ايران ويج

نسخه‌ی کامل: راهنمایی برای انتخاب پروگرامر
شما در حال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب بندی مناسب.
سلام به دوستان

به سفارش یکی از دوستان و با توجه به نیاز، یه تاپیک ایجاد می کنم تا همه دوستان و بزرگواران بیان و اطلاعاتشون رو در مورد پروگرامرایی که باهاشون کار کردن( نقاط ضعف و قوت) رو بزارن تا بتونیم به کسانی که قصد دارن پروگرامر تهیه کنن کمک کوچیکی کرده باشیم که مطمئن تر بتونن یه پروگرامر خریداری کنن و یا حتی بسازن.

این صحبتای کلی مرتضی جان رو از داخل یکی از تاپیک ها میارم و امیدواریم تا با اطلاعات همه دوستان تاپیک کامل و مفیدی رو داشته باشیم.

نقل قول: یه سری پروگرامر یونیورسال داریم که همه چی پروگرام می کنن میکرو ها و حافظه ها ، FPGA و ...
اما خیلی گرونن!
یه پروگرامر هاتل هست که قیمتش فکر کنم بالای 40 تومن باشه و برای AVR هست. پروگرامر خوبی هم هست ظاهرا.

پروگرامر ارزون هم پیدا می شه در حد 18 تومن که کار راه اندازهه و فقط برای AVR هست.
پروگرامر stk200/300 هست که نیازهه PC شما پورت lpt داشته باشه که در PC های جدید این پورت حذف شده ( ارزون ترین و ساده ترین و بهترین پروگرامر بود از نظر من ! )

usbasp پروگرامر خوبیه ، منتها برای ویندوزهای مختلف و نسخه های 32 و 64 بیتی نیاز به درایور دارهه که ممکنه سر این قضیه کمی اذیت کنه! ( هم می تونید بخرید هم می تونید بسازید ، توی سایت یه سرچ بزنید هست. )

avrdoper پروگرامر خوبیه ، از این جهت که روش های زیادی برای پروگرام کردن دارهه. ویژگیه اصلیه اون ساپورت پروتکل HID هست که نیاز به درایور جدا گونه ندارهه و فرق نمی کنه از چه ویندوزی استفاده می کنید و 32 بیت یا 64 بیت باشه ، با برنامه ی sinaprog راحت باهاش ارتباط برقرار می شه.

خود من قبلا ها از stk200 استفاده می کردم و الان از avrdoper که البته نسخه ی clone از پروگرامر STK500 هست.در ویندوز XP هم می شه به bascome و codevision و atmel studio v4 شناسوندش ، در 7 امتحان نکردم ، اما نباید مشکلی باشه ، منتها در این روش نیاز به درایور دارهه.
برای تازه کارها از این جهت که فیوزبیت ها رو اشتباه تنظیم نکنن ، sinaprog گزینه ی خوبیه و کلا سرعتش هم بالاترهه.

نکته ای که هست ، برای ساخت این پروگرامرها باید بتونی یه atmega8 ای که روی خود پروگرامر وجود دارهه رو پروگرام کنی.

اگر دنبال دردسر نیستی یا علاقه ای به ساختش نداری و می خوای روی پروژه ات زمان بذاری ، می تونی یه آماده اش رو تهیه کنی و به کارت برسی.

مدل های دیگه ای هم هنوز موجود هست ... .

موفق باشی.

خب من از خودم شروع میکنم، usbasp ، پروگرامری که من تقریباً 3 ساله دارم استفاده می کنم چه با لب تاپ و چه با PC ، نسبت به اینکه فقط از AVR‌ استفاده می کنم و زیاد اذیتش می کنم خب راضی هستم اما مشکلی که داره البته شاید فقط برا من مشکل بود اینه که نتونستم این پروگرامر رو داخل سون راه اندازی کنم ( همون طور که مرتضی جان گفتن)، درایور راه اندازی در سون همراهش بود اما من نتونستم راه بندازم.

http://iran-micro.com/product_info.php/products_id/7241

خب همونطور که مشخصاتش گفته USB هست، فقط برای AVR هست و ...
اون زمان 17 تومن بود و ...

ادامه تاپیک با شما دوستان Wink

با تشکر
سلام.
با مرتضی جان کاملاً موافقم.
USBasp در کل زیاد اذیت میکنه.
ولی من با ویندوز سون 64 هم باهاش کار کردم و مشکلی نداشتم ( آخه یه درایور توپ ازش دارم ).
ماله من هر موقع حال میکرد پروگرام میکرد ، هر موقع هم حال نمیکرد پروگرام نمی کرد . Biggrin
بعدشم من هم با AVR ، ARM ، PIC هر 3تاش کار میکنم و برام سخته 3تا پروگرامر متفاوت که هر کدوم یه برنامه واسه پروگرام کردن دارن و هر کدوم یه درایور برای راه اندازی کردن بخوان و از طرف دیگه ویندوز سون من 64 بیته و در کل اذیت میشدم ، به همین جهت دلو زدم به دریا یه TNM2000+ گرفتم ، ( فکر کنم قیمتش 445 بود ) .
در کل خیلی ازش راضیم ، سرعتش که محشره ، اکثر آی سی هارو هم ساپورت میکنه و ...
یه ویژگی دیگه هم داره اینه که هم آی سی هارو میشه موازی ، سریال و حتی با Jtag هم پروگرام کرد ، در صورتی که USBasp فقط با سریال پروگرام میکنه که اگه فیوز بیت سریال اون قفل بشه ، شما دیگه با USBasp قادر به پروگرام کردن آی سی نیستی.
تازه زبان فارسی هم داره با کلی امکانات دیگه ، در کل من پروگرامر های یونیورسال ( TNM ) ترجیح میدم.
موفق باشید.
با اجازه بزرگترها
من حدود يه سال از stk500 استفاده ميكنم
1-سرعت بالا
2-باز كردن فيوزبيتهاي اشتباه تنظيم شده
3-جمعو جور و كوچيك
4-سازگار با ويندوز xp و 7 و جديدا درايورش براي ويندوز 8 هم اومده
5-با بسكام و كدويژن بدون كوچكترين مشكلي كار ميكنه
6-باهاش هركار كردم به مشكلي نخورده كه مثلا بسوزه يا خراب بشه (آخه من زياد تو مدارهام اشتباه ميكنم و توي اين پروگرامر اتصال كوتاه زياد اتفاق افتاده ولي هيچكارش نشده)
7-من اين پروگرامر رو به ميكرو وصل ميكنم و فرتو فرت پروگرامش ميكنم (براي هربار پروگرام كردن قطو وصل نميكنم)
usbasp رو براي هر بار پروگرام كردن بايد قطو وصل كني تا ميكرو رو بشناسه - با بقيه پروگرامرها هم كار نكردم
به نشر من stk500 بهترينه
به نظر من برای اینکه اینگونه بحث ها مفید واقع شود باید مواردی را مورد بررسی قرار داد و براساس آن امتیاز بندی کرد و در نهایت هر فردی با توجه به شرایط خود یکی از پروگرامرها انتخاب کند :
1- ابعاد انداره کوچک.
2- داشتن قاب.
3- قیمت.
4- پشتیبانی از زیف سوکت.
5-امکان درج تمامی قطعات از پین یک زیف سوکت.
6- تامین کلاک جهت پوشش تمامی حالات فیوز بیت CKSEL.
7- سرعت برنامه ریزی.
8- قابلیت استفاده مستقیم و بدون واسطه در نرم افزارهایی همچون بسکام و کدویژن و AVRDUDE.
9- دارا بودن پورت USB.
10- عدم استفاده از مبدل USB به سریال.
11- عدم اتصال پین های زیف سوکت به هم.
12- سایر قابلیت ها مثل تستر آی سی و ...

البته موارد بالا را بنده بصورت رندم نوشتم و اول و یا آخر بودن هریک از موارد فوق نشان دهنده اهمیت آن موضوع نسبت به سایرین نیست.
و شما نیز سایر فاکتورهایی را که میتوان جهت ارزیابی یک پروگرامر در نظر گرفت پیشنهاد کنید تا با هم بررسی کنیم.
یک مقاله نسبتا مفصل درباره پارامترهای مهم ارزیابی و انتخاب پروگرامر :
http://www.elewiz.com/tutorial/programme...etter.html
امیدوارم که بتونه سئوالات دوستان را در زمینه انتخاب و خرید پروگرامر پاسخگو باشه. نکاتی که در این مقاله مورد بررسی قرار گرفته شامل :

1-نوع پورت مورد استفاده در پروگرامر جهت ارتباط با کامپیوتر
2-زیف سوکت
3-تامین کلاک
4-نرم افرار پروگرامر
5-روش برنامه ریزی توسط پروگرامر
6-سرعت پروگرامر
7-امکانات جانبی
8-قاب و بدنه
9-قیمت
با اجازه دوستان 
من با چند نمونه پروگرامر کار کردم ولی پروگرامر سانا از لحاظ سرعت و کیفیت از همه بهتر بود.