خازن 100 نانو فاراد یکی برای تغذیه میکرو و یکی هم بین تغذیه سرو ... به ورودی و خروجی رگولاتورت هم بذار
یه خازن ظرفیت بالا هم با یک دیود برای تغذیه میکرو بذار .. چون ممکنه در اثر جریان کشی لحظه ای میکرو ریست بشه که این خازن جلوشو میگیره
تغذیه من تغذیه ازمایشگاهیه فعلا البته و تغذیه میکرو هم از سروو جداست! یعنی بازم لازمه این کار؟
خازن ها رو در عمل كه حتما بايستي بذاريد ، الان هم بذاريد ضرر ندارهه.
اگر در عمل هم قرارهه تغذيه ها جدا باشن ، مي تونيد با اپتوكوپلر زمين آنالوگ و ديجيتال رو از هم جدا كنيد. اينطوري كلا موتور نمي تونه اثري روي ميكرو بذارهه ، منتها تغذيه ها بايستي حتما جدا باشن براي اين كار. البته اگر منبع تغذيه ي آزمايشگاهيتون 2تايي هست ، مطمئن بشيد حتما زمينشون از هم جداست!
اون مقاومت براي خط PWM هم كار بدي نيست ، اما براي نويز و ... نيست!
براي حفاظت از واحد توليد PWM هست در برابر جريان كشي مدار مقابل، چون AVR جريان دهيش حتي براي PWM هم مناسبه ، نيازي به مقاومت نيست ، اما وجودش هم ضرر ندارهه.
متشکرم از پاسخ دوستان- میشه بفرمایید چطوری زمین رو با اپتوکوپلر جدا کنم - منظورتون اینه که وقتی تغذیه جداست PWM رو با اپتوکوپلر جدا کنم؟! چون اگه زمین هم جدا بشه که موتور سیگنال PWM میکرو رو نمیتونه تشخیص بده! اگه یه شماتیک معمولی از این حالت بذارید ممنون میشم-
چيزي كه مصطلح هست ، جدا كردن زمين هست ( از بابت اثراتي كه روي همديگه مي ذارن )
اما در واقع 2 مدار رو به وسيله ي نور به هم ارتباط مي ديم كه ارتباط يك طرفه مي شه و زمين آنالوگ ( سمت موتور ) اثري روي زمين ديجيتال( سمت ميكرو ) نمي تونه بذارهه. ( اينجا ديگه نبايد زمين موتور و ميكرو به هم وصل بشن. )
روش هم به همين صورت هست كه اشاره كرديد ، اپتو كوپلر يه سر LED هست و يه سرش ترانزيستوري كه بيسش حساس به نور هست.
PWM رو به سمت ديودي مي ديم و با واسطه ي اپتو كوپلر به مدار موتور مي رسونيد ، كار خاصي هم ندارهه ، يه سرچ تو نت بزنيد ، مدار مورد نيازتون رو پيدا مي كنيد. ( سمت ترانزيستور احتياج به يه مقاومت Pull up هست )
البته اگر خيلي اهل دقت و ريزه كاري باشيد ، براي اينكه جريان كشي زياد از سمت PWM نداشته باشيد ، مي تونيد از يه ترانزيستور معمولي استفاده كنيد و بخش ديودي اپتوكوپلر رو درايو كنيد ،
سمت ديودي رو با تست ديود مولتي متر پيدا كنيد ( آند و كاتد ، ترتيب پايه هايي كه راه مي دن رو در نظر بگيريد ) اين سمت مي شه سمت ديودي و سمت ديگه سمت ترانزيستوريه.
جايي كه ترانزيستور هم هست كلكتورش رو با يه 10k به VCC بزنيد و از خود كلكتور خروجي رو به موتور برسونيد. سر اميتر هم كه زمين مي شه.
براي اپتوكوپلرهاي 6پايه ديتاشيت هست و يه پايه اشون NC هست.
براي 4 پايه ها خودتون بايستي پايه ها رو پيدا كنيد ( حداقل من ديتاشيتي پيدا نكردم ) ( معمولا GND ها هم رو به روي هم هستن )
دقت كنيد كه دراين ميان ، بسته به مداري كه مي بنديد ، ممكنه جابه جايي DUTY CYCLE براي 0 و 1 پيش بياد.