ايران ويج

نسخه‌ی کامل: سوال در مورد اپ امپ lm339
شما در حال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب بندی مناسب.
صفحه‌ها: 1 2
از یه سری سایت مختلف پیدا کردمWhistle
مثلا تو این لینک http://parscenter.com/behintavan/Article/550 نوشته شده که تلفات هیسترزیس با فرکانس رابطه مستقیم داره.
همچنین تو یه سایت دیگه که فکر کنم eca باشه، نوشته شده که با کاهش مقدار مقاومت پول آپ ، تلفات افزایش پیدا میکنه.
باز گفتم شاید من اشتباه متوجه شده باشمExclamation
نقل قول: همانطور ملاحظه در رابطه بالا ملاحظه مي شود، توان تلف شده با فركانس رابطه مستقيم دارد.
اين بحث هيستر زيس براي پسماند شار مغناطيسي و ... از اين حرفاست كه تو درس ماشين هاي الكتركي هم بهش اشاره اي مي شه.
كاري به بحث OP-Amp ندارهه. البته وقتي در مد مقايسه داريم ازش استفاده مي كنيم ،‌چون خروجي 2 حالت بيشتر ندارهه و اشباع + يا اشباع - مي شه ، بسته به مقدار ورودي ( (-V+)-(V) ) مي تونيم نمودار Vout _ Vin رو بكشيم كه در صورتي ،‌مي تونه نمودارهه هيسترزيس هم باشه ، يعني رفتاري كه روي نمودار مي بينيم. مفهوم اين هيسترزيس با مفهوم بيان شده در اون لينك تفاوت هايي دارهه و بگذريم ،‌ان شاء الله تو تكنيك پالس مي خونيد.

نقل قول: همچنین تو یه سایت دیگه که فکر کنم eca باشه، نوشته شده که با کاهش مقدار مقاومت پول آپ ، تلفات افزایش پیدا میکنه.
اگر لينك اين رو بتوني بذاري خوب مي شه. اين حرف كمي مفهوم مقاومت pull up رو خدشه دار مي كنه!
دوست دارم ببينم چه استدلالي كردن ، شايد هم من اشتباه مي كنم!

يه نكته ديگه هم اضافه كنم ، خيلي كلي در نظر بگيريم ، وقتي فركانس يه سيستم رو زياد مي كنيم ،‌طبيعتا تلفاتش زياد مي شه ، اما اين رابطه يكطرفست !
آيا اگر تلفات رو به طريقي افزايش بديم ، دليلي بر زياد شدن فركانس اون سيستم هست ؟!
(۲۹-آذر-۱۳۹۱, ۲۳:۱۵:۰۰)sharin نوشته است: [ -> ]
نقل قول: همانطور ملاحظه در رابطه بالا ملاحظه مي شود، توان تلف شده با فركانس رابطه مستقيم دارد.
اين بحث هيستر زيس براي پسماند شار مغناطيسي و ... از اين حرفاست كه تو درس ماشين هاي الكتركي هم بهش اشاره اي مي شه.
كاري به بحث OP-Amp ندارهه. البته وقتي در مد مقايسه داريم ازش استفاده مي كنيم ،‌چون خروجي 2 حالت بيشتر ندارهه و اشباع + يا اشباع - مي شه ، بسته به مقدار ورودي ( (-V+)-(V) ) مي تونيم نمودار Vout _ Vin رو بكشيم كه در صورتي ،‌مي تونه نمودارهه هيسترزيس هم باشه ، يعني رفتاري كه روي نمودار مي بينيم. مفهوم اين هيسترزيس با مفهوم بيان شده در اون لينك تفاوت هايي دارهه و بگذريم ،‌ان شاء الله تو تكنيك پالس مي خونيد.
یه چیزایی گرفتمWink
درس ماشین و پاس کردمBiggrin

نقل قول:
نقل قول: همچنین تو یه سایت دیگه که فکر کنم eca باشه، نوشته شده که با کاهش مقدار مقاومت پول آپ ، تلفات افزایش پیدا میکنه.
اگر لينك اين رو بتوني بذاري خوب مي شه. اين حرف كمي مفهوم مقاومت pull up رو خدشه دار مي كنه!
دوست دارم ببينم چه استدلالي كردن ، شايد هم من اشتباه مي كنم!

يه نكته ديگه هم اضافه كنم ، خيلي كلي در نظر بگيريم ، وقتي فركانس يه سيستم رو زياد مي كنيم ،‌طبيعتا تلفاتش زياد مي شه ، اما اين رابطه يكطرفست !
آيا اگر تلفات رو به طريقي افزايش بديم ، دليلي بر زياد شدن فركانس اون سيستم هست ؟!
اگه کاری کنیم که با ایجاد تلفات،راندمان و سرعت کاهش پیدا کنه، میشه فرکانس رو افزایش داد
رابطه کلی واسش دارید؟
نقل قول: اگه کاری کنیم که با ایجاد تلفات،راندمان و سرعت کاهش پیدا کنه، میشه فرکانس رو افزایش داد
رابطه کلی واسش دارید؟
نه ديگه ... ، گفتم رابطه يكطرفست ...
فرمول اگر باشه ، تو ديتاشيته هر قطعه هست. كه من نديدم.
در ضمن دقت كن كه lm339 يه مقايسه كننده هست و lm358 يه Op-Amp هست ! سرعت lm339 خيلي بيشترهه و فكر كنم اعداد رو در 3 پست قبل اشتباه نوشتيد.
نمودارهاي پايين ديتاشيت رو نگاه كنيد خودتون متوجه مي شيد.
slew rate هم قابل تغيير نيست و وقتي نتوني اين رو كاريش كني فركانس كاريش هم نمي شه كاري كرد و همونه كه تو ديتاشيت نوشته.
اما يه كار ديگه مي توني كني كه به شلوغ شدنش شايد نيرضه ... !
مثلا اگر پايه ي ميكرو 3 ولت رو به عنوان آستانه ي پايين سطح 1 قبول مي كنه ، شما ولتاژ ثابت 2 رو روي پايه اش ايجاد كني و خروجي مقايسه گر رو با اين 2 ولت جمع كني و به پايه ي ميكرو بدي.
اينطوري كافيه مقايسه كننده با توجه به اون Slew rate اي كه دارهه به جايي كه از 0 تا 3 بياد بالا ، از 0 تا 1 بياد بالا تا پايه 1 شدن رو تشخيص بده. البته اشكالات خاص خودش رو هم ايجاد مي كنه.( مثلا خاموش شدنش ديرتر مي شه كه باز مي شه ايده داد )
در كل سرعت خودش بنظرم كافيه و نياز به اين كارا نيست.

روش ADC هم انعطاف پذيريش خيلي بيشترهه تا مقايسه كننده و Op-Amp .

موفق باشيد.
فقط ببخشید وسط حرفاتون Biggrin
البته منم درس مدار یک خوندم! البته داریم میخونیم! هیسترزیس با فرکانس رابطه مستقیم داره و هر چی بالاتر بره و بره طرف خم بیشتر اثر میذاره ولی به قول دوستمون واسه پسماند شار مغناطیسی نه آپ امپ...
الان من چی کار کنم اساتید عزیز؟
دو تا مقاومت یا فقط مقاومت pull up میکرو؟
(۳۰-آذر-۱۳۹۱, ۰۲:۵۲:۳۰)midos نوشته است: [ -> ]فقط ببخشید وسط حرفاتون Biggrin
البته منم درس مدار یک خوندم! البته داریم میخونیم! هیسترزیس با فرکانس رابطه مستقیم داره و هر چی بالاتر بره و بره طرف خم بیشتر اثر میذاره ولی به قول دوستمون واسه پسماند شار مغناطیسی نه آپ امپ...
الان من چی کار کنم اساتید عزیز؟
دو تا مقاومت یا فقط مقاومت pull up میکرو؟
پاشو برو بخر اینارو تو خونه یه تستی بکن ببین چی میشه دیگه ...
نمودارهايي رو كه توي ديتاشيت lm339 هست نگاه كنيد ، مي بينيد يك مقاوت بين خروجي و VCC گذاشته و مقدارش ظاهرا 1k هست.
البته تصويرش كوچيك بود و از مقدارش مطمئن نيستم. ديتاشيت هاي شركت هاي مختلف رو چك كنيد شايد شماتيك واضح تري گذاشته باشن.

شما مي توني lm339 رو ببري دانشگاه و با يه فانكشن و اسكوپ در 2 حالت آزمايش رو انجام بدي.
يه بار با اون مقاومت و يه بار بدون اون مقاومت.
فركانس رو زياد مي كني و اسكوپ رو روي لبه ي بالا يا پايين رونده زوم مي كني. به طوري كه بتوني شيبش رو محاسبه كني ( همون slew rate )
بايستي ببيني با گذاشتن اون مقاومت شيب تغييري مي كنه يا نه.
به هر حال حرف ديتاشيت سند هست ، چون اون ها مي دونن چي ساختن. و توضيحي در اين مورد نديدم كه داده باشن.

مقاومت پول آپ مقاومتي هست كه مقدارش زياد هست و اجازه ي عبور جريان زياد رو نمي دهه و فقط كارش اينه كه يه سطح ولتاژ بندازهه و مزاحمت نويز رو بي اثر كنه. البته در جاهاي ديگه مثل ارتباط I2c هم كار برد دارهه كه Open Drain هستن.

اما اينجا ، اون مقاومتي كه تو ديتاشيت هست ، اگر 1k باشه ، چند ميلي آمپري احتمالا ازش رد مي شه و قابل ملاحظه هست.
يعني با اون مقاومت پول آپ ميكرو متفاوته ، چون مقاومت پول آپ داخلي ميكرو هم مقدارش زياد هست.

خلاصه ي كلام...
1- ديتاشيت هاي شركت هاي ديگه هم چك كنيد ، به هدف يافتن شماتيك و مقدار اون مقاومت.
2- اون آزمايشي رو هم كه بالا گفتم انجام بديد ( از يه مقاومت كوچيك سري با يه پتانسيومتر هم مي توني استفاده كني و در صورت صحت ،‌خودت مقدار مناسب مقاومت رو پيدا كني. اون شيب هر چي بيشتر باشه بهتره ، همون slew rate رو مي گم. )

موفق باشيد.
(۳۰-آذر-۱۳۹۱, ۱۲:۱۶:۳۲)sharin نوشته است: [ -> ]نمودارهايي رو كه توي ديتاشيت lm339 هست نگاه كنيد ، مي بينيد يك مقاوت بين خروجي و VCC گذاشته و مقدارش ظاهرا 1k هست.
البته تصويرش كوچيك بود و از مقدارش مطمئن نيستم. ديتاشيت هاي شركت هاي مختلف رو چك كنيد شايد شماتيك واضح تري گذاشته باشن.

شما مي توني lm339 رو ببري دانشگاه و با يه فانكشن و اسكوپ در 2 حالت آزمايش رو انجام بدي.
يه بار با اون مقاومت و يه بار بدون اون مقاومت.
فركانس رو زياد مي كني و اسكوپ رو روي لبه ي بالا يا پايين رونده زوم مي كني. به طوري كه بتوني شيبش رو محاسبه كني ( همون slew rate )
بايستي ببيني با گذاشتن اون مقاومت شيب تغييري مي كنه يا نه.
به هر حال حرف ديتاشيت سند هست ، چون اون ها مي دونن چي ساختن. و توضيحي در اين مورد نديدم كه داده باشن.

مقاومت پول آپ مقاومتي هست كه مقدارش زياد هست و اجازه ي عبور جريان زياد رو نمي دهه و فقط كارش اينه كه يه سطح ولتاژ بندازهه و مزاحمت نويز رو بي اثر كنه. البته در جاهاي ديگه مثل ارتباط I2c هم كار برد دارهه كه Open Drain هستن.

اما اينجا ، اون مقاومتي كه تو ديتاشيت هست ، اگر 1k باشه ، چند ميلي آمپري احتمالا ازش رد مي شه و قابل ملاحظه هست.
يعني با اون مقاومت پول آپ ميكرو متفاوته ، چون مقاومت پول آپ داخلي ميكرو هم مقدارش زياد هست.

خلاصه ي كلام...
1- ديتاشيت هاي شركت هاي ديگه هم چك كنيد ، به هدف يافتن شماتيك و مقدار اون مقاومت.
2- اون آزمايشي رو هم كه بالا گفتم انجام بديد ( از يه مقاومت كوچيك سري با يه پتانسيومتر هم مي توني استفاده كني و در صورت صحت ،‌خودت مقدار مناسب مقاومت رو پيدا كني. اون شيب هر چي بيشتر باشه بهتره ، همون slew rate رو مي گم. )

موفق باشيد.
والا من یکی گرفتم قشنگ مشخص بود که 3 کیلو هست
شب كار دست آدم مي دهه ... Biggrin
معمولا نمودارها رو آخر صفحه مي ذارن و بعدش مشخصات مكانيكي .
منم ديگه پايين تر نيومده بودم ! Biggrin
الان كه گفتيد ، پايين تر اومدم ، ديدم چه خبرهه !! Biggrin
اوني كه من ديدم توي نمودار 5.1k بود.
اون 3k هم درسته.

نقل قول: midos
مدارهاي كاربردي تو خود ديتاشيت هست ، هر چي هست مثل خودش ببند ...

موفق باشيد.
سلام دوستان بنظرتون چرا تو این مدار ساده(op amp 393 خروجی اینقد کمه ؟ آخه این یه مدار سادست بنام مقایسه کننده سطح v نباید خروجی اینقد باشه ! تو تئوری خروجی 5 میشه اما تو پروتئوس چرا اینقد کمه ؟ [تصویر:  09671616750223037321.jpg]
صفحه‌ها: 1 2