ايران ويج

نسخه‌ی کامل: پیش به سوی XMEGA!
شما در حال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب بندی مناسب.
صفحه‌ها: 1 2 3 4
میدونید من میخوام برم سراغ یادگیری این میکرو میتونم بگم کسایی که آموزش هایی در باره یه این میکرو دادن به درد خودشون میخوره (به درد من که نخوردSad) قراره از صفر شروع کنم دنبال یه نفر پایه هستم که از اول بهمن شروع کنیم (بالاخره وقتشه بعد سه ماه یه درسی هم بخونیم!) یه چیزایی من خوندم تاحالا ولی تا شروع خیلی مونده به هر حال هرکی هست بگه که بعد از امتحانات باهاش هماهنگ شمو از صفر شروع کنیمHappy
من میخوام با کامپایلر AVRSTUDIO و میکرو ATxMEGA128A (حالا چه نوعی رو (A1) یا (A3U) رو تصمیم نگرفتم) کار کنم
عالیه، منم پایه امHappy
یه چیزایی ازش میدونم ولی باز نیازه از صفر شروع کنم.
xmega دیگه نیاز مارو جواب نمیده یه چیزی بین avr و arm هست برای همینم بعد از میکرو های avr بهتره با arm کار کنیم که هم امکانات بشیتری داره هم قیمت بهتری نسبت این همه امکانات و فرکانس خوب داره
ممنون عباس خان، پیشنهاد خوبی بود
قبلا کمی در مورد xmega مطالعه داشتم،منم به نظرم جالب نمومد و زیاد با mega فرق نداره!
اگه پایه هستید همون arm رو شروع کنیم.
تایید میشه ولی این دفعه تا شروع نکردیم موضوع ایجاد نمی کنیم تا یکی دیگه نیاد نظرمون رو عوض کنهBiggrin همون اول بهمن
سلام دوستان
من هم با arm موافقم
:))
دوستان پیشنهاد می کنم لینک زیر رو نگاه کنیدآقای کی نژاد به خوبی توضیح داده
http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=44616.0
بستگی داره معیارمون از برتری چه باشه ؟ به صرف اینکه یه میکرو فرکانس بالاتر یا رجیسترهایی با عرض بیت بیشتر باشه معیار درستی نیست . همین Xmega که دوستان شاید به خاطر فرکانس کمتر و 8 بیتی یا 16 بیتی بودنش اونو نسبت به ARM انتخاب نمی کنند به عنوان نمونه :
سخت افزارهای جانبی XMEGA که در LPC2000 وجود ندارند:
- مقایسه کننده آنالوگ
- Crypto Engines (رمزنگاری AES و DES)
- واحد QDEC برای اتصال 3 محور Shaft Encoder
- واحد AWEX برای کاربردهای کنترل موتور و سوئیچنگ
- Hi-Res
EEPROM-
- Event system (که به عنوان سخت افزار جانبی (Peripheral) محسوب نمی شود و در واقع سیستم ارتباط بین برخی سخت افزار های جانبی بدون استفاده از وقفه است)
سخت افزار های مشترک(1):
TIMER تعداد حداکثر 4 تایمر 32 بیتی در LPC2000 و 8 تایمر 16 بیتی در XMEGA وجود دارد که در XMEGA هر دو تایمر 16 بیتی می توانند بصورت یک تایمر 32 بیتی هم عمل کنند.
ADC در LPC2000 حداکثر 16 ورودی آنالوگ ( 8 ورودی برای LPC2378 و LPC2478) با دقت تبدیل 10 بیت و سرعت نمونه برداری 0.4MSPS وجود دارد.
در XMEGA حداکثر 16 ورودی آنالوگ با دقت تبدیل 12 بیت و سرعت نمونه برداری 2MSPS (دو میلیون نمونه در ثانیه) وجود دارد.

عباس آقا فرمودند که نیازمون برآورده نمیکنه باید بررسی بشه چه کاری می خواهیم انجام بدیم
هر میکرو مزایا و معایب خودشو داره ، چه بسا در یه پروژه همون AVR هم کارمون رو راه بندازه و هزینه کمتری برای پروژه تموم بشه
ممنون از لینکی که گذاشتید
الان که اون تاپیک رو خوندم نظرم عوض شدBiggrin
به نظرم باید با استاندارد کار بشه، یعنی avr سری mega رو کار کردیم، حیفه xmega کار نکنیم!
xmega شباهت هایی با سری های mega داره که این کارمون و راحت تر میکنه و میشه در مدت کمتری کار با این میکرو رو یاد بگیریم.
بعد xmega هم میشه همون arm رو شروع می کنیم(;
نتیجه اخلاقی حداقل پیش از تغییر نظر خود یک هفته صبر کنید تا اشخاص نطرات خود را اعلام کنند
----
انچه بر همه پوشیده نیست برای انجام پروژه های رباتیک در اکثر مواقع به میکرو های arm نیازی نیست(اکثر مواقع! دعوا نکنید!)
من نظرم رو برای این عوض کردم که هدفم arm بود و برای این اون اول xmega رو انتخاب کردم چون فعلا xmega خیلی بیشتر برای من کارایی داره بازم تا اول بهمن صبر میکنم تا همه حرف هاشون رو بزنن و صد البته باید بیشتر فکر کنم که هدف کوتاه مدت شاید مهم تر باشه ولی دوستان اطلاعاتشون رو دریغ نکنن این لینکی هم که داده بودید بسیار خوب بود دید بسیار باز تری به من داد ---
البته هر دو راه راه سختی هستند
حتی xmega با اینکه بسیار شبیه به مدل های قبلی هست بسیاری از چیز هایی افزوده شده (کاری به امکانات جانبی ندارم، بیشتر به خصوص فیوز بیت ها و ریجیستر ها و شیوه ی پردازش)

پیشنهاد میکنم برای آشنایی کامل با xmega سری (A) این فایل از سایت atmel رو مشاهده کنید
Atmel AVR XMEGA A Manual Preliminary Manual
همونطور كه مي دونيد مقايسه كردن يه ميكروي 32 بيتي با يه ميكروي 8 يا 16 بيتي كار درستي نيست .
براي اينكه اهداف و پروژه ها مختلف و متنوع هستند و نياز مندي هر پروژه به يه سري امكانات خاص و محدود توسط پردازنده هست ، نمي شه يه ميكروي جامع زد و البته كار عاقلانه اي هم نيست.
براي به وجود آمدن جو رقابتي و فروش رفتن سري مختلف ميكروها هم بايد فكري كرد !
پس جدا از دلايل علمي و ... سياست هايي هم در كار هست و هميشه مخاطب رو در يه كش مكش براي انتخاب قرار مي دهه.
جناب كي نژاد هم اول تاپيك يه محدودهه اي رو براي مقايسه هاشون گذاشتن. يعني ممكنه از ديد ديگه كه نگاه كني اصلا اون مقايسه ها درست نباشه. به همين دليل هر ميكرويي بايد در جاي خودش استفاده بشه ...

قبل از هر چيز بگم كه سرعت ADC اي كه براي Xmega نوشتن ، ظاهرا شوخي اي بيش نيست ، در ديتاشيت هم 2MSPS نوشته شده ، ولي شما باور نكنيد. اگر كسي تونسته با اين سرعت نمونه برداري كنه ، همينجا معرفي كنيد.

نقل قول: Crypto Engines (رمزنگاری AES و DES)
- واحد QDEC برای اتصال 3 محور Shaft Encoder
- واحد AWEX برای کاربردهای کنترل موتور و سوئیچنگ
- Hi-Res
يكي بياد اينا رو توضيح بدهه كه اصلا چي هستن ... Biggrin
واقعا ممكنه هيچ وقت نيازي به اين ها پيدا نكنيد ( بسته به زمينه ي فعاليت )
شايد هم دقيقا سر و كارتون با همينا باشه!

يه نمونه ARM7 كه flash دارهه رو ببينيد و يه نمونه ARM9 كه flash نداره هم ببينيد.
آيا عدم وجود flash ، يه برتريست يا يه ضعف ؟!
هم مي تونه ضعف باشه و هم قدرت ، كمي فكر كنيد به اين نتيجه مي رسيد كه بسته به استفاده اي دارهه كه قرارهه ازش بشه ...

فرض كنيد مي خوايد يه روبات تعقيب خط بسازيد با استفاده از سنسور مادون قرمز و احتياج به سرعت نمونه برداري زياد داريد. حالا شما از مود 10 بيت استفاده مي كنيد يا 12 بيت؟! از اونجايي كه ماكسيمم سرعت در بيت هاي كمتر هست ،‌ مسلما 10بيتي رو انتخاب مي كنيد.
فرض كنيد مي خوايد يه اسكوپ بسازيد و احتياج به دقت بيشتر داريد پس از مود 12 بيت استفاده مي كنيد.

براي باقي هم به همين صورت ...

---------------------------------------
ميكروهاي 8 بيتي استفاده اشون در كارهاي كنترلي معمولي هست. براي برخي از روبات ها ،‌ برخي كاراي كنترلي صنعتي و ... كاربرد دارن و طبيعتا پريفرال هايي كه براشون تعبيه مي شه بدرد اينجور كارها مي خورهه ...
بعد از گذشت يه زماني ديده شد كه 8 بيتي و حتي 16 بيتي هم توان پردازشي مورد قبول از يه زمان خاصي به بعد رو ندارن.
پس براي پردازش بالاتر معماريه 32 بيتي رو هم به وجود آوردن و اين حركت براي استفاده در پردازش هاي زياد و پياده سازي سيتم هاي ريل تايم و به كار گيري سيستم عامل و ... بود.
تا همينجا بايد متوجه شده باشيد كه فاز اينها چقدر از هم متفاوت هست!

يه دوربين عكاسي رو در نظر بگيريد ، نياز به پردازش تصوير هم زمان و ... دارهه. اينجا شما پردازش ريل تايم برات مهمه و بحث پردازنده ي DSP مي ياد وسط. سرعت و قدرت فوق العاده اما شايد 1 رابط UART هم نداشته باشه ( البته فقط براي مثال هست و هيچ اطلاعات خاصي از پريفرال ها ندارم! ) ، يعني هر چيزي سر جاي خود.

اينكه ممكنه ببينيد پريفرال هاي ميكروهاي ARM ظاهرا ضعيف ترهه ، جدا از مطالبي كه همون اول گفتم ، در كاربردهايي كه دارهه شايد نياز خاصي به خيلي از پريفرال هاي فوق هم نداشته باشه.
ATmel هم ميكروي ARM مي زنه و هم mega و ... يعني اكثر پريفرال هاي اون رو هم ميتونه روي ميكروي ARM اش بذارهه ، اما نمي ذارهه ، باز به دلايلي كه همون اول گفتم.

در مورد سرعت پردازنده هم بگم كه چون ARM هم مثل AVR در هر سيكل كلاك 1 دستور لعمل رو انجام مي دهه ( البته در اكثر اوقات براي هر 2 ) و همچنين وجود پايپلاين و فركانس كاري بيشتر و معماري 32 بيتي ، مشخصا سرعت و قدرت پردازش بيشتري داره. اون فرمايش كه فركانس كاري بيشتر دليل بر سرعت بيشتر نيست ، درست هست اما در قياس ميكرويي مثل AVR و PIC كه معماري متفاوتي دارند( در نوع هاي معمولي ، به تريب RISC و CISC ) كه PIC فركانس كاري بيشتري دارد اما توان پردازشي كمتري نسبت به AVR ( واحد پردازش AVR رو برحسب MIPS مشخص مي كنند ولي در PIC برحسب اين معمولا نمي گن )، البته منظورم نوع هاي معمولي از هر 2 خانواده هست ! هر 2 سري نوع 32 بيتي هم دارند كه فوق العاده قدرتمند هستند !
-------------------
خلاصه ي كلام!
_اگر دنبال پردازش هاي حجيم هستيد نياز به يه پردازنده ي قوي داريد و بايد به سمت ARM و پردازنده هاي 32 بيتي حركت كنيد.
پردازش حجيم ، مثل محاسبات با سرعت بالا ، عملكرد سيستم عاملي ، پردازش تصوير و به طور كلي پردازش سيگنال و ... ( البته پردازنه هاي DSP براي همين ساخته شدند و از FPGA ها هم نبايد قافل شد ، اما سطح تخصصي و هزينه اش رو هم بايد مورد توجه قرار بديد ، اين ها چيزاي عمومي نيستن ... )
_اگر دنبال روبات براي مسابقات و انجام پروژه هاي كنترلي هستيد كه احتياج به سرعت پردازش بالا ندارند و همينطور پروژه هاي كنترلي صنعتي معمولي ، پردازنه هاي 8 و 16 بيتي مي تونن نيازتون رو برطرف كنن.
اولین قدم برای کار پروگرامر هست
همچنین اولین مشکل!
خبری از ISP نیست!
البته در سری جدید (با پسوند U) قابلیت پروگرام با USB اضافه شده است اما قیمت این سری نجومی است!(30 هزار فقط ECA.IR)
منم راحت ترین راه رو Jtag دیدم چون اینجوری هم میشه دیباگ انجام داد هم راحت ساخته میشه هم توی avr میشه استفاده کرد!.
منم شماتیک رو براتون می زارم توی کارش مشکلی نیست ولی اتصال USB رو خودم اضافه کردم!
یه نگاهی بهش بکنید!
پی سی بی رو هم خودتون بکشید اونی که من دادم وقت نبود دادم کامل خود نرم افزار گذاشت و رسم کرد و تحویل داد وقت نداشتم!
به همراه سورس و فایل هگز برای فرکانس های مختلف
اینجوری فیوزبیت هارو تنظیم کنید
[تصویر:  jtag_config.jpg]
خود AVRSTUDIO اونو اپگرید میکنه
کسی ساخت خبرشو بده
اگه از مخلفاتش خوشتون نمیاد این ساده ترین حالت ممکن!
[تصویر:  AVRjtag.gif]
اون طرف دیگه به دوتا سوکت نیازی نیست روی یک سوکت میشه هر دورو وصل کرد(برای اطلاعات بیشتر PDF مربوط به کار با Jtag MKII رو توی اتمل بخونید)
حواس جمع که این رو مستقیم به xmega نزنید که دود میشه باید 5 ولت رو به 3 تبدیل کنید!
-
اتصال سوکت های برد ساده با اونی که من ساختم فرق میکنه!
-
حتما از کریستال خارجی استفاده کنید!

خواستم یه رگولاتور توی برد بزارم که به 3 تبدیل بشه و کل برد اینجوری کار کنه ولی اون موقع دیگه با AVR کار نمی کنه

اما برای کسایی که پول نجومی دارن و مدل USB دار می خرن با نرم افزار FLIP اونو پروگرام کنید(مانند ISP هنگام وصل شدن USB ازش استفاده کنید)
اخرین ورژن رو میتونید از خود اتمل بگیرید

دانلود AVRSTUDIO V6.0 BUILD 1996
Flip Installer 3.4
صفحه‌ها: 1 2 3 4