ايران ويج

نسخه‌ی کامل: گرفتن تغذیه میکرو از مجموعه ی شارژر باطری
شما در حال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب بندی مناسب.
سلام
تا حدودی عنوان منظور رو میرسونه

مقدمه:

ماژول sim908 مدار شارژر باتری +Li داره
ورودی و خروجی های مربوط بهش ایناست:
V.BAT = Battery Input
V.CHG = Charger Input
که تغذیه ی کل ماژول sim908 از پایه ی V.BAT تامین میشه. همون پایه ای که مستقیم به باتری وصله.

V.chg هم که ورودی شارژر (مثلا یه آداپتور ) هه

تا اینجاش ok Biggrin

حالا من میخوام یه میکرو هم داشته باشم که از همین باتری sim908 برای تغذیه ی خودش استفاده کنه

سوال ها:

1- برفرض که رگولاتور مناسب با drop out مناسب داشته باشم، V_in رگولاتور رو به کجا وصل کنم؟ این رگولاتور رو برای تغذیه ی میکرو در نظر گرفتم
یعنی بدون هیچ واسطه مستقیم به V.BAT ؟
مشکلی پیش نمیاد؟(مخصوصا موقع شارژ شدن باتری توسط sim908...... یعنی منظورم اینکه حتی موقعی که آداپتور به V.CHG وصله، میکرو باید روشن باشه..... در این حالت هم مشکلی پیش نمیاد؟)

2- در مورد ولتاژ باتری های لیتیوم سوال دارم.... ولتاژ این باتری ها تا چه حد تغییر میکنه؟
مثلا حداقل ولتاژشون چقدر میشه؟ Biggrin
حداکثر تا بیشتر از 4 ولت هم میره... ولی حداقل رو نمیدونم

3- کلا این کاری که من قصد دارم انجام بدم(گرفتن تغذیه میکرو از باتری SIM908 ) اصولیه؟
اینکه یه باتری جدا هم برای میکرو در نظر بگیرم، ممکنه....
ولی باید یه مدار شارژر جدا هم براش دست و پا کنم...
کار سختی نیست، مشکل اینجاست که آیسی های شارژر ایران گیرنمیاد... Whistle
سلام.

تا جايي كه مي دونم شارژر ليتيوم يون ، ولتاژ رو سر 4.2 ولت ثابت نگه مي دارهه و از اين تجاوز نمي كنه.
اگر قصد داري از AVR استفاده كني كه سري a اش رو بگيري با همين ولتاژ كار مي كنه.
اگر ARM ، يه رگولاتور 3.3 بذار ببين ورودي 4.2 كافيشه تا خروجي 3.3 بسازه؟!( يكمي كمتر هم مشكلي نيست فكر كنم! )
اگر كافي نبود بايد مدارش رو جدا كني ديگه :)

نقل قول: مشکلی پیش نمیاد؟(مخصوصا موقع شارژ شدن باتری توسط sim908...... یعنی منظورم اینکه حتی موقعی که آداپتور به V.CHG وصله، میکرو باید روشن باشه..... در این حالت هم مشکلی پیش نمیاد؟)
حالت هاي مختلف رو خودت بايستي تست كني ديگه ، كه در هر وضعيت چه ولتاژي رو اونجا مي بيني.
البته جريان شارژ باتري رو هم ظاهرا طي مراحل مختلف ثابت نگه مي دارهه ( نمودار شارژ رو تو نت سرچ كن و ببين. )
موقع شارژ اگر ميكروت هم جريان بكشه ، اگر ثابت باشه كه خيالي نيست ، اما اگر مدام تغيير كنه مسلما باتريت ضرر مي كنه.

نقل قول: - در مورد ولتاژ باتری های لیتیوم سوال دارم.... ولتاژ این باتری ها تا چه حد تغییر میکنه؟
مثلا حداقل ولتاژشون چقدر میشه؟ Biggrin
حداکثر تا بیشتر از 4 ولت هم میره... ولی حداقل رو نمیدونم
توي 2 ولت هم مي ياد!
فكر كنم به 2.7 برسه بايستي شارژش كني ، البته دقيق يادم نيست.
براي اينكه عمر باتري هم زياد باشه ، توصيه كردن كه نذاريد باتري كامل خالي بشه و بعد بخوايد شارژ كنيد!

نقل قول: - کلا این کاری که من قصد دارم انجام بدم(گرفتن تغذیه میکرو از باتری SIM908 ) اصولیه؟
اینکه یه باتری جدا هم برای میکرو در نظر بگیرم، ممکنه....
ولی باید یه مدار شارژر جدا هم براش دست و پا کنم...
کار سختی نیست، مشکل اینجاست که آیسی های شارژر ایران گیرنمیاد...
يه چيزايي بالا گفتم ، مدارش رو بايد ديد و ولتاژ و جريانش رو در حالت هاي مختلف چك كرد.
مسلما اگر سبك شارژش رو بهم بزني ( با جريان كشي هاي تصادفي ) عمر باتري كم مي شه و خوب شارژ نمي شه. اما اگر جريان كشيه مدار ميكرو ثابت هست و مطمئني ، اين كار مشكل خاصي نبايد ايجاد كنه.

يه شارژري در قسمت قطعات متفرقه ي eca چند دقيقه پيش ديدم كه براي تك سلول ليتيوم يون بود به قيمت 8t . ممكنه به كارت بياد ...

موفق باشي.
سلام Amaze
این وقت شب انتظار جواب نداشتم Biggrin ایول Happy

نقل قول: تا جايي كه مي دونم شارژر ليتيوم يون ، ولتاژ رو سر 4.2 ولت ثابت نگه مي دارهه و از اين تجاوز نمي كنه.
اگر قصد داري از AVR استفاده كني كه سري a اش رو بگيري با همين ولتاژ كار مي كنه.
اگر ARM ، يه رگولاتور 3.3 بذار ببين ورودي 4.2 كافيشه تا خروجي 3.3 بسازه؟!( يكمي كمتر هم مشكلي نيست فكر كنم! )
اگر كافي نبود بايد مدارش رو جدا كني ديگه :)
اگه باتری تا 3.6 پایدار باشه، با همین lf33 ها میشه تغذیه میکرو رو جور کرد
تا جایی که یادمه، 0.45 ولت افت دارن.
چند روز پیش هم دیتاشیت میخوندم، یه سری رگولاتور بودن، افت شون حدود 0.3 بود. Amaze
الان هر چی میگردم ............
پیدا کنم، خبر میدم

نقل قول: حالت هاي مختلف رو خودت بايستي تست كني ديگه ، كه در هر وضعيت چه ولتاژي رو اونجا مي بيني.
البته جريان شارژ باتري رو هم ظاهرا طي مراحل مختلف ثابت نگه مي دارهه ( نمودار شارژ رو تو نت سرچ كن و ببين. )
موقع شارژ اگر ميكروت هم جريان بكشه ، اگر ثابت باشه كه خيالي نيست ، اما اگر مدام تغيير كنه مسلما باتريت ضرر مي كنه.
با میکرو زیاد کار ندارم Biggrin
فقط قراره adc و سریال اش کار کنه + چند تا pio و spi
سر هم طبق دیتاشیت 100 میلی آمپر هم نمیشه.
تازه io, spi , adc قرار نیست همزمان کار کنه
مشکل دیگه ای هم هست
اینکه هنوز هیچ مدار و بوردی آماده نیست
قراره pcb بزنم
همه چیز تئوریه Whistle

فکر کنم 100 میلی آمپر زیاده، نه؟

راستی یه انتخاب دیگه ای هم دارم.
یه مداری درست کنم که وقتی آداپتور وصله، تغذیه میکرو مستقیم از آداپتور گرفته بشه، وقتی آداپتور قطع شد، از باتری

بهتر نیست؟

در مورد نمودار ها هم باشه، خوب شد گفتین، نگاه نکردم، الان بررسی میشه Biggrin
نقل قول: فكر كنم به 2.7 برسه بايستي شارژش كني ، البته دقيق يادم نيست.
براي اينكه عمر باتري هم زياد باشه ، توصيه كردن كه نذاريد باتري كامل خالي بشه و بعد بخوايد شارژ كنيد!
آره
اینم حرف خوبیه Biggrin
خوب قراره دائم شارژ بشه فقط چند دقیقه آداپتور قطع بشه.

نقل قول: يه چيزايي بالا گفتم ، مدارش رو بايد ديد و ولتاژ و جريانش رو در حالت هاي مختلف چك كرد.
مسلما اگر سبك شارژش رو بهم بزني ( با جريان كشي هاي تصادفي ) عمر باتري كم مي شه و خوب شارژ نمي شه. اما اگر جريان كشيه مدار ميكرو ثابت هست و مطمئني ، اين كار مشكل خاصي نبايد ايجاد كنه.

يه شارژري در قسمت قطعات متفرقه ي eca چند دقيقه پيش ديدم كه براي تك سلول ليتيوم يون بود به قيمت 8t . ممكنه به كارت بياد ...
راست میگین
حرفتون منطقیه
---------
این؟
http://eshop.eca.ir/product_info.php?products_id=1623
-------------------
فکر کنم بهتره وقتی باتری در حال شارژه، تغذیه ی میکرو از آداپتور گرفته بشه

نظری، پیشنهادی،.... ؟
چيزي كه گفتي خوبه ، يعني وقتي باتري دارهه شارژ مي شه ، تغذيه از جاي ديگه اي تامين بشه.
وقتي هم شارژ شد ، تا ولتاژ باتري به حد خاصي نرسيدهه وروديه آداپتور قطع باشه مثلا.
اين ايده آل ترين حالته ... ، حالا بايد عمر باتري يا پيچيده تر شدن مدارت رو بذاري كفه ترازو ببيني كدوم به صرفه هست!

100mA هم همچين كم نيست ، (نسبت به جريان شارژ)
سلام
کمی نت سرچ کردم....
مخصوصا voltage source switcher circuit

یکیشون دقیقا چیزی بود که من لازم دارم
اومده با 4 تا ترانزیستور bc337 , bc327 همون مداری که من لازم دارم رو ساخته

چند ساعت قبل روی برد بورد بستم، ظاهرا که خوب کار میکنه

همین مدار تصویب بشه؟ Biggrin
نظری ، پیشنهادی؟ Biggrin
ایول صالح جان ...

ولتاژ ورودی رو چند دادی؟
روی ترانزیستورهای PNP وقتی فعال هستن ، بیزحمت ولتاژ امیتر-کلکتورشون رو بگیر.
یه بار ورودی 5 و یه بار مثلا همون 24 ولت تو ورودی باشه.
مقدار load رو بیشتر کن و باز ولتاژ رو اطلاع بدهه.
البته این ترانزیستور جریان ماکسشون فکر کنم 800mA بیشتر نباشه ...( برای کارت فکر کنم کافیه )
بی زحمت خبرش رو بدهه ، تشکر.
قبلا 5 داده بودم

الان حالت های مختلف رو تست کردم...(در ضمن به base ترانزیستور npn یه مقاومت 10 کیلو گذاشتم و اونم وصل کردم به ولتاژ 3.3 ولت رگوله شدهBiggrin )
اون ohm هایی که نوشتم مقاومت معادل برای load هه(همون load ای که توی شماتیک هست)

تو ولتاژ های بالا ترانزیستور ها یکمی گرم میشن، عادیه دیگه؟ نه؟ Biggrin

[attachment=9660]

راستی منبع تغذیه متغیر عجب حالی میده به آدم... خیلی باحاله! :ِ
اوكي . مرسي.

مشكل فقط هموني هست كه توي عكس مشخصش كردي ، كه با بار 17 اهم و تغذيه ي 12.5 ترانزيستور به اشباع كامل نمي رهه و در واقع در ناحيه ي فعال مي مونه و ترانزيستور داغ مي شه ، كه يعني نبايد بذاريد اين حالت پيش بياد ، يا بايد مقاومت معادل مصرف كننده بيشتر باشه ( مثل همون 33.3 اهم ) يا ولتاژ تغذيه بايد محدودتر انتخاب بشه.( در غير اينصورت تلفات زيادي داريد و ولتاژي كه بايد به اون سر برسه ، نمي رسه. ولتاژ اشباع حدود 0.2 تا 0.5 براي اين ترانزيستورهاست معمولا ، تا اين حدود مشكلي ندارهه. )

كاربرد مدار شما تغذيه زير 5 ولت داهه ،درسته؟ كلا بنظر مشكلي ندارهه و اوكي هست ، فقط كاشكي جريان بار رو هم در يكي از حالت هاي بالايي امتحان مي كردي.

-> الان يه حساب سر انگشتي كردم ، كمي مشكوك شدم!
چه تغذيه هايي رو مي خواد قطع و وصل كني ، 4.2؟ 3.3؟ 5؟
مشخصشون كن و بگو حدودا براي هر كدوم ، مصرف كننده هات به ازاء اون ولتاژ چه جرياني نياز دارن؟
خبرش رو بدهه تا چك كنيم.

-> راستي براي طرز كار ترانزيستورها پيشنهاد مي كنم يه سر مكتب خونه بزني و ويدئوهاي الكترونيك 2 دانشگاه شريف رو دانلود كني ، واقعا معركه توضيح مي دهه و از ابتدا و در واقع الكترونيك 1 شروع مي كنه. خيلي هم نمي خواد درگير روابطش بشي تا به وقتش ، فقط حسي رو كه منتقل مي كنه رو بگيري كلي جلو مي يفتي.
جوري توضيح مي دهه كه اصطلاحا مادر بزرگ آدم هم شيرفهم مي شه ... :)

موفق باشي.
نقل قول: مشكل فقط هموني هست كه توي عكس مشخصش كردي ، كه با بار 17 اهم و تغذيه ي 12.5 ترانزيستور به اشباع كامل نمي رهه و در واقع در ناحيه ي فعال مي مونه و ترانزيستور داغ مي شه ، كه يعني نبايد بذاريد اين حالت پيش بياد ، يا بايد مقاومت معادل مصرف كننده بيشتر باشه ( مثل همون 33.3 اهم ) يا ولتاژ تغذيه بايد محدودتر انتخاب بشه.( در غير اينصورت تلفات زيادي داريد و ولتاژي كه بايد به اون سر برسه ، نمي رسه. ولتاژ اشباع حدود 0.2 تا 0.5 براي اين ترانزيستورهاست معمولا ، تا اين حدود مشكلي ندارهه. )
Amaze
آها گرفتم چی شد

قبلا با حداکثر V_in این 7805 ها مشکل داشتم
اینترنت سرچ کردم
این اومد:
[تصویر:  91_1331038563.gif]

احیانا این هم به اشباع نمیرسه؟
مثلا 30 ولت به ورودی میدم، خروجی 15 میشه
بجای رگولاتور ، ترانزیستور(مثلا سری tip ها ) داغ میشه Biggrin
حالا بیخیال این، بحث بیراهه نره

نقل قول: كاربرد مدار شما تغذيه زير 5 ولت داهه ،درسته؟ كلا بنظر مشكلي ندارهه و اوكي هست ، فقط كاشكي جريان بار رو هم در يكي از حالت هاي بالايي امتحان مي كردي.
بله
یکی از source ها ولتاژ باتریه که 3.7 هه
اون یکی 5 ولت هست

جریان بار چیه؟
جریانی که از مقاومت معادل load میگذره، اندازش گرفتم
با ولتاژ ورودی 5 ، جریان 266 میلی آمپره

نقل قول: -> الان يه حساب سر انگشتي كردم ، كمي مشكوك شدم!
چه تغذيه هايي رو مي خواد قطع و وصل كني ، 4.2؟ 3.3؟ 5؟
مشخصشون كن و بگو حدودا براي هر كدوم ، مصرف كننده هات به ازاء اون ولتاژ چه جرياني نياز دارن؟
خبرش رو بدهه تا چك كنيم.
Amaze
خدا بخیر کنه Biggrin
بالا هم گفتم
یکیش 3.7 ولت باتری
اون یکی 5 ولت

خروجی این مدار ، قراره بره به LF33 برای تولید 3.3 ولت میکرو

الان با دیتاشیت قطعات حداکثر جریان کل رو حساب کردم
تقریبا 150 میلی آمپر که در عمل کمتره.... چون همه ی اجزا همزمان کار نمیکنند

نقل قول: -> راستي براي طرز كار ترانزيستورها پيشنهاد مي كنم يه سر مكتب خونه بزني و ويدئوهاي الكترونيك 2 دانشگاه شريف رو دانلود كني ، واقعا معركه توضيح مي دهه و از ابتدا و در واقع الكترونيك 1 شروع مي كنه. خيلي هم نمي خواد درگير روابطش بشي تا به وقتش ، فقط حسي رو كه منتقل مي كنه رو بگيري كلي جلو مي يفتي.
جوري توضيح مي دهه كه اصطلاحا مادر بزرگ آدم هم شيرفهم مي شه ... :)
ایول
باشه
الان سرچ میکنم Happy
نقل قول: موفق باشي.
بابت وقتی که صرف کردین ممنون

عجب سایت خوبیه
خیلی خیلی خوبه
آقا مرتضی دمت گرم Happy کاش زود تر این سایت و میشناختمBiggrin
قبلا با u Tube دنبال اینا بودم، خیلی اوضاع ناجور بود Biggrin
نقل قول: قبلا با حداکثر V_in این 7805 ها مشکل داشتم
اینترنت سرچ کردم
این اومد:
حیانا این هم به اشباع نمیرسه؟
مثلا 30 ولت به ورودی میدم، خروجی 15 میشه
بجای رگولاتور ، ترانزیستور(مثلا سری tip ها ) داغ میشه Biggrin
حالا بیخیال این، بحث بیراهه نره
اين هم كاريه!
اين ترانزيستور باياس كلكتور مشترك هست ، احتمالا مقاومت هاي سمت بيسش هم اندازه ي هم گرفتي. براي اينكه ولتاژ رو كاهش بدهه ، اومده ترانزيستور رو جوري باياس كردهه كه در ناحيه ي فعال باياس بشه. با مقاومت هاي برابر سمت بيس ، نتيجه اين مي شه كه نصف ولتاژ روي كلكتور - اميتر بيفته و روي ترانزيستور تلف بشه ، نصف ديگه اش هم كه مي رسه به وروديه رگولاتور كه در اين شماتيك 20 ولت باشه. البته اين جريان زيادي رو نمي تونه تامين كنه!
مثلا اگر 1 آمپر بخواي جريان بكشي از اين مدار ، 1A*20V مي شه 20w توان روي ترانزيستور مي يفته كه بايد تلف كنه!
يعني يه چيزي تو مايه هاي هيتر :)
اگر ترانزيستور مثلا 1w بتونه تحمل كنه ، در اين صورت اجازه داري نهايتا 1w/20v=50mA از اين مدار جريان بكشي و مدارت كار كنه و آسيب نبينه. البته تلفات خيلي زياده هنوز ، بهترين گزينه براي كم كردن ولتاژ همون رگولاتور سوئيچينگ هست.
اين كارا مهندسي نيست :)
----------

با توجه به اطلاعاتي كه دادي.
ميكرو اگر بخواد در ولتاژ 3.3 ، 150mA نهايتا بكشه ، يعني در بدترين حالت مقاومت ورودي ميكرو 22 اهم هست.
تستي كه شما با 17 اهمي زدي ، براي اين ولتاژهاي مورد نياز اعداد خوبي بود ، پس براي مقاومت هاي بزرگتر هم مشكلي ندارهه و بايستي كار كنه.

موفق باشي.
سلام Happy

این چند روز در مورد bjt ها چند تا آموزش خوندم و دیدم Biggrin

خیلی مفید بودن
آخر کار یه سری سوال برام ایجاد شده بود
که این تاپیک خیلی کمک کرد برای درکشون:
http://www.iranled.com/forum/thread-1858...34496.html

گفتم اینجا هم لینک داده باشم...
Happy