ايران ويج

نسخه‌ی کامل: بایاس ترانزیستور
شما در حال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب بندی مناسب.
صفحه‌ها: 1 2 3
من به جواب رسیده بودم فقط برای اطلاعات عمومی خودم این سوال رو پرسیدم که اگه بخوام یه ترانزیستور npn رو جایگزین کنم فرمول ها باید به چه صورتی تغییر کنه؟ و به مقاومت بیس تو npn باید 0 بدیم تا روشن بشه؟

با تشکر.
سلام
فرمولا هیچ فرقی نداره فقط جای چندتا جمع و تفریق عوض میشه!
در مورد روشن شدن؛ترانزیستور NPN با ولتاژ بیس مثبت (0.7 مثبت تر از امیتر)و برای PNP با ولتاژ منفی روشن میشه!

در مورد استفاده از ترانزیستور ب عنوان ی سوئیچ نیاز به محاسبات ریاضی خاصی نیست تنها باید محدوده جریان قابل تحمل ترانزیستور با جریان بارتون همخونی داشته باشه(که معمولا جریان ماکس ترانزیستور رو حدود 15 تا 20 درصد بیشتر از جریان ماکس بار در نظر میگیرند)!
میشه همون جابجایی جمع و تفریق رو که گفتید برام بنویسید؟

با تشکر.
(۱۱-آذر-۱۳۹۱, ۲۲:۲۳:۳۰)فروم باز نوشته است: [ -> ]میشه همون جابجایی جمع و تفریق رو که گفتید برام بنویسید؟

با تشکر.

دوست عزیز چیز خاصی نداره (اونم تو حالت single power)؛همون طور که جناب robo فرمودن:(( npn با یک ( Vin > 0.7 ) فعال میشه و
pnp با صفر ( Vin < 0.7 ) فعال میشه))
همین!

یعنی تو pnp کافی هست شما بیس رو فقط ب زمین وصل کنید؛حالا برای محدود کردن جریان بیس ی مقاومت هم که robo قبلا عرض کردن محاسبه میکنن و میذارن!

(طبق مثال قبل مثلا Vrb=0-0.7=0.7 => 0.7/20mA=35Ohm)
خیلی ممنون دوست عزیز متوجه شدم
سلام یه سوال دیگه توی دیتا شیت ترانزیستور نوشته hfe Classification عدد های 6 و 10 و 16 رو هم نوشته بعد برای 6 نوشته بین 40 تا 100 و برای 10 نوشته بین 63 تا 160 و برای 16 هم نوشته بین 100 تا 250
میخواستم بدونم بتای این ترانزیستور رو از کجا میشه فهمید؟

با تشکر.
هر ترانزيستوري كه ساخته مي شه يه بتايي داره و مقدار دقيقش بايد براي هر ترانزيستور اندازه گيري بشه.
يعني كارخانه اي كه مثلا دارهه 2N2222 مي زنه ، اولي رو كه زد ، بتاش مقدار A رو دارهه و دومي رو كه زد مقدار B و ...
اما تمام اين 1000 تايي كه زده بتاشون بين يه min و max هست كه از اين تجاوز نمي كنه ( همون بازه هايي كه در ديتاشيت نوشته ). شما براي طراحي مي توني وسط بازهه رو در نظر بگيري. براي طراحيه دقيق تر بايد با مولتي متري كه بتا رو مي تونه اندازه بگيرهه اندازهه گيري كني، اما معمولا نياز نيست. چون بتا يه مقدار ثابت نيست و در عملكرد هاي مختلف متفاوت هست. حتي با گرم شدن هم تغيير مي كنه. وقتي ترانزيستور اشباع مي شه هم كمترين مقدار خودش رو دارهه كه تفاوت فاحشي با مقدار typical اش دارهه ...
معمولا توي ديتاشيت اطلاعات چندتا ترانزيستور رو با هم مي ذارن و مقايسه مي كنن. هر ستون براي يكي از اون مدل ترانزيستور هاست. ( شايد هم رديفي باشه ! )

موفق باشيد.
سلام به همه دوستان یه ترانزیستور میخوام که تا 24 ولت 4 آمپر رو بتونم ازش بکشم در ضمن PnP هم باشه

با تشکر.
(۰۹-دى-۱۳۹۱, ۲۳:۵۶:۰۰)فروم باز نوشته است: [ -> ]سلام به همه دوستان یه ترانزیستور میخوام که تا 24 ولت 4 آمپر رو بتونم ازش بکشم در ضمن PnP هم باشه

با تشکر.

4 آمپری:
2n5195,2n5194,tip127,tip146

7 آمپری:
2n6107,2n6111
صفحه‌ها: 1 2 3