۱۲-مرداد-۱۳۹۲, ۱۰:۲۳:۲۰
خوب در این قسمت می خوایم پارتیشن هارو بزرگ کنیم تا سایز SD بشن همچنین پارتیشن های جدید و Swap بر روی SD اضافه کنیم
این نرم افزاری که من استفاده می کنم فقط رو لینوکس هست و برای ویندوز چیزی پیدا نکردم اگه کسی چیزی پیدا کرد مارو هم خبر کنه
البته ویندوزی ها ناراحت نشن این کار هارو می تونن از روی خود رسبری هم انجام بدن ولی کمی پیچیده تره!
-----------------------------
قبل از شروع کار بگم این swap اصلا چی چی هست؟!!
وقتی رم پر میشه سیستم عامل به طور خود کار داده هایی که زیاد استفاده نشدن رو روی هارد می ریزه و فضای رم رو برای برنامه های فعال باز می کنه
همچنین وقتی سیستم hibernate میشه رم رو اینجا ذخیره می کنه ویندوز خودش این کار رو دور از چشم شما انجام میده (میشه تنظیمات رو تغییر داد)
ولی لینوکس از شما می خواد که این فضا رو معرفی کنید که swap هست یه پارتیشن جدا و دم و تشکیلات داره
سعی کنید حداقل اندازه رم خودتون فضای swap اختصاص بدید که هنگام hibernate شدن با مشکلی رو برو نشید حداکثرش هم بسته به دل بی رحم شما داره!
در ابتدا باید نرم افزار gparted رو نصب کنید
دوباره پارتیشن هارو خارج کنید مثل قبل
البته اسمش رو باید تغییر بدید ها این مال خودم بود مراحل کار مثل قبل هست
سپس جی پارتد رو اجراش کنید درایو هارو اسکن می کنه بعد از منوی بالا راستی می تونید هارد ها و فلش هارو مشاهده کنید که SD خودتون رو انتخاب کنید (نکته اون اسم کارت که در مراحل قبلی کلی دنبالش بودیم اینجا هم نشون داده)
[attachment=9903]
خوب حالا روی اون قسمتی که زده پارتیشن بندی نشده کلیک کنید و new رو انتخاب کنید
[attachment=9904]
در صفحه باز شده میزان فضا و محل پارتیشن رو انتخاب کنید
نکته: پارتیشن رو سعی کنید انتهای دیسک درست کنید
حالا نوع پارتیشن رو انتخاب کنید اگه برای فضای swap میخواید روی linux-swap کلیک کنید
[attachment=9905]
اگه یه پارتیشن فقط برای نگه داری داده هست روی ex4 کلیک کنید و تایید رو بزنید
[attachment=9906]
-
اگه می خواید پارتیشنی رو جابجا کنید یا بزرگ ترش بکنید روی اون راست کلیک کرده و تغییر ساز−جابجایی رو کلیک کنید
[attachment=9907]
اون جا می تونید مکان و همچنین سایز جدید پارتیشن رو انتخاب کنید
نکته: یه پارتیشن کوچیک زیر ۱۰۰ مگ ساخته شده اون نیازی به بزرگ شدن نداره
نکته: اون پارتیشن دومی که ساخته شده رو می تونید تغییر بدید ولی مکانش رو تغییر ندید ممکن هست رسبری بوت نشه دیگه
[attachment=9908]
دوباره تایید رو بزنید
حالا اون بالا یه دکمه سبز رنگ داره بزنید
[attachment=9909]
و تا پایان کار صبر کنید
[attachment=9910]
و کار ما تموم شد
----
نکته: اگه جلوی پارتیشنی علامت کلید بود یعنی خارجش نکردید روش راست کلیک کرده و انمونت رو بزنید
نکته: اگه جلوی پارتیشن عالمت تعجب دیدید یه بار کارت رو خارج کنید و وارد کنید دوباره پارتیشن هارو خارج کنید و از منوی بالا گزینه رفرش رو انتخاب کنید اگه بازم این علامت اومد ایمج سیستم درست روی SD ریخته نشده دوباره این عمل رو تکرار کنید
--
در پایان میتونید از SD ایمیج بگیرید تا دفعه های بعدی از اون استفاده کنید
دوباره اسم کارت رو یادتون نره عوض کنید
-
خوب اگه ویندوزی هستید و پارتیشن رو نساختید یا نمی دونید چه جوری باید به رسبری وصل شد (از طریق SSH) منتظر آموزش های بعدی باشید!
ولی اگه کیبرد و مانیتور دارید - می دونید چه جوری به SSH باید وصل شد و پارتیشن ها رو ساختید خوب ادامه میدیم!
حالا کارت رو تو رسبری بزارید و روشن بکنیدش وارد اکانت روت بشید
و این دستور رو اجرا کنید
لیست پارتیشن هارو مشاهده می کنید!
حالا باید به صورت خود کار پارتیشن ها مونت بشن
توی این فایل این هارو اضافه کنید در آخرش
اسم پارتیشن هارو براساس اونچه که در مرحله قبل دیدید وارد کنید
فرمت پارتیشن هارو هم اونجا نوشته این جا وارد کنید
هرکدوم از پارتیشن هاهرو هم که نساخته باشید اینجا اضافه نکنید!
به جای /home هم هر آدرسی که خواستید بزارید الان من آدرس هوم رو عوض کردم!
در آخر هم این دستور رو وارد کنید
که ادرس پارتیشن swap هست در مرحله قبل دیدیم!
یه ریست باید بکنیم رسبری رو
حالا با این دستور فضای رم رو می بینید(swap هم هست)
و می تونید با cd به پارتیشنی که ساختید برید!
خسته نباشی پهلوون
این نرم افزاری که من استفاده می کنم فقط رو لینوکس هست و برای ویندوز چیزی پیدا نکردم اگه کسی چیزی پیدا کرد مارو هم خبر کنه
البته ویندوزی ها ناراحت نشن این کار هارو می تونن از روی خود رسبری هم انجام بدن ولی کمی پیچیده تره!
قبل از شروع کار بگم این swap اصلا چی چی هست؟!!
وقتی رم پر میشه سیستم عامل به طور خود کار داده هایی که زیاد استفاده نشدن رو روی هارد می ریزه و فضای رم رو برای برنامه های فعال باز می کنه
همچنین وقتی سیستم hibernate میشه رم رو اینجا ذخیره می کنه ویندوز خودش این کار رو دور از چشم شما انجام میده (میشه تنظیمات رو تغییر داد)
ولی لینوکس از شما می خواد که این فضا رو معرفی کنید که swap هست یه پارتیشن جدا و دم و تشکیلات داره
سعی کنید حداقل اندازه رم خودتون فضای swap اختصاص بدید که هنگام hibernate شدن با مشکلی رو برو نشید حداکثرش هم بسته به دل بی رحم شما داره!
در ابتدا باید نرم افزار gparted رو نصب کنید
کد:
sudo yum install gparted
کد:
sudo umount /dev/sdb*
سپس جی پارتد رو اجراش کنید درایو هارو اسکن می کنه بعد از منوی بالا راستی می تونید هارد ها و فلش هارو مشاهده کنید که SD خودتون رو انتخاب کنید (نکته اون اسم کارت که در مراحل قبلی کلی دنبالش بودیم اینجا هم نشون داده)
[attachment=9903]
خوب حالا روی اون قسمتی که زده پارتیشن بندی نشده کلیک کنید و new رو انتخاب کنید
[attachment=9904]
در صفحه باز شده میزان فضا و محل پارتیشن رو انتخاب کنید
نکته: پارتیشن رو سعی کنید انتهای دیسک درست کنید
حالا نوع پارتیشن رو انتخاب کنید اگه برای فضای swap میخواید روی linux-swap کلیک کنید
[attachment=9905]
اگه یه پارتیشن فقط برای نگه داری داده هست روی ex4 کلیک کنید و تایید رو بزنید
[attachment=9906]
-
اگه می خواید پارتیشنی رو جابجا کنید یا بزرگ ترش بکنید روی اون راست کلیک کرده و تغییر ساز−جابجایی رو کلیک کنید
[attachment=9907]
اون جا می تونید مکان و همچنین سایز جدید پارتیشن رو انتخاب کنید
نکته: یه پارتیشن کوچیک زیر ۱۰۰ مگ ساخته شده اون نیازی به بزرگ شدن نداره
نکته: اون پارتیشن دومی که ساخته شده رو می تونید تغییر بدید ولی مکانش رو تغییر ندید ممکن هست رسبری بوت نشه دیگه
[attachment=9908]
دوباره تایید رو بزنید
حالا اون بالا یه دکمه سبز رنگ داره بزنید
[attachment=9909]
و تا پایان کار صبر کنید
[attachment=9910]
و کار ما تموم شد
----
نکته: اگه جلوی پارتیشنی علامت کلید بود یعنی خارجش نکردید روش راست کلیک کرده و انمونت رو بزنید
نکته: اگه جلوی پارتیشن عالمت تعجب دیدید یه بار کارت رو خارج کنید و وارد کنید دوباره پارتیشن هارو خارج کنید و از منوی بالا گزینه رفرش رو انتخاب کنید اگه بازم این علامت اومد ایمج سیستم درست روی SD ریخته نشده دوباره این عمل رو تکرار کنید
--
در پایان میتونید از SD ایمیج بگیرید تا دفعه های بعدی از اون استفاده کنید
کد:
dd bs=4M if=/dev/sdb of=/home/behzad/backup.img
-
خوب اگه ویندوزی هستید و پارتیشن رو نساختید یا نمی دونید چه جوری باید به رسبری وصل شد (از طریق SSH) منتظر آموزش های بعدی باشید!
ولی اگه کیبرد و مانیتور دارید - می دونید چه جوری به SSH باید وصل شد و پارتیشن ها رو ساختید خوب ادامه میدیم!
حالا کارت رو تو رسبری بزارید و روشن بکنیدش وارد اکانت روت بشید
و این دستور رو اجرا کنید
کد:
# fdisk -l
حالا باید به صورت خود کار پارتیشن ها مونت بشن
کد:
# nano /etc/fstab
کد:
/dev/mmcblk0p4 /home ext4 defaults 0 0
/dev/mmcblk0p3 none swap defaults 0 0
فرمت پارتیشن هارو هم اونجا نوشته این جا وارد کنید
هرکدوم از پارتیشن هاهرو هم که نساخته باشید اینجا اضافه نکنید!
به جای /home هم هر آدرسی که خواستید بزارید الان من آدرس هوم رو عوض کردم!
در آخر هم این دستور رو وارد کنید
کد:
# swapon /dev/mmcblk0p3
یه ریست باید بکنیم رسبری رو
کد:
# reboot
کد:
# free
خسته نباشی پهلوون