سلام به دوستان گلم یه مشکل دارم من الان مدارم که اتو کردم و رو فیبر افتاده یه مشکلی دارم و اون اینکه کاغذ ها هر کاری میکنم از مسیرها و پدها پاک نمیشه اگه مسیرها بمونه مشکلی داره ؟ سوراخ پدها چطور؟ ممنون میشم هرچه سریعتر
کمکم کنید
سلام
کاغد باقی مونده بین ترک ها رو باید پاک کنید.... در غیر اینصورت ترک ها بعد از اسید کاری، به هم میچسبن...
هر جا که کاغذ اضافی بمونه، مس اون قسمت توسط اسید خورده نمیشه
در مورد پد ها هم هر طور راحتید، چون در نهایت اونارو با دیرل سوراخ میکنید.... فرقی نمیکنه....
دوست عزیزم بذار کاغذ و برد را داخل اب تا خیس بخوره بعد دست بکش روش پاک میشه
سلام به همگی دوستان یه سوال من الان مدارم رو اسید کاری کردمالان خطوط باقی مانده رو با سمباده بکشم نمیدونم خیلی سفته می ترسم محکم بکشم کنده بشه
نه کنده نمیشه.
با سیم ظرف شویی یکم روشو بکش که برق بزنه.همین.
ببخشید دوستان اگه سوالام خیلی مبتدیانه اس وشاید...
میشه در مورد لحیم کاری صحیح قطعات روی برد یکم توضیح بدین
دوستان الکترونیکی منتظر پاسخ هاتون هستما اگه تجربیاتتون رو هم بگین ممنون میشم میدونم این خیلی پیش پا افتادس ولی من مشکل داشتم نمیدونم چرا هر کاری می کنم نمیشه شاید مشکل از هویه هست یا قطرسیم لحیم یه جای مدارم قطع شده بود کم مونده بود خوده بردم ذوب بشه!!!؟ تا سیم لحیم اینقدر که لفتش دادم!!! شایدم من طرز کار درست لحیم کاری رو نمیدونم به این خاطر پرسیدم فک کنم برای قطعات حساس اید سریع باشم میشه در این مورد توضسح بدین و اینکه چه قطعاتی حساسن ؟
سلام
خب باید موقع لحیم کاری چند نکته مد نظرتون باشه تا لحیم تمیز داشته باشید، نو ک هویتون تمیز باشه محل لحیم تمیز باشه، ممکنه جنس سیم لحیمتون خوب نبوده و ذوب نمیشه،یا وات هویتون پایینه،
معمولاً برا لحیم اول اونجایی رو که قراره قلع ریخته بشه(همون محل لحیم کاری منظورم) رو یکمی گرم کنید و بعد سیم لحیم رو قرار بدین و... الان دوستان میان می گین :-)
(۰۵-تير-۱۳۹۲, ۲۲:۲۶:۰۹)sara90 نوشته است: [ -> ]ببخشید دوستان اگه سوالام خیلی مبتدیانه اس وشاید... میشه در مورد لحیم کاری صحیح قطعات روی برد یکم توضیح بدین
سلام راستش من تازه عضو شدم و الان سوالتون رو دیدم
دوستان دیگه خوب توضیح دادن ولی من نیز یه سری نکات دیگه رو می گم
1- مهم ترین نکته اینه که تا حد امکان باید (بسته به نرم افزاری که استفاده می کنین) مدارتون کوچیک باشه تا علاوه بر صرف جویی در هزینه برد و اسید در هنگام اتو کشیدن (البته اگه از این روش استفده می کنیین) راحتتر باشین هرچه اندازه ی مدار بزرگتر اتو کشیدنش نیز سختر
2- بعد از اینکه کاملا برد رو سمباده کشیدن باید سطحش تا حد امکان براق باشه
تازه فاصله ی بین پرینت گرفتن مدار تا اتو کشیدنش نیز هرچه کمتر باشه مدار تمیزتر در می یاد
3- اگه قشنگ اتو زده باشین وقتی 1الی 2 (برای اطمینان)ساعت مدار برد رو داخل آب بزارین به راحتی با دست کاغذ جدا می شه
4- قبل از اینکه برد رو داخل اسید بزارین حتما حتما باید جای سوراخ پایه ها رو چک کنین چون ممکنه جوهر همه سوراخ رو گرفته باشه با یه وسیله تیز مثله سوزن یا نوک مدادفشاری و ... مرکز سوراخ رو طوری از جوهر پاک کنین که مس دیده شه اما نیاید کنارای سوراخ یا محیط جوهرش پاک شه (امیدوارم منظورمو گرفته باشین) اگه این قسمت رو رعایت نکنین هنگام سوراخ کردن جای پایه ها به مشکل می خورین چون سر مته حتما سر می خوره و به برد آسیب می رسه
5-لحیم کاری که دیگه چیزی نداره !!!
فقط قبلش برای راحتی بهتر حتما چک کن ببین نوک هوییه ات تیزه یا نه - هرجه قدر با سوهان تیزترش کنی موقع لحیم کاری دققت می ره بالا
ولی به نظر من مهمترین بخش تو pcb:اول کشیدن مدار در حداقل فضا و بعد اتو زدنه
اگه هرجاش نیازی به توضیح بیشتر بود بازم بپرسین!!!
سلام به شما دوست عزیز ومرسی از توضیحاتتون من مدارم رو تکمیل کردم
ودقیقا به همین مسئله ای که شما گفتین رسیدم اینم برای کسایی می نویسم که ممکنه یه زمانی عین من بخوان از 0 شروع کنن همونطوری که شما هم گفتین حتما و حتما بعد اتو عجله نکن که کاغذا رو بکنن و چند ساعتی اونو تو اب بزارن که من نگذاشتم و عجله کردم و بازم تاکید میکنم که کاغذ رو از محل پدها بردارند چون موقع سوراخ کاری خیلی اذیت میشید ومن سر این قضیه یه بردم خراب شد بازم ممنون از اینکه نظر دادید موفق باشید
چندتا نکته :)
نوک هویه رو نباید سوهان بزنید !!!!
سطحش ماده ی خاصی هست که با این کارا از بین می رهه! اصلا نباید خراشیده بشه!
بعد از لحیم کاری و یا در حین لحیم کاری با اسفنج نسوز ( که باید نمناکش کنید ) نوک هویه رو تمیز کنید همه چیز اوکی هست و کافی.
سیم لحیم رو نباید موقع لحیم کاری به نوک هویه زد ، البته بعد از مدتی که دیدید لایه ی نوک در حال نابودی هست کمی با قلع تقویتش کنید تا بازیابی بشه.
اوایل یه نوک هویه ایرانی گرفتم ، 2 ساعت جواب داد ، یه گوت چینی گرفتم چندین ماهه که اوکی هست :)
جنس نوک هویه هم خیلی مهمه.
لازم نیست برد چند ساعت تو آب بمونه! اما هر جور که راحتید :) ( کاغذ ترنسپرنت رو امتحان کنید تا تفاوت رو احساس کنید )
موفق باشید.