سـلام
اگه میشه یه توضیح کامل درباره ی سنسورهایه نوری فتودیود و فتو ترانزیستور و اینکه کدوم به عنوان فرستنده و کدام گیرنده به کار میرود و نحوه بایاس آنها بگین تا من متوجه بشم نحوه استفاده چگونه است؟
البته اگر عکس یا فیلم و مقاله ای در این مورد هم باشه عالیه
من منظورم سنسورهایی که به صورت پک هر دو هستش نیست میخوام با نحوه کار هرکدام به صورت جداگانه وبه عنوان گیرنده و فرستنده مادون قرمز آشنا بشم
با تشکر
[/font]
سلام.
دوست من اساس کار این سنسور ها مقدار بازتاب نور(مادون قرمز)از سطح اجسام می باشد.
یک فتو دیود که کاملا شبیه یک ال ای دی رنگی هست وظیفه ی تولید مادون قرمز رو داره که معمولا پوشش رو اون بی رنگ هست و یک فتو ترانزیستور که وظیفه ی دریافت مادون قرمز رو داره که معمولا پوشش مشکی رنگ داره(البته کلا مشکیاش بهتره چون نور محیط کمتر روش تاثیر می زاره)
بایاس فرستنده که مستقیم هست و معمولا با یک مقاومت 100 الی 470 اهم به تغذیه وصل میشه و بایاس گیرنده معکوس هست و معمولا با یه مقاومت 10 الی 20 کیلو به vcc یا gnd وصل می شه.(من خودم بیشتر سنسور هارو با 18 کیلو نتیجه گرفتم.
[
attachment=7754]
ببخشید هر چی تو سیستم خودمو گشتم عکس خوب پیدا نکردم .t:فرستنده
[
attachment=7755]
البته من پیشنهاد می کنم از این سنسور ها استفاده نکنی و از همین پکیج ها مثل tcrt5000 و gp2s28 و خدا بیامرز on2179(دیگه گیر نمیاد) .
البته اگر به هر دلیلی نمی تونی از پکیج استفاده کنی حتما این سنسور هاتو به adc بده و توی برنامت قابلیتی بزار که توی هر موقعیت نوری بتونه کار کنه.اگه خاستی بگو تا تو این مورد کاملا راهنماییت کنم.
تشـــــــکر
یه سوال دیگه داشتم این led هایه معمولی آیا مادون قرمر تولید میکنند یا نه؟
چون اصولا هرجسمی که داغ بشه مادون قرمز تولید میکنه ولی این LED هایه معمولی رو نمیدونم
سوال دومم اینه که تو کنترل تلویزیون از همین فتو دید ها استفاده میشه یا نه
درباره قسمت دوم بحثت هم یه توضیح کامل تر میشه بدی من متوجه نشدم.
توی کنترل تلویزیون فرستنده از همین نوعه ولی گیرنده نه؟؟
فردا توضیح میدم.
الان دسترسی به اینترنت ندارم.
گیرنده ی کنترل تلویزیون از نوع خاص است که بصورت ماژول هست و به صورت مستقیم به RXD یا هر پین دلخواهی متصل میشه.(مثل TSOP1238)
ببین این سنسور ها هر کدوم یه خروجی توی یک رنگ میده و با هم متفاوته ، برای همین تو میتونی یه کلید به یکی از پین های میکرو وصل میکنی که با امون میتونی سنسور هاتو کالیبره کنی به این صورت که کل سنسور ها رو روی رنگ سفید قرار میدی و اون کلید رو میزنی و میکرو از ADC تمام خروجی ها رو می خونه و میریزه توی یه متغیر که توی eeprom هست و از اون به بعد میکرو سطح سفید رو این مقدار در نظر می گیره.همین کارو برای رنگ مشکی باید انجام بدی.
ولی بازم میگم از پکیج ها استفاده کن.
موفق باشی.