ايران ويج

نسخه‌ی کامل: اخبار فیزیک
شما در حال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب بندی مناسب.
آهن‌ربای خورشید وارونه می‌شود

[تصویر:  zimg_001_312.jpg]

ناسا اعلام کرد میدان مغناطیسی درحال تغییر وضعیت است، پدیده‌ای که هر ۱۱ سال یکبار رخ می‌دهد.

براساس گزارش NBC، ناسا اعلام کرد طی رویدادی که هر 11 سال یکیار رخ می‌دهد،‌تا چند ماه آینده دو قطب میدان مغناطیسی خورشید جا‌به‌جا خواهند شد. این جا‌به‌جایی قطب‌ها نشانه‌ای از دوران اوج چرخه 11 ساله خورشید است و همچنین نشان می‌دهد خورشید در میانه راه نقطه بیشینه یا نقطه اوج چرخه آب‌و‌هوایی خورشیدی است. ناسا روز دوشنبه با انتشار تصاویری ویدیویی جا‌به‌جایی قطب‌های مغناطیسی خورشیدی را تشریح کرد.

به گفته تاد هوکسما مدیر رصد‌خانه خورشیدی ویلکاکس در دانشگاه استنفورد، تا این جا‌به‌جایی بزرگ سه تا چهار ماه بیشتر باقی نمانده‌است،‌تغییری که می‌تواند اثرات موج‌گونه‌ای در سرتاسر سامانه خورشیدی از خود به جا بگذارد.

با وقوع جا‌به‌جایی، صفحه جریان، سطحی که از مرکز خورشید به شعاع میلیاردها کیلومتر از خود تشعشع ساطع می‌کند، بسیار مواج خواهد شد و زمین که در مدار خورشید در حرکت است در میان این امواج قرار خواهد گرفت و متناسب با موقعیت زمین در میان این امواج،‌ممکن است آب‌وهوای فضایی اطراف زمین طوفانی شود.

به گفته فیل شرر از دانشگاه استنفورد،‌طی این پدیده قطب‌های میدان مغناطیسی زمین به شدت ضعیف می‌شوند و زمانی که دوباره قدرت بگیرند جای آنها با یکدیگر عوض شده‌است. این فرایند می‌تواند از زمین در برابر تشعشعات مرگبار خورشیدی نیز محافظت کند زیرا مواج شدن صفحه جریان می‌تواند از سیاره در برابر طوفان‌ها و بادهای خورشیدی محافظت کند.

اثر مواج شدن این صفحه در سرتاسر سامانه خورشیدی، آنسوی سیاره پلوتو و حتی برروی کاوشگرهای ویه‌جر که در نزدیکی مرز فضای میان ستاره‌ای قرار دارند نیز احساس خواهد شد. به گفته شرر قطب شمال خورشیدی درحال حاضر نشانه‌های تغییر را در خود نمایش داده‌است و قطب جنوبی هنوز عقب‌تر از قطب رقیب قرار دارد. اما به زودی این جا‌به‌جایی رخ داده و بخش دوم دوران اوج خورشیدی آغاز خواهد شد.

به گفته متخصصان اوج خورشیدی کنونی طی 100 سال گذشته ضعیف‌ترین بوده‌است. معمولا طی دوران اوج خورشیدی میزان لکه‌های خورشیدی و فعالیت آنها افزایش خواهد یافت. این لکه‌های سیاه برروی چهره درخشان خورشید زادگاه شعله‌ها و فوران‌های خورشیدی هستند که طی سال جاری نسبت به دوره قلبی اوج خورشید تعداد چندان زیادی از آنها مشاهده نشده است.

شاید کیهان در حال انبساط نباشد!
کیهان‌شناسان با مشاهده‌ی سرخ‌گرایی گسیلی کهکشان‌ها، چنین نتیجه گرفتند که فضازمان در حالِ انبساط بوده و به همین دلیل کهکشان‌هایی که در دلِ فضازمان جای گرفته‌اند نیز در حالِ دور‌شدن از یکدیگر هستند. هم‌چنین میزانِ این سرخ‌گرایی برای کهکشان‌های دورتر، بیش‌تر است. کیهان‌شناسان از این مشاهده نیز چنین برداشت کردند که انبساطِ کیهان به صورت شتاب‌دار است. اما یک کیهان‌شناس به تازگی چنین پیشنهاد کرده که شاید جرمِ متغیرِ ذرات بتواند سرخ‌گراییِ دیده‌شده در کهکشان‌های دوردست را توضیح داده و روشن کند که چرا چنین به نظر می‌رسد که کهکشان‌های دوردست به صورتِ شتاب‌دار از ما دور می‌شوند. . . . .
سریع تر از نور

براساس نظریه نسبیت اینشتین، هیچ ذره ای که جرم سکون حقیقی بزرگتر از صفر داشته باشد نمی تواند در فضا با سرعتی بیش از سرعتی بیشتر از نور حرکت کند چرا که برای رساندن چنین ذره ای به نور، بی نهایت انرژی لازم داریم ( جرم سکون فوتون صفر است و بنابراین مشکلی با این مساله ندارد). با توجه به آنچه بیان شد می بینیم که محدودیت رسیدن به سرعت نور اساسا ممکن و میسر نیست. در این مقاله برخی از این حالت های شگفت انگیز را با هم مرور می کنیم.....

ادامه و منبع


-------
عکسی از مطلب هم گذاشتم
متنش باحاله؛خوندش خالی از لطف نیست
بزرگ‌ترین حفره اُزون در قطب جنوب:

لایهٔ اُزون لایه‌ای به ضخامت ۳۰۰ دابسون (۳ میلی‌متر) در لایهٔ استراتوسفر جو زمین است با غلظت بالایی از مولکول ازون (O۳)، که در سال ۱۹۱۳ توسط دو فیزیکدان فرانسوی به نام‌های شارل فابری و هانری بویسون کشف شد. این لایه با جذب 95 الی 99.9 درصد پرتو فرابنفش خورشید، موجب ادامهٔ زندگی بر روی کرهٔ زمین می‌شود. لایه اُزون پرتوهای پرانرژی فرابنفش را جذب کرده و آن‌ها را به شکل پرتوهای فروسرخ در می‌آورند و به سطح زمین می‌فرستند.

سازمان بین المللى هواشناسى اندازه این حفره در سال 2012 بطور متوسط 17.9 میلیون کیلومتر مربع بود. بزرگترین حفره ازن در سال 2000 به اندازه 29.9 میلیون کیلومتر مربع ثبت شده است. در دهه های گذشته لایه اوزون با سرعت 0.3 درصد در سال ، نازک می شد تا سرانجام در سال 1985 حفره ای در این لایه ، بر فراز قطب جنوب بوجود آمد؛ با از بین رفتن مولکول های اوزون موجود بر فراز قطب جنوب پرتوهای فرابنفش خورشید به راحتی می توانستند از اتمسفر زمین عبور کنند. با نازک شدن این لایه بر فراز زمین و همچنین ایجاد حفره در آن احتمال ابتلا به سرطان پوست ، ییماری های چشمی و … افزایش یافت و زندگی جانوران دریایی نیز به خطر افتاد.



ادامه و منبع
کاغذ ضدباکتري ساخته‌شده از گرافن

طابق با کار جديد انجام‌شده توسط محققان در آکادمي علوم چين در شانگهاي، مي‌توان از گرافن براي ساخت کاغذ ضدباکتري استفاده کرد. صفحات دو بعدي اين ماده به‌طور مؤثري رشد باکتري‌هاي E. Coli را بدون داشتن سميت براي سلول‌هاي بشري متوقف مي‌کنند.
گرافن از زمان کشف در سال 2004، بخاطر خواص مکانيکي بي‌نظيرش محققان را شگف‌زده کرده است. دانشمندان بر اين باور هستند که اين ماده مي‌تواند در کاربردهاي متنوعي استفاده شود و حتي شايد بعنوان ماده الکترونيکي انتخابي در آينده جايگزين سيليکون شود.
اکنون چونهاي فان و همکارانش کاربرد ديگري به مجموعه کاربردهاي در حال رشد گرافن اضافه کرده‌اند. اين محققان متوجه شده‌اند که مشتقات گرافن، از قبيل اکسيد گرافن و اکسيد گرافن احياء‌شده مانع رشد ميکروبي مي‌شوند. فان مي‌گويد که اين يک يافته مهم است، زيرا مطالعات قبلي نشان داده‌اند که گرافن و بويژه اکسيد گرافن، زيست‌سازگار هستند و سلول‌هاي زيستي مي‌توانند روي بسترهاي گرافني به خوبي رشد کنند، در حالي که ديگر نانوذراتي مانند نقره که بعنوان مواد ضدباکتري شناخته شده‌اند، اغلب براي سلول‌ها سمي مي‌باشند.

[تصویر:  96307016817060588466.jpg]

شرح شماتيکي از قرار دادن E. Coli در معرض نانصفحات گرافني.

اين دانشمندان براي ساخت کاغذ گرافني، ابتدا اکسيد گرافن احياء‌شده در آب توليد کردند. آنها سپس اين محلول را در سرتاسر يک کاغذ صافي تحت خلاء فيلتر کردند. در نهايت يک کاغذ اکسيد گرافن و اکسيد گرافن احياء‌شده‌اي از اين فيلتر کاغذي جدا شد.
تصاوير ميکروسکوپ الکتروني عبوري نشان دادند که غشاء‌هاي سلولي باکتري‌هاي E. Coli قرار داده شده روي اين صفحات گرافني به شدت تخريب شدند. طبق گفته اين دانشمندان، اين تخريب به اين دليل اتفاق مي‌افتد که گرافن وارد ايندوزوم سيتوپلاسم اين سلول‌ها مي‌شود و آن را به بيرون سلول هل مي‌دهد. تقريباً 99 درصد اين سلول‌ها فقط بعد از دو ساعت تماس با يک محلول 85 گرم بر ميلي‌ليتر از اکسيد گرافن در دماي 37 درجه سانتي‌گراد تخريب شدند. در مقابل اين نانوصفحه‌ها براي سلول‌هاي پستانداران تحت همان شرايط غيررسمي بودند.
اين گروه تحقيقاتي اکنون در حال مطالعه اين موضوع است که چرا و چگونه اکسيد گرافن ضدباکتري است. فان مي‌گويد: ما مي‌خواهيم در نهايت مواد ضدباکتري جديدي از گرافن توسعه دهيم که بتوان آنها را به منظور التيام زخم مستقيماً روي پوست قرار داد. اگر چه ما آگاه هستيم که هنوز توليد انبوه مواد گرافني يک چالش است.
اين محققان نتايج خود را در مجله‌ي ACS Nano منتشر کرده‌اند.




به نقل از : nano.ir
منبع : Graphene kills E. Coli - nanotechweb.org
برنامه ایران برای اعزام انسان به فضا:
رئیس پژوهشکده سامانه های فضانوردی سازمان فضایی ایران از ادامه فعالیتها برای دستیابی به هدف نهایی اعزام انسان به فضا خبر داد وگفت: در این راستا فاز اولیه طراحی فضاپیمای زیرمداری در یک کلاس جدید و پیچیده در دستور کار قرار گرفت.

ادامه ومنبع
ابداع ترانزیستوری برای استراق سمع آنزیمی در اشک انسان

محققان دانشگاه کالیفرنیا موفق به ابداع نانوترانزیستور یا میکروفنی شده اند که می تواند عملکرد آنزیمی که در اشک چشم انسان وجود دارد را از نزدیک استراق سمع کرده و گزارش دهد.

استراق سمع یک آنزیم هنگامی که در حال پیچیدن و تاب خوردن است می تواند دیدگاهی جدید را درباره شیوه عملکرد پروتئینها ارائه کرده و به محققان امکان دهد تغییرات ساختاری که در طولانی مدت در پروتئینها رخ می دهند را کنترل کنند.

دانشمندان برای انجام این کار نانو ترانزیستورهایی را ابداع کرده اند که به مولکول آنزیمی که درون اشک انسان یافت می شود متصل می شود.

این آنزیم می تواند باکتری هایی بزرگتر از خود را نابود کند. درک چگونگی رشد و تقسیم پروتئینها در بیولوژی چالشی بزرگ به شمار می رود. آنزیمها شکل خود را زمانی که با مولکول هدف پیوند می خوردند، تغییر می دهند و شیوه این تغییر شکل می تواند بخشهایی از عملکرد پروتئین را آشکار سازد.

محققان دانشگاه کالیفرنیا آیروین می گویند شیوه استراق سمع آنها می تواند دریچه ای جدید را به سوی رفتارهای حرکتی پروتئینهایی خاص باز کند. این محققان دریافته اند پروتئینی به نام Iysozym از ساختاری آرواره مانند برخوردار است که با کمک آن به دیواره سلولها چسبیده و آنها را می بلعد.

محققان با ابداع ترانزیستوری نانویی تلاش کردند عملکرد مرموز این آنزیم را کشف کنند. آنها این آنزیم را به نانولوله ای تک دیواره ای که به مداری الکترونیکی وصل بود، متصل کردند. زمانی که برق از میان این مدار عبور می کرد نانولوله ها به میکروفنهایی کوچک تبدیل می شدند که می توانستند به عملکرد آنزیم در هنگام گاز زدن به دیواره سلولها گوش فرا دهند.با استفاده از این ترانزیستور محققان توانستند رازهایی از عملکرد پروتئینها را فاش سازند: این آنزیمها با حرکت کردن بر روی سطح دیواره سلولها را می گزند و این گزشها با حرکت آنها هماهنگ است و با اینکه هر یک از این گزشها حفره ای جدید را بر روی دیواره سلول به وجود آورده و به تدریج باکتری را نابود می کند.

بر اساس گزارش فاکس نیوز، در مسیر این گزشهای نابودکننده، هر گزش آهنگی ویژه دارد، زیرا آنزیم از یک حرکت برای بازکردن آرواره و از دو حرکت برای بستن آن استفاده می کند.

دانشمندان در قدم بعدی تلاش می کنند این میکروفن جدید را بر روی دیگر پروتئینها بیازمایند به این امید که روزی بتوانند از این ابزار برای ردیابی سرطان و کشف دارو استفاده کنند.

www.p-electric.ir
ساخت اولین لامپ جهان که وای‌فای منتشر می‌کند

در این لامپ تراشه‌ای قرار گرفته که سیگنال وای‌فای تولید می‌کند و با سرعت 150 مگابایت بر ثانیه، بطور چشمگیری از سرعت بیشتری نسبت به میانگین ارتباطات وای‌فای در این کشور برخوردار است.

[تصویر:  38300257179512928872.jpg]

گروهی از دانشمندان چینی توانستند اولین لامپ برقی جهان را ابداع کنند که سیگنال وای‌فای از خود منتشر می‌کند. به گزارش ایسنا، محققان دانشگاه فودان شانگهای به تولید پیش‌ساختی برای این فناوری پرداخته و آنرا «لی-فای» نامیده‌اند.به ادعای کارشناسان، این لامپ ال‌ای‌دی حاوی ریز تراشه از عملکرد بهتری نسبت به میانگین ارتباطات اینترنتی بی‌سیم در چین برخوردار است.
تا چهار دستگاه در نزدیکی این لامپ می‌توانند با استفاده از فرکانسهای نور بجای امواج رادیویی به سیگنال آن متصل شوند.در این لامپ تراشه‌ای قرار گرفته که سیگنال وای‌فای تولید می‌کند و با سرعت 150 مگابایت بر ثانیه، بطور چشمگیری از سرعت بیشتری نسبت به میانگین ارتباطات وای‌فای در این کشور برخوردار است.ماه آینده محققان به رونمایی از 10 لامپ نمونه و بسته‌های همراه آنها در نمایشگاه بین‌المللی صنعت در شانگهای خواهند پرداخت. به گفته کارشناسان، این روش سریعتر، ارزانتر و کارآمدتر ارتباط به اینترنت می‌تواند در خانه‌های چینی‌ها که رو به استفاده بیشتر از چراغهای ال‌ای‌دی بجای لامپهای سنتی آورده‌اند، رواج بیشتری پیدا کند.
طبق گزارشات، فناوری لی-فای تنها از پنج درصد انرژی مورد نیاز برای تامین نیروی سایر دستگاههای وای‌فای که بر سیستمهای خنک‌کننده برای تامین اینترنت برجها و ایستگاه‌های تلفن همراه تکیه دارند، استفاده می‌کند.اگرچه این فناوری جدیدی با گرایشات فناورانه در حال تغییر چین از تناسب زیادی برخوردار است اما سازندگان با مشکلاتی در طراحی و ساخت آن مواجه شده‌اند که چالش اصلی آن، طراحی ریزتراشه این دستگاه است.
همچنین ارتباط اینترنتی در صورت خاموش شدن چراغ یا رفتن برق قطع خواهد شد.

http://keivansadeghi.blogfa.com/
زمین از خطر فرو رفتن به عصر تاریکی نجات یافت

داده‌های تازه منتشر شده توسط ناسا نشان می‌دهد، زمین در سال 2012 از یک جرقه پرقدرت خورشیدی جان سالم بدر برده است.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، جرقه خورشیدی یا فوران تاج خورشیدی (CME)‌ که در 23 ژوئیه 2012 (اول مرداد 91) بوقوع پیوست، می‌توانست زمین را با یک فاجعه عظیم مواجه سازد.

به گفته محققان ناسا، زمین بسیار خوش‌شانس بود که از پرقدرت‌ترین توفان خورشیدی 150 سال اخیر جان سالم بدر برد و اگر این اتفاق یک هفته زودتر روی داده بود - درحالیکه جهت فوران خورشیدی کاملا رو به زمین بود - سیاره زمین با یک فاجعه عظیم مواجه می‌شد.

درصورتیکه جهت فوران تاج خورشیدی (CME) مستقیما رو به زمین بود، قدرت این فوران عظیم زمین را در تاریکی مطلق فرو می‌برد.

قطع کامل شبکه ارتباطی و مخابراتی، سیستم موقعیت‌یاب جهانی (GPS) و شبکه برق در نقاط مختلف جهان به همراه قطع دسترسی به شبکه آب بدلیل از کارافتادن پمپ‌های برقی از جمله مشکلاتی بود که می توانست ساکنان زمین را تهدید کند.

بر اساس محاسبات آکادمی ملی علوم آمریکا، تأثیر خسارت ناشی از این فوران خورشیدی بر اقتصاد جهان بیش از دو تریلیون دلار تخیمن زده می‌شود که 20 برابر خسارت ناشی از توفان کاترینا است.

مطالعات صورت گرفته همچنین نشان می‌دهد، خطر وقوع یک فوران عظیم تاج خورشیدی با قابلیت آسیب رساندن به سیاره زمین طی 10 سال آینده حدود 12 درصد است.

reference:
www.hupaa.com
ارسال داده‌های نوری از طریق هوا ممکن شد!

دستاورد جدید دانشمندان دانشگاه مریلند آن‌ها را موفق به ارسال داده‌های نوری از طریق هوا کرده است.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، کابل‌های فیبر نوری در مخابره داده‌ها در شکل پالس‌های نوری کارآمد هستند، اما باید از لحاظ فیزیکی پشتیبانی شوند و فقط می‌توانند با میزان محدودی برق سر و کار داشته باشند. هم‌اکنون دانشمندان دانشگاه مریلند جایگزینی را برای این کابل‌ها ارائه داده‌اند.

در یک کابل نوری سنتی، نور در طول یک هسته‌ شیشه‌ای شفاف حرکت می‌کند و این هسته‌ توسط ماده پوشاننده دیگری احاطه شده که در مقایسه با شیشه دارای شاخص انکساری پایین‌تری است. در نتیجه، زمانی که نور در تلاش برای پخش‌شدن است، این پوشش آن را دوباره به درون هسته منعکس می‌کند و کانون و شدت آن را حفظ می‌کند.

تیمی از محققان به رهبری «هاوارد میلشبرگ» هادی‌های موجی هوایی خلق کرده‌اند که بر اساس همین قاعده عمل می‌کند.

برای خلق این هادی‌های موج، آن‌ها از چهار لیزر استفاده کردند که در یک شکل مربعی آرایش شده‌اند (هر لیزر در یک گوشه) تا پالس‌های لیزری قدرتمند و کوتاهی را از طریق هوا بفرستد. زمانی که پرتوهای آن‌ها واژگون می‌شوند، به شکل پرتوهای باریک‌تری موسوم به «رشته» در می‌آیند. دلیل بروز چنین شکلی این است که در لیزر نوری به اندازه کافی قدرتمند، نور در مرکز پرتو دارای شاخص انکسار بالاتری در مقایسه با محیط بیرون است.

میلشبرگ معتقد است این رشته‌ها زمانی که از خلال هوا عبور می‌کنند، آن را گرم می‌کنند و حفره تونل‌مانندی از هوای با شدت پایین بر جای می‌گذارند. این هوا نیز دارای شاخص انکساری پایین‌تر در مقایسه با هوای اطراف است بنابراین نور به آسانی از خلال آن عبور نمی‌کند.

پس از آن که لیزرهای سازنده رشته، آتش می‌گیرند، لیزر پنجمی که در وسط مربع قرار دارد، برای خلق جرقه‌ای در هوا به کار می‌رود. نور حاصل از این جرقه به فضای بین چهار حفره وارد می‌شود و زمانی که شروع به انتشار می‌کند، توسط حفره‌ها دوباره به درون منعکس می‌شود.

هادی‌های موج هوایی فقط برای چند میلی‌ثانیه باقی می‌مانند، گرچه باز هم زمان کافی برای ارسال و دریافت داده‌ها وجود دارد.

میلشبرگ امیدوار است از هادی‌های موج هوایی برای ارسال سیگنال‌های نوری در طول یک مسافت دست کم 50 متری بهره ببرد. وی همچنین به دنبال استفاده از این فناوری برای مخابره داده‌ها در فضاهای طولانی و همچنین کارکردهایی مانند شناسایی آلودگی جوی، بررسی مکان‌های خطرناک مانند رئاکتورهای هسته‌ای و تسلیحات لیزری است.

جزئیات این مطالعه در مجله Optica منتشر شد.


reference:
isna.ir
در جست‌وجوی خواهر و برادرهای خورشید

دانشمندان دانشگاه کالیفرنیا در سانتاکروز شیوه جدیدی برای رهگیری خواهر و برادرهای خورشید ارائه داده‌اند.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، ستارگانی که بخشی از یک خوشه هستند، از لحاظ شیمیایی ساختار یکسانی دارند؛ با این حال بر اساس مطالعه جدید، ستارگانی هم که با یکدیگر زاده اما بلافاصله از هم جدا شده‌اند و هیچ نوع خوشه‌ای را شکل ندادند، دارای ویژگی‌های مشابه هستند.

این ادعا می‌تواند به یافتن خواهر و برادرهای گمشده خورشید بینجامد حتی اگر این اجرام کیهانی در آن سوی کهکشان باشند.

به گفته «مارک کرومهولز»، استاد ستاره‌شناسی و فیزیک نجومی دانشگاه کالیفرنیا در سانتاکروز، خورشید و خواهر و برادرهایش چند میلیون سال پس از تولدشان از یکدیگر دور افتادند.

انسجام شیمیایی ستارگان حاضر در یک خوشه، نتیجه ترکیب‌شدن توفانی ابرهای گازی در مکان شکل‌گیری ستاره بوده است. یافته‌های جدید نشان می‌دهند حتی ستارگانی که در یک خوشه کنار یکدیگر باقی نمی‌مانند، دارای مشخصه‌های مشترکی با خواهر و برادرهایشان هستند و این که می‌توان از این موضوع برای رهگیری مکان تولد مشترک آن‌ها استفاده کرد.

کرومهولز و تیم علمی‌اش از ابررایانه‌ها برای شبیه‌سازی دو جریان گاز بین‌ستاره‌ای استفاده کردند که برای ایجاد نوعی ابر با یکدیگر ترکیب می‌شوند. این ابر طی میلیون‌ها سال تحت نیروی گرانش خود و برای شکل‌دادن خوشه‌ای از ستارگان واژگون می‌شود.

محققان حاضر در شبیه‌سازی‌هایشان رنگ‌های ردیاب را به دو جریان گازی افزودند و نتایج حاصله، رخداد توفان خشمگینی را هنگام ترکیب‌شدن این جریان‌ها نشان داد. این توفان رنگ‌های ردیاب موجود در شبیه‌سازی‌ها را ترکیب کرد.

زمانی که این دو جریان آبی و قرمزرنگ ترکیب شدند، ابر شروع به واژگونی کرد و ستاره‌هایی را شکل داد. همه‌چیز در شبیه‌سازی‌ها به شکل بنفش در آمد و این موضوع نشان می‌دهد چرا ستارگانی که با یکدیگر زاده می‌شوند، دارای فراوانی‌های شیمیایی یکسان هستند.

جزئیات این مطالعه در مجله Nature منتشر شد.

reference:
hupaa.com