ايران ويج

نسخه‌ی کامل: مشکل نویزموتور هادرربات مسیریاب
شما در حال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب بندی مناسب.
صفحه‌ها: 1 2
سلام دوستان خوبم
من چندوقتی هست که توی این سایت چرخ میزنم وخیلی ازامکاناتش استفاده کردم
ازهمه بچه هاهم تشکرمیکنم الان یه مشکلی دارم که میخواسنم اگرممکنه کمکم کنید...
پروژه من یه ربات تشخیص مانع با التراسونیکه که سه تاسنسورداره...وقتی یکیشو میزاشتم جواب میداد ولی سه تاشو که میزاشتم به دلیل نویزکلا ازکارمیافتادن بعد باگذاشتن خازن نویزشون روبرطرف کردم ولی الان مشکل من موتورهای رباتمه که دوتاموتورdc دوازده ولت هستنکه توی مدارم نویز میندازن وبااعث اختلال توی کارسنسورهام شده ...ایی سی درایور L298 استفاده کردم با محافظت دیودی

برنامه نوشته شدمم ازطریق تایمرهست که بالاترین مصونیت رودربرابرنویز داره
ولی این موتورهام کلاکارمومختل کرده...
از کجا میدونید که نویز محیطی و به موتور ها مربوط میشه
شاید جریان کم میاره مدار !

یه عکس از سیم های روی برد مدار بزارین با مدار pc رو بزارین تا قطر خط ها رو بررسی کنیم

جهت آلتراسونیک ها به چه صورته؟
درایور موتورتون چیه؟
خب داداش تغذیه آی سی ها باید جدا باشه.
جریان مدارم 1 آمپرهستش وفک نکنم کم بیاره...ازیه ترانس 12 استفاده کردم که یکسوش کردم وبه مدارم دادم..جهت التراسونیک همه برهم عمودند که توی عکس میتونید ببینید وفایل pcb مدارهم گذاشتم که کامل نقشه ی سیم کشی هام مشخص باشه..راستی ازروی عکس میتونیدقطعات روی برد رو توی pcb تشخیص داد اگرچیزدیگه ای لازمه یا اطلاعاتم کمه مطرح کنید تا اطلاعات بدم...درضمن مدارم جوری هستش که اول موتورها تغذیه میشن بعد رگولاتوروای سی هام
به این دلیل میگم نویزه که وقتی دورموتورمو فویل المینیوم پیچیدم وسرراهش خازن گذاشتم تا وقتی دستم به موتورهست درست کارمیکنه ولی وقتی دستمو ازموتوربرمیدارم مشکل ایجاد میکنه...درضمن پین هایی که ازروی برد لحیم شدند مربوط به سنسورهاست...
ازیه نفرپرسیدم گفت میتونی با اپتوکوپلرمدارتو ایزوله کنی رفتم اپتو کوپلرsp521گرفتم اماهرکارمیکنم نمیتونم راه اندازیش کنم..به پایه ی یکش 5 ولت میدم 2و 4 هم زمین میکنم ولی جواب بهم نمیده اگرممکنه ازاون هم یه شماتیک برام بزارید ممنونم

PCB

[تصویر:  ROBOT.PNG]

نمیدونم چراخط فعال سازی سنسورهام بااینکه من با میکرویه ولتاژdc صفرتا5 میدم یک نویزروشه که این نویزوبااسکوپ دیدم..
یعنی مطمئنی اگرتغذیه ی موتورهام جداباشه مشکلم حل میشه؟
مدارت خوبه اما قطر سیم های تغذیه خیلی کمه اگه بیشترش کنی بهتره
خازن هارو زیاد تر کن
ببین دیود ها گرم میکنه؟
ولی من امتحان کردم این سیمها تا 1 آمپرجریانو به راحتی ازخودش عبورمیده..راستی دیودهامم داغ نمیکنن گذاشتم یه 5 دقیقه ای کارکنن ولی کاملاطبیعی بودن..راستی من یه مشکل دیگ هم دارم نمیدونم چرا پایه های 24 و 25 میکرو همیشه ولتاژ 4.5 روسروشنه ATMEGA16 کارمیکنم....برای اون مشکل موتورهام چه کارکنم؟؟
به مدارتون خازن اضافه کنید
دوسه تا 1000u
سرراه موتورهام میتونم بزارم؟اخه موتورهام مرتب قطب هاشون عوض میشه...دقیقا کجاها بزارم خازن هارو
خازن ها رو به قسمت های مختلف مدار اضافه کنید
برای موتور با ظرفیت پایین تر توصیه مبشه بزارید(روی نویز تاثیر نداره بیشتر عمر قطعات بالا میره)
پایه ها رو هم که توی قسمت دیگه ای که پرسیدید جواب دادم مال اینه که jtag فعال هست
برای موتور ها که هر کدوم یه دیود پل باید داشته باشه -خازن زیاد براش مهم نیست
اما توی مدارت سرراه 5 ولت و ولتاژ موتور هات هرکدوم رو یکی دوتایی بزار همون 2200 یا 1000 میکرو
خیلی ممنون حتما تست میکنم ونتیجه رواعلام میکنم

روی دوسرتغذیه موتور ای سی L298 بزارم یا روی سرموتورهام؟من روی سرتغذیه 5 ولت رگولاتورم وتغذیه L298گذاشتم جواب نداد...راستی منبعم برای موتورهام ومیکروم یکی هستنا
صفحه‌ها: 1 2