیزم چرا اینو از خودم نپرسیدی؟؟؟؟
ببین خودت که میدونی میکرو یعنی 0 و 1 و 0 یعنی 0 ولت و 1 یعنی 5ولت.به زبان ساده بگم تغییر وضعیت 0 به 1 میشه لبه بالا رونده و تغییر 1 به 0 یعنی پایین رونده.
این ساده ترین نوع توضیح دادنش بود.
ولی باید با رسم شکل اینو توضیح بدی.
نقل قول: باتشکر
قربونت برم گلم:d
همین طور که حسین عزیز توضیح دادن برای جلوگیری از تاثیرات نویز بر روی حالت پایستگی یک پایه توسط مقاومت هایی پول آپ و یا پول داون میشن
هدف اینه که اون پایه اگه بعدن قراره صفر یا یک بشه با معکوس حالت منطقی خودش تثبیت میشه و اثرات احتمالی نویز روی اون پایه ازبین میره
اگه pull up -pull down نباشه بسیار خطا داریم ممکنه گوشی شما نزدیک مدار زنگ بخوره و مدار فرض بر این بگیره که کلید فشرده شده (نویزه دیگه) و فرمان شما رو اجرا کنه
و حالا بهتر متوجه لبه ها میشن
لبه بالا رونده لحظه ای هست که مدار یا پین ما در حالت 0 منطقی هست و به یک منطقی بره این حالت لبه بالا رونده وجود داره
و همین طور لبه پایین رونده وقتی که منطق پین روی 1 هست و درحال عوض شده به 0 هست یه لبه بوجود میاد .
با تشکر از عباس عزیز.
عباس جونم من یه دونه پست تو تاپیک آموزش بیسکام و.... قرار دادم ماله وقفه های خارجی.ایشون منظورشون به حالت ها falling و rising و.... بودBiggrin
من تا دیدم متوجه این موضوع شدمBiggrin
حسین آقا ممنون
ولی من اینقدر هم خنگ تشریف ندارم که فکر کنی لبه ی بالا رونده و پایین رونده رو اولین باره از شما میشنوم.
من سخت افزارم قویه.از لحاظ نرم افزاریه که یکم مبتدیم.
گفتم پا به پای مباحث شما برم جلو !

البته ببخشیدا
احساس کردم فکر کردی ما هیچ چی حالیمون نیست.
نقل قول: حسین آقا ممنون
قربونت برم.
نقل قول: ولی من اینقدر هم خنگ تشریف ندارم که فکر کنی لبه ی بالا رونده و پایین رونده رو اولین باره از شما میشنوم.

البته ببخشیدا
ای بابا چرا این فکرو کردی؟من کی همچین چیزی گفتم؟اصلا من غلط میکنم که این طوری فک کنم.سوء تفاهم شده.
ولی اگه فک میکنی که من منظورم این بود عذر میخوام شرمنده

نقل قول: حسین آقا ممنون
قربونت برم.
نقل قول: ولی من اینقدر هم خنگ تشریف ندارم که فکر کنی لبه ی بالا رونده و پایین رونده رو اولین باره از شما میشنوم.

البته ببخشیدا
ای بابا چرا این فکرو کردی؟من کی همچین چیزی گفتم؟اصلا من غلط میکنم که این طوری فک کنم.سوء تفاهم شده.
ولی اگه فک میکنی که من منظورم این بود عذر میخوام شرمنده
سلام دوستان عزیز
من کمک می خواستم در رابطه با ال سی دی
من از دوستم ال سی دی گرافیکی گرفتم و یه برنامه نوشتم واسش. حالا توی codewizard وقتی ال سی دی گرافیکی رو می زنم مدل ازم می خواد که توی ال سی دی من مدلی ننوشته. فقط نوشته TS12864A-2 که این مدل بین گزینه های codewizrd نیست
ال سی دی مال یه کیت آموزشی هست واسه همین مارک نداره.
من چه مدلی رو انتخاب کنم؟!!!!
صفحه‌ها: 1 2