ايران ويج

نسخه‌ی کامل: مشکل با خط انتقال و RS-485
شما در حال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب بندی مناسب.
سلام
من برای ارسال و دریافت اطلاعات از یک کابل دارای 4 رشته و پروتکل rs-485 استفاده میکنم. از دوتا سیم برای انتقال ولتاژ تغذیه و زمین و از دوتای دیگه برای سیگنال استفاده میکنم. طول کابل 400 متر بوده و مقاومت dc آن 37 اهم میباشد. امپدانس مشخصه اش 50 اهم ذکر شده (البته معتبر نیست) ولی من با دو روش اندازه گیری مقدار 78 اهم بدست آورده ام.
وقتی فقط از دو سیم کابل (برای انتقال اطلاعات) استفاده میکنم، یعنی vcc و زمین را مستقیم از منبع تغذیه به دوتا آی سی adm485 متصل میکنم، اطلاعات کاملا درست ارسال میشوند. (با سرعت 38400bps و بدون Termination)
ولی وقتی از سیم سوم کابل برای انتقال زمین استفاده میکنم، یعنی یک کابل 400 متری را بین زمین دوتا آی سی adm485 وصل میکنم، اطلاعات معمولا اشتباه دریافت میشوند. همیشه فقط بایت اول (برای ارسال متغیر int) دریافت میشود. اگر 100 تا بایت هم بفرستم بازهم فقط بایت اول دریافت میشه.
یک مورد جالبی که وجود داره اینه که بین زمین انتها و ابتدای کابل اختلاف ولتاژ 0.6 ولت وجود دارد. (ولتاژ انتهای کابل افزایش پیدا میکند. فکر کنم تو درس بررسی سیستم ها همچین چیزی داشتیم ولی یادم رفته! :) )
برای حل مشکل من یک مقاومت 10 اهم را با کابل موازی کردم که مشکل حل شد. ولی در عمل به علت اینکه فقط 4 رشته سیم موجود هست، امکان این کار وجود ندارد.
با تشکر
ابتدا در فاصل کوتاه امتحان کنید ببینید نتیجه میده یا ن؟
در غیر اینصورت بهتره از کابلی با سیم های ب هم تابیده شده استفاده کنید.
اگه میتونید از بافر هم استفاده کنیدExclamation

در جایی هم دیده بودم ک در سمت فرستنده و گیرنده دو عدد مقاومت در حدود 120 تا 180 اهم استفاده کرده بود.(ی مقاومت متصل شده بود به پین های فرستنده و به همین صورت در گیرنده)

موفق باشید.
خواهشا نتیجه رو اعلام کنید.Smile
با تشکر از شما
در فاصله کوتاه که خیلی خوب جواب میده. البته اگر سیم زمین هم کوتاه باشه.
بافر در کدام قسمت؟
اینها مقاومت termination هستند که بستگی به امپدانس مشخصه کابل دارند. مثلا امپدانس مشخصه کابل من 78 اهم هست و بنابراین باید از مقاومت 78 اهم استفاده کنم. ولی وقتی سیم زمین رو متصل نکنم بدون مقاومت terminate به خوبی جواب میده ولی وقتی بین زمین این دوتا آی سی rs485 یک کابل 400 متری میگذارم اطلاعات خراب دریافت میشوند.
به نظر من مدار دارای ground loop بدی هستش زیرا بدون وصل کردن سیم زمین ۴۰۰ متری کار میکنه و وقتی‌ وصل هست ۰.۶ ولت ولتاژ داره. از ۲ منبع تغذیه جدا در ۲ طرف استفاده کنید، اگر ایراد رفع شد، مشکل در ground loop هستش که باید ببینید از کجا دارید یه ground اضافی به مدار میدید.

در ضمن ایمپدنس و terminator را وقتی‌ باید چک کرد که در بالا بردن سرعت BAUD مشکل دارید.
(۱۳-مهر-۱۳۹۱, ۱۲:۳۸:۵۳)ashaebani2002 نوشته است: [ -> ]سلام
من برای ارسال و دریافت اطلاعات از یک کابل دارای 4 رشته و پروتکل rs-485 استفاده میکنم. از دوتا سیم برای انتقال ولتاژ تغذیه و زمین و از دوتای دیگه برای سیگنال استفاده میکنم. طول کابل 400 متر بوده و مقاومت dc آن 37 اهم میباشد. امپدانس مشخصه اش 50 اهم ذکر شده (البته معتبر نیست) ولی من با دو روش اندازه گیری مقدار 78 اهم بدست آورده ام.
وقتی فقط از دو سیم کابل (برای انتقال اطلاعات) استفاده میکنم، یعنی vcc و زمین را مستقیم از منبع تغذیه به دوتا آی سی adm485 متصل میکنم، اطلاعات کاملا درست ارسال میشوند. (با سرعت 38400bps و بدون Termination)
ولی وقتی از سیم سوم کابل برای انتقال زمین استفاده میکنم، یعنی یک کابل 400 متری را بین زمین دوتا آی سی adm485 وصل میکنم، اطلاعات معمولا اشتباه دریافت میشوند. همیشه فقط بایت اول (برای ارسال متغیر int) دریافت میشود. اگر 100 تا بایت هم بفرستم بازهم فقط بایت اول دریافت میشه.
یک مورد جالبی که وجود داره اینه که بین زمین انتها و ابتدای کابل اختلاف ولتاژ 0.6 ولت وجود دارد. (ولتاژ انتهای کابل افزایش پیدا میکند. فکر کنم تو درس بررسی سیستم ها همچین چیزی داشتیم ولی یادم رفته! :) )
برای حل مشکل من یک مقاومت 10 اهم را با کابل موازی کردم که مشکل حل شد. ولی در عمل به علت اینکه فقط 4 رشته سیم موجود هست، امکان این کار وجود ندارد.
با تشکر

نتیجه ایی حاصل نشد؟