ايران ويج

نسخه‌ی کامل: سوالات مربوط به بخش آموزش قدم به قدم آلتیوم
شما در حال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب بندی مناسب.
صفحه‌ها: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
نقل قول: یه سوال دیگه هم من اگه کل قطعات با شیت وارد پی سی بی کنم بعد شیت حذف کنم مشکلی پیش نمیاد ؟
سوالتون و دقیق متوجه نشدم
ولی بعد انتقال اگه فایل pcb رو ذخیره کردید درصورتی که شماتیک رو حذف کنید موردی پیش نمیاد
نقل قول: چون اگه بخوام دونه دونه درگ کنم بازم همون مشکل قبل پیش میاد و فوت پرینته میپره بالا!!!
متوجه نشدم
نقل قول: یه سوال دیگه یه اقایی تو ایران میکرو گفتن ک قطعات سبز باشه خطا داره این یعنی چی؟
وجای درست جا گذاری نشه...
درسته وقتی قطعات رو هم بیفتن و فاصله مابینشون رعایت نشه رنگ فوت پرینت سبز میشه
منظورم شماتیک نیست این صفحه شیت هست از رو اون درگ می کنیم تو صفحه مشکی اونو میگم اونو دلت که می کنم قطعات میان رو اون صفحه مشکیه ولی هم چنان با فوت پرینتی که طراحی کردم مشکل دارم تا روش کلیک می کنم میخوام درگ کنم میپره میره بالا؟!!
نه شیت و حذف کنید مشکلی نیست
گفتم بهتون ابعاد مناسب نیست!
شما اگه اون فوت پرینت رو هم به صفحه انتقال بدید باز فضای کافی برای کیشدن طرحتون ندارید
طبق گفته هام ابعاد و تغییر بدید و بعد طرح و انتقال بدید

خوش باشید.
سلام آقای عزیزی ببخشید که اینهمه سوال می پرسمShy میشه یه توضیحاتی در مورد مشیر کشی بدین علاوه بر اتو روت ،auto place هم تو التیوم هست؟ اگه هست تو کدوم منو ؟بعدش خوبه از اینا استفاده کنم ؟ سوال بعدیم اینه چرا من که میام سیم کشی کنم سبز می شه نه آبی؟!! Confused بعد استاندارد اندازه مسیرها چقدره 0.6mm؟
وقتي در محيط PCB هستيد ،‌از قسمت Auto Route گزينه ي ALL رو بزنيد همه رو سيم كشي مي كنه و بعدش شما بايد ارور ها رو چك كنيد و اصلاح كنيد.
قبل از اين كارها بايد از قسمت Desine>Rule قوائد سيم كشي رو براش مشخص كنيد و اينكه مي خواهيد در چند لايه سيم كشي انجام بشه و حد اقل فاصله ي بين track ها و فاصله ي بين Pad ها و ... .
يه فايل PDF جناب 1nafar زحمت كشيدن ، آموزش پروتل دادن و از همين سايت مي تونيد دانلود كنيد و واقعا بدردتون مي خورهه.
يه سري ويدئوي آموزشي هم در سايت مكتب خونه هست كه بد نيست قسمت هايي رو كه نياز داريد دانلود كنيد.
در كل با خيلي از جاهاي پروتل بايد ور رفت تا قلقش دستتون بياد ، اما روال كلي رو بهترهه از اون آموزش ها داشته باشيد.

وقتي track ها رو سبز مي كشه يعني در لايه يي كه بايد باشيد نيستيد. در هر لايه اي باشيد ،‌مسيرها به همون رنگ كشيده مي شه ،‌شما بايستي در لايه ي top يا bottom باشيد كه در نوار پايين صفحه مي تونيد پيداش كنيد و در اون منابع آموزشي موجود هست.
سلام من اومدم HappyHappy بالاخره بعد از تلاشهای شبانه روزی پی سی بیم تموم شدحالا مونده دوستان عنایت بفرماینBiggrin
این فایل پی سی بی که من طراحی کردم میدونم ناشیانه اس دیگه ببخشید بهتر از این نمیتونستم اگه ممکنه آقا مدیر و دوستان اینو نگا کنن ایراداشو به لحاظ طراحی اینا بگن فاصله خطوط قطعات اینا رو من نمیدونستم همینطوری کشیدم یه چندتا سوالم دارم
اول اینکه اون خازن C4که تو دیتا شیت هست نشد بزارم چون پایه های میکرو جدا بودن از همAmazeConfused این مشکلی ایجاد نمی کنه؟
دوم چرا ال سی دی که گذاشتم همش سبزه ؟ مشکلی داره
سوم مقاومت های R1 ,R2 باید به وی سی سی جامپر بخوره چطوری اینکارو بکنم ؟ من پد گذاشتم ....
و مسئله بعدی اینه که میخوام یه حاشیه اطرف بردم باشه چیکار باید بکنم؟
فعلا همینا یادم اومدWinkLaugh مرسی از راهنمایی های همتون
ClapClapClapClap
سلام
خسته نباشیدCool
طرحتون و نگاه کردم واسه شروع کار خوب بنظر میاد
ولی یک سری نکات رو باید رعایت کنید؛
_زاویه ترک ها استاندارد نیست و زوایا درحد امکان نباید کمتر از 90 درجه باشن
_قبل ترسیم خطوط و کار با لایه ها، بهترین چینش رو برای قطعات انتخاب کنید
طرح شما شلوغ بنظر میرسه و قطعات خیلی پراکنده هستن
_تو کتابخونه ها که ایجاد کردید، استاندارد فاصله و اندازه پدها رعایت نشده
اگه رو فوت پرینت rf2 زوم کنید، پدها خیلی نزدیک به هم هستن و باید حداقل فاصله 0.27mm رو رعایت کنید
_قسمتی از مسیرها تکمیل نشدن
_چندتا مسیر اضافی در صفحه دارید که باید حذف کنید
_الویت لایه ها هم رعایت نشده
پدهای بازر رو تو لایه top ترسیم کردید

این نکات رو رعایت کنید کلی طرحتون جالب میشه

خوش باشید.
سلام آقای عزیزی مرسی از نکاتی که گفتیداون فوت پرینتی که طراحی کردم وقتی زوم می کنی انگار تراز نیست ولی متناسب با پایه های ماژولمه حالا مشکل پیدا می کنه اگه فاصله شون این اندازه باشه؟ یعنی مسیرها ممکنه تداخل پیدا کنه؟
من دنبال بازر هستم اقای جورابلو گفتن مدل ک استفاده کردم عوض کنم شما میدونی تو کدوم کتابخونه اس؟
سلام
وقتی فاصله پدهاتون استاندارد و اصولی نباشه، موقع چاپ طرح اتصالات ایجاد تداخل می کنن و احتمال اتصال کوتاه شدن و درنتیجه سوختن قطعات وجود داره
اگه دقت کنید دوتا از پدهای rf2 کاملا به هم چسبیدن!!
نقل قول: من دنبال بازر هستم اقای جورابلو گفتن مدل ک استفاده کردم عوض کنم شما میدونی تو کدوم کتابخونه اس؟
لازم نیست حتما براش فوت پرینت بزنید
متناسب بازر بجاش دوتا پد قرار بدید

خوش باشید.
سلام ب همگیBiggrin آقای عزیزی من کلا شماتیک وپی سی بی رو از اول طراحی کردم میشه اینو نگاه کنید ببینید خطاهاش مال چیه ؟ بعدم یه چندتا مشکل دارم می خوام همه قطهات رو یکم بیارم پایین move selection میزنم یا درگ می کنم نمیاد !!! ممنون میشم کمکم کنید تشکر[attachment=9440]
مهندس در طرح PCB یه ctrl+g بزن ، snap grid default رو بذار باشه و اون یکی دیگه رو کلیک راست و delet کن.
در مورد شماتیک ، شما اتصالات جک آداپتور رو چک کن! ، زمین و VCC رو به هم زدی.
مقاومت های pull up سر پایه ی SCl , SDA مقدار پیشنهادیشون 4.7k هست. در این پروژه از I2C استفاده می شه؟! یا کلا به منظور دیگه ای هست؟ مقاومت های PULL up رو 10k به بالا بگیرید.
سر رگولاتور ، خازن های بزرگ از نوع الکترولیت هستند و بایستی نوع پلاریته دار بذارید.

در طرح PCB فوت پرینت ترانزیستور از نوع SMD هست که بایستی اون رو درست کنید و از نوع معمولی بذارید.
فوت پرینت خازن ها رو کلا عوض کنید. فوت پرینت خازن های 100nf مشخص و کوچیکه ، الکترلیت ها هم پلاریته دار و داریه ای و مشخصه.
فوت پرینت ماژول RF01D مشکل داره و فاصله ی بین هر PAD 2.5 هست که احتمالا بایستی 2.54 باشه و این رو باید در همون قسمت ساخت قطعه اصلاح کنید. برای راحتی از ویزادش استفاده کنید و پکیج رو PDIP در نظر بگیرید ، فاصله ها رو 2.54 بذارید ، یک IC با تعداد 20 پایه درست کنید ، می شه 2 ستون 10 تایی. شما به 10تاش برای ماژولتون نیاز دارید ، پس یک ستونش رو پاک کنید و از باقیش استفاده کنید.

فوت پرینت رگولاتور هم از نوع SMD هست و باید اصلاح بشه و از نوع معمولی بذارید.

مسیر ها رو هم بررسیکنید ، کمی تمیز تر درش بیارید ، یک جاش بریدگی هم داشت.
rule check رو که بزنید ، یه سری ارور می گیرهه:

Short-Circuit Constraint که تعدادش 32تا هست و همه اش بخاطر فوت پرینت جا پیچ های LCD هست و هیچ مشکلی ایجاد نمی کنه و نیاز به رفع ندارهه.

Un-Routed Net Constraint احتمالا 2تا نشون می دهه ، یکیش یه بریدگی در مسیر ترک هاست ، که اگر روی گزینه اش بزنید ، مختصاتش رو مشخص می کنه ، بعد برید در صفحه ی PCB و او ن مختصات رو پیدا کنید ( مختصات ماوس رو گوشه ی بالا سمت چپ نشون می دهه. سمت چپ پایین هم به همچنین ) مسیر های PAD رو دنبال کنید و اونی که بریدگی دارهه وصلش کنید.
دیگری مربوط به ماژول RF01D هست که یه پایه اش رو بایستی به زمین وصل کنید ، که اگر دقت کنید با یک خط خودش نشون دادهه.

Hole To Hole Clearance ، فوت پرینت جک آداپتوری مشکل دارهه و چندین تا PAD هستن که در کنار هم یک PAD درست کردن و هم پوشانی دارن. برای چاپ مشکلی ایجاد نمی کنه ، اما اصولی نیست و بهترهه در قسمت طراحی قطعات اصلاحش کنید.

Silkscreen Over Component Pads ، چاپ راهنمایی که روی PAD می افته یا از یه حدی به PAD نزدیکترهه ، چون بورد یک رو هست ، این تخطار مهم نیست و قابل صرفنظر هست. از قسمت Design>Rule>manufacturing>silkscreen over component می تونید مقدارش رو به 0 تغییر بدید ، یک نمونه از این خطا هم مقاومت R1 درست کرده که نوشته ی R1 روی یه PAD افتادهه.

silk to silk ، فاصله ی بین چاپ های راهنمای قطعات مجاور در نقاط مرزیشون از هم هست ، این هم مهم نیست و فقط فاصله ی قطعات از هم رو دقت کنید و مقدار این گزینه رو هم از Rule می تونید نزدیک به 0 بگیرید ... .

موفق باشید.

برای درگ کردن ، از بیرون طرح کلیک کنید و نگه دارید و کل طرح رو select کنید ، حالا روی یک قطعه کلیک رو بگیرید و درگ کنید. اگر باط مشکل دارید ، بعد از select کردن همگی ، از نوار بالا move selection رو انتخاب کنید و باز روی یک قطعه کلیک کنید و بکشید.

راستی طرح شما چرا Room ندارهه؟! پاکش کردید؟ ( همون کادر قرم. رنگی که قطعات رو در ابتدای کار در بر می گیرهه ) با اون هم می تونید جابه جایی رو انجام بدید.
صفحه‌ها: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10