سلام خدمت همه دوستان
مداری دارم که سنسور فوتودیودی با تغییر نور محیط تغییر ولتاژ داره، چیزی در حدود نیم ولت مثلا در حالت تاریک 4.5 ولت هست و در حالت نور شدید 5 ولت.
حالا می خواستم این بازه تغییر ولتاژ را بیشتر کنم مثلا این 0.5 ولت را به 5 ولت برسانم یعنی 10 برابر تا بتوانم با تغییر اندک نور و تغییر اندک در ولتاژ میزان نور تغییر یافته را دقیق تر مشخص کنم.
ممنون
عزیزم اولا کهموضوعتو تو جای خودش مطرح کن و تو بخشه نا مربوط تاپیک نساز لطفا
بعدم
برای این کار شما چند تا راه داری
یکیش اینه که اون ولتاژو بدی به adc بعد اندازشو بگیری با pwm ولتاژی که میخوای رو ایجاد کنی
یا اینکه اگر میخوای فقط صفرو یک یعنی حالت ماکزیمم و مینیمم ولتاژو با 0 و 5 نشون بدی از آپ امپ استفاده کنی
ممنون از پاسختون، حق با شماست، خوب تازه واردم.
اما این سنسور رو برای چه کاری می خوام؟ من می خوام که با مشاهده تغییرات ولتاز فوتودیود نسبت به نور، میزان تغییرات شدت نور رو بیان کنم. حالا اصلا ببیند نیاز به ADC دارم یا PWM یا چیز دیگه ای؟
اینم که گفتم می خوام این بازه مثلا 1 ولتی رو 10 برابر کنم برای این بود که برای تغییر کوچک در میزان نور، تغییر کوچکی در ولتاژ دارم، برای همین این میزان کم ولتاژ در مدار و نویز و .... گم میشه برای همین اول می خواستم خروجی فتودیود رو تقویت کنم بعد حساب کتاب انجام بدم
نقل قول: ممنون از پاسختون، حق با شماست، خوب تازه واردم.
اما این سنسور رو برای چه کاری می خوام؟ من می خوام که با مشاهده تغییرات ولتاز فوتودیود نسبت به نور، میزان تغییرات شدت نور رو بیان کنم. حالا اصلا ببیند نیاز به ADC دارم یا PWM یا چیز دیگه ای؟
اینم که گفتم می خوام این بازه مثلا 1 ولتی رو 10 برابر کنم برای این بود که برای تغییر کوچک در میزان نور، تغییر کوچکی در ولتاژ دارم، برای همین این میزان کم ولتاژ در مدار و نویز و .... گم میشه برای همین اول می خواستم خروجی فتودیود رو تقویت کنم بعد حساب کتاب انجام بدم
چنین مشکلی رو با فتو ترانزیستور ها تو یه سری ربات ها هم داریم
معمولا میان گیرنده رو معکوس بایاس میکنن که خب رنجه تغییر ولتاژ رو دو سره سنسور بیشتر میشه
هرچند که همون نیم ولتم خودش برا تایین شدت نور کافی هستش بستگی داره با اون نیم ولت بخواین چی کار بکنین اگه قرار باشه وصلش کنید به adcبرا اندازه گیری اصولا احتیاجی به pwmتو خروجی نباید باشه چون کلا وقتی اندازه دقیقشو با یه میکرو بدست بیارید دیگه احتیاجی با 10 برابر کردنش ندارین
اجازه بدین دقیقتر منظورم رو بگم.
فوتودیودی داریم که با تغییر نور ، تغییر ولتاژ می ده، یعنی با شدتهای مختلف نور، ولتاژهای مختلفی نیز در سر فوتودیود داریم. حال می خواهیم با خواندن میزان این ولتاژ میزان شدت را مشخص کنیم . مثلا بگوییم اگر ولتاژ سر فتودیود برابر 4ولت شد شدت 100 و اگر ولتاز 4.2 ولت شد شدت 120 و اگر ولتاژ سر فتودیود 4.5 شد یعنی شدت 140 بوده و ... بهمین شکل.
حالا برای این کار بفرمایید به چه مدار به چه روشی نیاز دارم؟ بهترین و دقیقترین سنسور گیرنده نوری که تو بازار هست چیه؟
تو ی دستگاه دیدم که برای این کار اومده بود خروجی فوتودیود رو به ی آپ امپ داده و بعدش داده بود به ای سی 4066، میخواستم بدونم که علت استفاده از آپ امپ و ای سی4066 چی بوده؟
ممنون
نقل قول: حالا برای این کار بفرمایید به چه مدار به چه روشی نیاز دارم؟ بهترین و دقیقترین سنسور گیرنده نوری که تو بازار هست چیه؟
والا اگه هنوز نوعه سنسورتون رو هم نمیدونین یکم مشکل میشه کار
در مورده بهترین و دقیق ترین بودنش شک دارم ولی یکی از ساده ترین کار ها استفاده از همین فتوسلای خودمونه
یه مقاومته مشخص باهاش موازی میکنید بعد vوrرو دارید i رو حساب میکنید i رو که حساب کردید rه فتوسلو حساب میکنید
فکر میکنم جواب بده
بعد با کم یا زیاد شدنه مقاومته فتوسل میتونید مقدار شدته نورو مشخص کنید که در هر صورت یه میکرو برای استفاده از adcش نیازه
نقل قول: تو ی دستگاه دیدم که برای این کار اومده بود خروجی فوتودیود رو به ی آپ امپ داده و بعدش داده بود به ای سی 4066، میخواستم بدونم که علت استفاده از آپ امپ و ای سی4066 چی بوده؟
منظورتون از اینکه داده بوده به آپ امپ چیه؟
میشه یه شماتیکی چیزی بزارین؟
چون اصولا اگه مستقیم داده باشه به مثبت آپ امپ به صورت اشمیت تریگر عمل میکنه و خروجی صفرو یک میده که کلا خراب میکنه کارو