ايران ويج

نسخه‌ی کامل: (طـــــراحي)ورودي=سنسور حرکتي/خزوجي=بيزر
شما در حال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب بندی مناسب.
با سلام به دوستان عزيز
يه چند روزي ميشه دارم روي يه پروژه کار ميکنم که به اين صورت هست که : يک اتاقي(تقريبا 3*4)هست که ميخواييم وقتي کسي واردش شد يه بوق بزنه(در حدي که مغازه دار از حضور مشتري با خبر بشه)

براي اين کار من از يه سنسور PIRاستفاده کردم که تغذيه اش 12v و يک رله N.C داره و وقتي حرکتي رو تشخيص بده اين رله باز ميشه.فقط در حالت عادي يعني وقتي رله بسته است،مقاومت دو سر رله صفر نيست (با مولتي متر نيز در حالت تست ديود بوق نميزنه) و مقدارش حدود 136.4 اهم هست.

از طرف ديگه من يه مدار طراحي کردم که در صورتيکه رله ي سنسور در حالت N.C داراي مقاومت صفر باشه جواب ميده ولي همين مدار براي سنسور PIRم جواب نميده(به خاطر وجود مقاومت در حالت N.C رله) حالا به نظرتون بايد چي کارکنم ؟
-----------------
اينم از عکس مداري که طزاحي کردم>>>http://upload7.ir/imgs/2014-05/95376374044401382742.jpg
-----------------
در ضمن بعد از شکست در مدار فوق :biggrin: اومدم و از LM741 خاستم به عنوان مقايسه گر استفاده کنم به همين دليل اومدم از مدار زير استفاده کردم که توي PROTEUS جواب داد ولي توي عمل نه!
اينم فايل شبيه سازش با741>>>BIZZER+PIR_SENSOR+741.zip

در ضمن نظرتون چيه که به خروجي شنشورم يه گيت NOT اضافه کنم؟

-----------------------------

با تشکر
لقمه رو چرا می پیچونی؟ این ایسی ها زورشون به رله نمی رسه برای همین روشن نمیشه.
بهزاد جون :

1 - اون D1 واسه چیه؟

2 - چرا دیود هرز گرد واسه رله نذاشتی؟
D1 هرز گرد هست دیگه مگه قرار هست چه جوری باشه؟
(۲۴-اردیبهشت-۱۳۹۳, ۱۴:۳۹:۱۲)behzady نوشته است: [ -> ]D1 هرز گرد هست دیگه مگه قرار هست چه جوری باشه؟

مگه هرز گرد رو اونجوری میذارن Biggrin

باید موازی با پایه های تغذیه رله باشه .. همچنین دیود باید بصورت معکوس وصل بشه
آقا رسول درست میگه ، بهزاد هم درست میگه Biggrin
من خودمم بیشتر مثله بهزاد دیود هرزه ( lol ) رو اینطوری استفاده میکنم :)
(۲۵-اردیبهشت-۱۳۹۳, ۰۴:۳۰:۲۵)رسول نوشته است: [ -> ]
(۲۴-اردیبهشت-۱۳۹۳, ۱۴:۳۹:۱۲)behzady نوشته است: [ -> ]D1 هرز گرد هست دیگه مگه قرار هست چه جوری باشه؟

مگه هرز گرد رو اونجوری میذارن Biggrin

باید موازی با پایه های تغذیه رله باشه .. همچنین دیود باید بصورت معکوس وصل بشه
رله که براش مشکلی پیش نمیادBiggrin
مشکل موقعی ایجاد میشه که به دلیل ولتاژ القایی ولتاژ کلکتور ترانزیستور از امیترش (در NPN ) کمتر بشه و این باعث میشه که ترانزیستور آسیب ببینه
برای همین دیود رو اونجا قرار میدن تا از این اتفاق جلوگیری بشه
(به دیود هرزگرد درون ماسفت ها نیز توجه کنید - به نحوه قرار گیری دیود ها موقع درایو موتور توجه کنید و ...)