چگو نه مي توان برنامه اي در ويندوز ايجاد كرد تا بتوان فركانس
هر صداي نمونه برداري شده را در محدوده اي خاص ذخيره نمود.
مثلآ اين برنامه نرخ نمونه برداري را فرضآ 20 (هرتز) قرار مي دهد و بعد در هر نمومه
فركانس صدائي را كه بين 250 تا2500 هرتز مي باشد را در فايلي ذخيره مي كند .
آيا براي اين برنامه API و راه انداز بومي ويندوز كفايت مي كند يا بايد Device Driver شخصي
نوشت.هزينه اهميتي ندارد.
خوب دوست شیرازی.
من این کار رو برای یه DLL که میتونه فرکانس و دامنه رو روی کارت صوتی تحلیل کنه برای کار با مودم و تشخیص اشغال بودن یا ... رو با دلفی نوشتم البته قصد نداشتم اینو به صورت اوپن سورس بفروشم ولی اگر قیمیتی که پیشنهاد میکنی خوب باشه اونوقت قضیه فرق فکوله :wink:
در ضمن درایور هم لازم نداری اگر تو PsCode.com بگردی هم نمونه ویبی شو پیدا میکنی که میتونی با کمک اون و چند تا تابع که ماله مدیا پلیر هست یه کلک سوار کنی و اینی که میخوای درست کنی.اگر کمک میخوای مجانی در خدمتم ولی سورس کامل رو شرمندت میشم.
از اينكه اولين جواب از شيراز هست خوشحالم
اما در جواب مشخص نيست كه اين dll كاري كه مي خواهم انجام مي دهد يا نه؟
در API در باره فركانس فقط نرخ نمو نه برداري را مي توان تنظيم كرد (حداقل من اينجور فكر ميكنم)
اما در مورد اندازه گيري فركانس صداي ورودي تابعي ندارد در حاليكه من ميخواهم فركانس
صداي ورودي اندازه گيري شود (در هر ثانيه 20 نمونه) و در فايلي ذخيره شود . حال آيا dll شما براي اين منظور مفيد است؟
در ضمن محيط توسعه دلفي باشد بهتر است.
حالا كه در اين موضوع ٬ الكترونيك بيشتر از كامپيو تر به چشم آمده(چون هر دو پاسخ از افراد
آشنا به الكترونيك مي باشد) مي توان پروژه را در دو قسمت ادامه داد:
1) سخت افزار: در اين قسمت هدف طراحي يك كارت صداي خاص و External با قابليت
اتصال به پورت USB كامپيو تر مي باشد٬ كه در طراحي آن مطابقت با كلاس HID ويندوز و
نوع انتقال وقفه اي مد نظر گرفته مي شود .
* خروجي اين كارت خاص٬ فركانس صداي نمو نه برداري شده است.
** تراشه پيشنهادي براي كار با USB ٬ CY7C63743 از شركت سيپرس مي باشد.
2) نرم افزار: بر نامه اي كه فركانس هر صداي نمو نه برداري شده را آناليز و ذخيره نمايد.
البته براي بدست آوردن فركانس صداي ورودي٬ به نظر من نيازي به طراحي سخت افزاري
نيست.اما در صورت لزوم براي آن هم مي توان هز ينه كرد.
خوب من كه خجالت كشيدم در حظور اقا هادي گفتيد منم الكترونيك سرم ميشه :oops: .
در هر صورت اگر واقعا يه پروژه درست و حسابي داري من هستم.اگر ميدوني ميشه فروخت و بعدا يه پولي از روش در اورد.
اناليز فركانس به وسيله كارت صدا كاره راحتي هست.ولي ايني كه گفتي ميخوام يه كارت صدا بسازم كه اكسترنال باشه اين كار هم ميافته گردن سخت افزاري كه ميخواي بسازي چون معمولا كسي نمياد يه كارت صداي PCI بخره تا بتونه با کارت صدای اکسترنالی که خریده کار کنه.باید یه کارت صدای بخری داغونش کنی ببینی چه جوری این کار رو میکنه ولی این کار هم وقت زیاد میبره تازه اگر چیپ کارت صدا انحصاری نباشه و بشه تو بازار گیرش اورد.
معمولا دیدم کسانی که میخوان با USB کار کنند با دل پر از امید و جرات میان جلو ولی بعد میفهمن غضیه خیلی پیچیده تر از اینهاست.البته قصدم نا امید کردنت نیست ولی....
morytory نوشته است:مكانيك براي چه؟
هيچي سوال آشنا به نظرم رسيد گفتم شايد سوال كننده هم آشنا باشه حالا مكانيك خوندي؟
نكته 1) در مورد سرمايه و در آمد و ... من نگراني ندارم !! شما فكر كن يك كسي هست كه
دوست دارد به آدمهاي با سواد و حرفه اي٬ كمك كند تا علمشان را در عالم خارج از ذهن هم به
نمايش گذارند(اشكالي كه ندارد؟) خلاصه به اين پروژه اول از روي علاقه نگاه مي كنم تا ديد
تجاري .
نكته 2) در مورد سخت افزار اولآ منظورم كارت صداي متعارف نيست كه صداي آنالوگ
ورودي را به فايل ديجيتالي با فرمت wav يا ...تبديل كند و فايلهاي صوتي را هم بتواند پخش كند ٬
هدف ساخت يك دستگاه (Device) است كه بتواند صداي ورودي را بر اساس فركانس، ديجيتالي
كند و خروجي آنهم همين مقدار عددي فركانس صداي نمونه برداري شده است.ثانيآ USB يك
پيشنهاد است٬ شما بگو مثلآ RS-232 يا...(علت كار با usb همان ديد تجاري و فروش و
بازاريابي بود. حالا...)
نكته 3) اينكه پروژه ،درست و حسابي است من كه مطمئنم.اما هدف من همانطور كه چند
بار گفتم فقط و فقط بدست آوردن فركانس صداي ورودي است با نرخ نمونه برداري مشخص در
محدوده مشخص. حال اگر مي شود اين كار را به سادگي انجام داد و شما برنامه اي ميشناسيد
و داريد٬ بي خيال سخت افزار!! هر چه كار به جاهاي باريك نكشد براي من بهتر است.منتظر
توضيح يك كم كامل شما درباره سادگي آناليز فركانس بوسيله كارت صدا هستم.و هستم...
نكته 4) نه مكانيك خواندم نه الكترونيك
يك كلمه بگم كل جوابت رو بگيري؟
Matlab
صدا رو يا هر چيز ديگه اي رو از هر جا خواستي كارت صوتي يا Devise هاي صنعتي آماده مي گيريه آناليز فركانس ، زمان يا هر چيزي كه تو دنياي رياضي روش بحث شده رو برات انجام ميده و هر جا بخواي برات مي فرسته كد آماده هم تادلت بخواد توش هست
سلام آقا هادي
از راهنمائى شما تشكر مي كنم
اما سؤالي پيش مي آيد : باتوجه به اينكه باmatlab آشنا نيستم آيا با آن مي توان فركانس صداي
ورودي را بصورت real-time به برنامه كاربردي مد نظر فرستاد؟ چراكه در اين پروژه فقط آناليز صدا
مطرح نيست بلكه تعامل با كاربر براساس داده ها آنهم بصورت on-line مد نظر است.با تشكر