سلام خسته نباشید.
ما یه ترانس 2500 وات داشتیم که ورودی هر چی باشه خروجی رو 220 ولت 50 هرتز تحویل میده.
یادم نمیاد چرا انداختیمش تو انباری ، اما بعده 2-3 سال رفتم آوردمش پس و زدم به برق که درستش کنم دیدم دیوانه شده.
تایمرش کار نمیکنه و همینطور چراغ های روش ( سبز و قرمز که حدس میزنم سوخته بشن ) و خروجیشم 300 ولت شده :|
من حدس میزنم مقایسه کنندش سوخته باشه یا خراب شده باشه.
کسی تاحالا از اینا تعمیر کرده ؟
عکسشم پیوست کردم.
ترانزیستورهای راه انداز رله ها رو تست کن ببین سالمن یا نه
واریستور که نداره؟
از پنل جلوش هم عکس بذار (حتما کلید راه اندازشو هم تست کن مخصوصاََ اگه چند حالته باشه)
اون آی سی هم اگه شمارش معلومه و داریش عوضش کن .. شمارش چیه؟ (احتمال زیاد مشکل از همین باشه)
بقیه قطعات احتمال سوختنشون کمه
خود ترانس هم که اصلاََ نمی سوزه
فقط دیود ها رو هم یه تستی بزن (مخصوصاََ دیودهای زنر رو البته اگه داشته باشه)
اگه بازم درست نشد مقاومتها رو تست کن
میگم بگو همه چیو عوض کن جز ترانس :d
(۱۸-آبان-۱۳۹۳, ۲۰:۴۶:۵۱)a.mehran نوشته است: [ -> ]میگم بگو همه چیو عوض کن جز ترانس :d
کلاََ تست کردم در دنیای الکترونیک بر خلاف باور عموم از سخت ترین کارها هستش!!
تا جایی سخت و کلافه کننده هستش که آدم راضی میشه خودش از اول مدار رو طراحی کنه اما تست نکنه
برای شناسایی قطعه معیوب باید مرحله مرحله پیش رفت دیگه .. البته با توجه به مدار مورد نظر در تست میشه حدث زد که چه قطعه ای احتمال سوختنش زیاده و باید قبل از بقیه تست بشه
نقل قول: ترانزیستورهای راه انداز رله ها رو تست کن ببین سالمن یا نه
ترازیستور رو نمیدونم چطوری باید تست کنم ( اما یه بنده خدایی دیدم این پایه اون پایش میکرد یه اعدادی بدست میومد ) ، اما اینجا بنظرم نباید مشکلی داشته باشه چون رله ها روشن و خاموش میشن.
نقل قول: واریستور که نداره؟
نه وریستور نداره.
نقل قول: از پنل جلوش هم عکس بذار (حتما کلید راه اندازشو هم تست کن مخصوصاََ اگه چند حالته باشه)
پنل جلویشش 2تا لامپه که به مدار چسبیده ، پنل پشتشم ورودی و خروجیه و فیوز استوانه ایه که فیوز استوانه ای رو برداشتم بجاش فیوز مینیاتوری گذاشتم.
نقل قول: اون آی سی هم اگه شمارش معلومه و داریش عوضش کن .. شمارش چیه؟ (احتمال زیاد مشکل از همین باشه)
مقایسه کنندس ، شمارشم lm339n هست ، من خودم شکم رفت رو این اما قیافش تغییری نکرده.
نقل قول: بقیه قطعات احتمال سوختنشون کمه
با مولتی متر نشستم تست کردن احتمال سوختی 10 تا خازن و مقاومت ها هست ، که دیگه وقت نکردم از مدار جداشون کنم و تستشون کنم.
نقل قول: خود ترانس هم که اصلاََ نمی سوزه
ترانس اگه میسوخت که دیگه خروجی نمیداشت
نقل قول: فقط دیود ها رو هم یه تستی بزن (مخصوصاََ دیودهای زنر رو البته اگه داشته باشه)
با مولتی متر تست کردم مشکلی نداشت.
نقل قول: اگه بازم درست نشد مقاومتها رو تست کن
تست کردم و چندتاشون مشکوک به خرابی بودن.
مشکل من اینه که این دستگاه باید خروجیش 220 باشه نه 300 :| تازه تایمرشم کار نمیکنه ، فک کنم با روشن و خاموش شدن رله هاست که خروجیش تغییر میکنه.
(۱۸-آبان-۱۳۹۳, ۱۶:۳۰:۱۴)h.unique نوشته است: [ -> ]1-ما یه ترانس 2500 وات داشتیم که ورودی هر چی باشه خروجی رو 220 ولت 50 هرتز تحویل میده.
2- خروجیشم 300 ولت شده
(۱۸-آبان-۱۳۹۳, ۱۶:۳۰:۱۴)h.unique نوشته است: [ -> ]مشکل من اینه که این دستگاه باید خروجیش 220 باشه نه 300
با سلام
1-مطمئن هستید که ورودی هرچی باشد خروجی 220 ولت خواهد بود؟ اغلب ترانس ها
محدوه معینی برای ثابت نگه داشتن ولتاژ دارند مثلا" بین 180 تا 260 ولت.
2 - فکر کنم اون قسمت از مدار که مربوط به تعیین سیم پیچ می باشد مشکل دارد
یعنی در یک حالت ولتاژ کمتر که قرار بوده 220 ولت تامین کند گیر افتاده و حالا
که شما 220 ولت ورودی دارید بین سیم پیچ ها نمی تواند سوئیچ کند و ولتاژ 300
شده است.
نقل قول: با سلام
سلام داداش.
نقل قول: 1-مطمئن هستید که ورودی هرچی باشد خروجی 220 ولت خواهد بود؟ اغلب ترانس ها
محدوه معینی برای ثابت نگه داشتن ولتاژ دارند مثلا" بین 180 تا 260 ولت.
همیه که شما میگی درسته ، من همینجوری گفتم هرچی.
نقل قول: 2 - فکر کنم اون قسمت از مدار که مربوط به تعیین سیم پیچ می باشد مشکل دارد
یعنی در یک حالت ولتاژ کمتر که قرار بوده 220 ولت تامین کند گیر افتاده و حالا
که شما 220 ولت ورودی دارید بین سیم پیچ ها نمی تواند سوئیچ کند و ولتاژ 300
شده است.
خب نباید یه تایمر داشته باشه ؟ قبلا ها یه زمانی در حد 2-3 دقیقه چراغ قرمزش چشمک میزد ، اگه همه چی اوکی بود سبز میشد و خروجی 220 میداد اگه مشکلی میبود قرمز ثابت میشد و خروجیش 0 بود..
الآن به محضی اینی که میزمیش به برق خروجیش 300 ولت هست !
راستی دوستان یه ترانزیستور و 2تا مقاومتش مشکل داشت ، 2تا مقاومت هاش مثه جامپر شدن ، ترانزیستور منفی هم داره که اونم همیشه وصله .
راستی برای تست ترانزیستور و تعیین پایه کسی اطلاعی داره ؟
شما از سالم بودن خود مولتی مترت هم مطمئنی؟ برق شهری رو اندازه بگیر ببین درسته یا نه
البته زیاد نشون دادن ترانس امر طبیعی هستش مخصوصاََ در این مداری که شما گذاشتین حساسیت آنچنانی نداره و شاید از همون اولش هم همین ولتاژو نشون میداده
در مورد تست ترانزیستور هم در کتابهای سری 300 مدارهای فراوانی وجود داره
(۱۸-آبان-۱۳۹۳, ۲۲:۴۴:۵۱)h.unique نوشته است: [ -> ]خب نباید یه تایمر داشته باشه ؟ قبلا ها یه زمانی در حد 2-3 دقیقه چراغ
قرمزش چشمک میزد ، اگه همه چی اوکی بود سبز میشد و خروجی 220 میداد اگه
مشکلی میبود قرمز ثابت میشد و خروجیش 0 بود..
تایمر فقط نقش تاخیر دهنده در وصل جریان دارد.در هنگام قطع شدن برق شبکه و
وصل مجدد آن ممکن است ولتاژ تابت نبوده و نوسان داشته باشد و با ایجاد این تاخیر
در راه اندازی مجدد این نوسانات از بین رفته است البته در هنگام وصل ترانس
به برق این تاخیر هم وجود دارد.کار نکردن تایمر مشکل جداگانه ای است که به نظر من ربطی
به قضیه 300 ولت ندارد
الان 3تا از ترانزیستور + 2تا مقاومت که سیم شده بودن رو دراوردم ولتاژ شده 21 ولت :|
در ضمن تو این حالت 2 تا مقاومت 1W داغ شدن :|
کنتورتون از اون قدیمی ها هستش؟ همون سیم پیچ دارها؟
خب اگه ولتاژ همسایتون درسته پس نتیجه می گیریم که کنتور شما خراب شده!!
و این ممکنه به وسایل حساستون مثل کامپیوتر و .. آسیب بزنه!!
دیگه وقتی یه سری قطعات رو درآوردی که نباید بزنی به برق .. اینطوری اونایی که سالمن هم می سوزن!!
بهترین راه تست ترانزیستور استفاده از مدارهای تست هست اگه نداری بگو یکی برات پیدا کنم
من خودم اینو چند ساله ساختم و بخوبی کارمو راه میندازه .. حتی داخل مدار هم میتونه ترانزیستور رو تست کنه .. همچنین دیود رو هم تست می کنه