ايران ويج

نسخه‌ی کامل: شارژر اتوماتیک باتری کتابی 9 ولت و دیگر باتری ها
شما در حال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب بندی مناسب.
سلام به دوستان

به کمک دوستان( امید جان، حسین جان،‌ مهرداد جان، رسول جان، و کلاً همه دوستان :-) ) یه شارژر خودکار درست کردم.

من زیاد گشتم اما مداری که راست کارم باشه پیدا نکردم برا همین ... .خب اینم یه مدلشه دیگه
دو سه روزه که دارم تستش میکنم، باتری کتابی 9 ولت رو باهاش شارژ کردم، و همینطور 8 تا باتری 1.2 ولت نیکل کادمیوم .

به این صورت کار میکنه که وقتی باتری رو وصل شارژر می کنیم adc میاد اندازه می گیره که اگه میزان ولتاژ باتری از 6 ولت کمتر باشه کنتاک مربوط به رله شارژ وصل میشه و led هم روشن، تا زمانی که شارژ باتری به 8.91 ولت نرسیده شارژ رو قطع نمیکنه.

اینکه روفیبر نیاوردم چون ساختم برا کار گذاشتنش تویه مدار دیگه برا همین گفتم که هر وقت از 6 ولت کمتر شد عملیات شارژ رو شروع کنه، اما اگه بخوایم باتری که بیشتر از 6 ولت شارژ داره رو شارژ کنیم با سوئیچی که گذاشتم میشه به میکرو گفت عملیات شارژ رو شروع کنه.

در صورتی که در حین شارژ، برق قطع بشه بعد از وصل شدن برق ادامه شارژ باتری نیز برقرار میشه( با کمک eeprom میکرو)، اینکه چطور تشخیص میده کی باتری شارژ شده به اینصورته میکرو هر 4 دقیقه یه بار شارژ رو قطع(در حد 10 میلی ثانیه) و بررسی میکنه که آیا شارژ باتری به 8.91 ولت رسیده یا نه،‌اگه نرسیده بود دوباره کنتاک مربوط به شارژ وصل میشه.

اون پتانسیومتر داخل پروتئوس هم برا آزمایش کردن اینکه وقتی ولتاژ باتری کم و زیاد بشه مدار درست کار می کنه یا نه. اون ال سی دی هم برا دنبال کردن روند کاره وگرنه کار خاصی برا شارژ انجام نمیده.

اگه نظری برا بهتر شدنش دارید ممنون میشم. :-)

[attachment=9376]
[attachment=9377]

کد بیسیک و شبیه سازی:
[attachment=9378]
درود مسلم جان
خیلی خوب شده
شبیه ساز که ماشالله همه رو اصولی کار کردی
فقط پین های b.1 و b.2 همچنین b.3 و b.4 چرا بهم وصل شدن؟
(۲۵-اردیبهشت-۱۳۹۲, ۲۳:۵۰:۲۳)r0b0 نوشته است: [ -> ]درود مسلم جان
خیلی خوب شده
شبیه ساز که ماشالله همه رو اصولی کار کردی
فقط پین های b.1 و b.2 همچنین b.3 و b.4 چرا بهم وصل شدن؟

ممنون امید جان درود نیز بر شما :-)

من هر وقت میخوام کنتاک یه رله رو وصل کنم با دو تا پین این کار رو میکنم، آخه بعضی وقتا کنتاک رله با یه پپین وصل نمیشه حتی رله 3 ولت .
اینطوری میکرو جریان نمیکشه؟
سلام.
مسلم جان احسنت بر شما و خدا قوت ...
اما چندتا نكته رو لازم هست بگم.
ولتاژ دو سر باتري ملاك درستي براي پر يا خالي بودن باتري نيست. باتري بايد زير بار باشه تا موقع جريان دهي سطح ولتاژش معلوم باشه.
در واقع مشخصه ي ميلي آمپر ساعت هست كه زمان شارژ و ... رو تعيين مي كنه.
وقتي جريان شارژ از يك حد خاصي كمتر شد ، نشان دهنده ي اينه كه باتري تا حد مطلوبي شارژ شدهه و چه بسا موقع شارژ ، ولتاژ يه باتري 6 ولتي ، مثلا به 7 ولت هم برسه ...!
خلاصه سطح ولتاژ باتري ملاك نيست.

مورد ديگه كه اميد جان اشارهه كردن.
شما نبايد رله رو به اين صورت درايو كنيد ، اگر پايه هاي ميكرو تا حالا نسوختن شانس آوردين!
بايد با يه ترانزيستور رله رو درايو كنيد ، پايه ي ميكرو جريانش در حد اينكارا نيست!!
فورا اين تيكه رو اصلاح كن ...

موفق باشي و خدا قوت ...
سلام مرتضی جان، ممنون

آره با ترانزیستورم میشه اما مگه برا وصل کردن کنتاک یه رله چقدر جریان لازمه؟ بیشتر از نیم میلی آمپر فکر نکنم لازم باشه، هرکدوم از پینای میکرو هم اگه اشتباه نکنم تا همین قدر کشش دارن، درسته؟

برا درایو کردن ترانزیستور و رله ببنید این چطوره؟
[attachment=9383]

من قبلاً هم از رله تو مدارای دیگه همینطوری استفاده کردم اما دارن همچنان کار می کنن.

نقل قول: وقتي جريان شارژ از يك حد خاصي كمتر شد ، نشان دهنده ي اينه كه باتري تا حد مطلوبي شارژ شدهه و چه بسا موقع شارژ ، ولتاژ يه باتري 6 ولتي ، مثلا به 7 ولت هم برسه ...!
یعنی میگین که بجای ولتاژ جریان رو اندازه بگیرم؟

راستی مرتضی جان دیدین قرقاول لازمه :-) :-)
يادت باشه ، هرگز به مدار ديجيتال بار رو مستقيم وصل نمي كني!
هميشه براي تامين بار ، خروجيه ميكرو رو بايستي بافر كني و بدي به بار...
اصول كار اينه و يه مهندس بايستي اصولي كار كنه Biggrin

مدار رله الان درسته.

بله ، بايستي جريان رو اندازهه بگيريد. هميشه قبل از شروع طراحي ، ببينيد ايده هاي كار چيه و چه روش هايي براش هست و چه مدارهايي براش پيادهه شدهه ... ، توي كتابهاي سري 300 مدار ، پر مداراي شارژر هست ، كه در كامل ترين هاشون هم ، جريان رو اندازهه مي گيرن. اگر مدارها رو چك كني كلي ايده ي جديد مي گيري و طراحيه خودت رو درست تر انجام مي دي.

قرقاول چيه؟ خوردنيه؟! Biggrin
نهايتا احتياج به همكار هست ، گرچه در اين حد رو خودتون با كي تلاش از پسش بر مي ياد ...
نه از نظر من نيازي نيست Biggrin
(۲۶-اردیبهشت-۱۳۹۲, ۰۱:۱۹:۰۷)sharin نوشته است: [ -> ]اصول كار اينه و يه مهندس بايستي اصولي كار كنه Biggrin

بله استاد یاد میمونه :-)

نقل قول: توي كتابهاي سري 300 مدار ، پر مداراي شارژر هست ، كه در كامل ترين هاشون هم ، جريان رو اندازهه مي گيرن. اگر مدارها رو چك كني كلي ايده ي جديد مي گيري و طراحيه خودت رو درست تر انجام مي دي.

این 300 مدار ایبوکش نیست؟، منظورم اینه لینک نداره ؟

نقل قول: قرقاول چيه؟ خوردنيه؟! Biggrin
نهايتا احتياج به همكار هست ، گرچه در اين حد رو خودتون با كي تلاش از پسش بر مي ياد ...
نه از نظر من نيازي نيست Biggrin

آره همون خوردنیه :-)
باشه فعلاً حرف گوش میکنم :-)
استاد خودتي ...

من يه سريش قبلا ديده بودم ،‌كتاباش زيادهه ، چند سري هستن ،‌حتما كتاب هم نياز نيست و با سرچ مي شه بش رسيد ،‌اما يه كتاب هم دم دستت باشه بد نيست ... .

اگر خوردنيه ،‌كه منم مي خوام Biggrin
(۲۶-اردیبهشت-۱۳۹۲, ۰۱:۲۹:۳۸)sharin نوشته است: [ -> ]استاد خودتي ...

خیلی ممنون شما لطف دارید :-)
نقل قول: من يه سريش قبلا ديده بودم ،‌كتاباش زيادهه ، چند سري هستن ،‌حتما كتاب هم نياز نيست و با سرچ مي شه بش رسيد ،‌اما يه كتاب هم دم دستت باشه بد نيست ... .

سرچ زیاد کردم، هیچکدوم مدارا عملی پیاده نکردن، همون کتاب باشه خیلی بهتره...
نقل قول: اگر خوردنيه ،‌كه منم مي خوام Biggrin

هر وقت پیدا کردم یکی هم برا شما پیدا می کنم :-)