ايران ويج

نسخه‌ی کامل: مشکل موتور و ATmega8!
شما در حال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب بندی مناسب.
با سلام!

یه مدار دارم با PWM از ATmega8 و یه درایور موتور L298، دوتا موتور رو راه میندازه! (عکس مدار!)
(اگه عکس لود نشد https://www.dropbox.com/s/0fxqo5xpt5fl7e...1.jpg?dl=0)

اما وقتی "در سرعت بالا" جهت حرکت موتورها عوض میشه یهو میکرو هنگ میکنه!! (یعنی حداقل فکرکنم که هنگ میکنه چون دیگه مدار کار نمیکنه تا ریستارت بشه!)
ضمنا این اتفاق با بالا رفتن سرعت موتورها تا آخرین حد (بیشترین مقدار PWM) هم می افته!
با زیاد کردن ولتاژ و جریان و عوض کردن "باتری ها" به "منبع تغذیه با جریان بالا" هم مشکل حل نشد!
به صورت نرم افزاری جلوی رسیدن موتور به حداکثر سرعت رو گرفتم، اما نیاز به تغییر جهت رو نمیتونم کاریش بکنم!
ضمنا بازم عرض کنم که توی دورهای پایین این اتفاق نمی افته!

موضوع چالش برانگیز اینه که خب با توجه به اینکه این اتفاق فقط زمانی رخ میده که ولتاژ و جریان بالایی از تغذیه کشیده میشه احتمال میره با تغییر پلاریته فشاری که روی تغذیه ایجاد میشه باعث این اتفاقه؛ اما...!
اما اینجوری نیست...!
اولا تغذیه میکروکنترلر رو از موتورها جدا کردم ولی مشکل حل نشد!
دوم وقتی حتی یکی از دو موتور هم به تغذیه متصله باز هم این اتفاق می افته!
سوم وقتی پایه ی فعال سازِ درایور موتور رو مستقیما به ولتاژ 5+ وصل میکنم دیگه این مشکل پیش نمیاد یعنی با حداکثر سرعت، جهت موتورها بدون هیچ مشکلی عوض میشه و مدار گیر نمیکنه!!!

یعنی حدسم اینه که این پایه ی PWM یه بلایی سرش میاد!

با گذاشتن فیلترهای مختلف، Pull up، دیود (برای جلوگیری از ورود جریان معکوس)، EMI fliter و... به هیچ نتیجه ای نرسیدم...!

ممنون میشم با تجربیاتتون بهم کمک کنید...!
سلام دوست عزیز
یه بار پست بزارید کافیه !
-------
شما موتورو بردار و سرعت حداکثر کن نتیجه رو بهم بگو
دو تا دلیل داره
یکی اینکه احتمالا تغذیت ضعیفه و میکرو ریست میشه
یا اینکه نویز میخوره
(۰۲-بهمن-۱۳۹۳, ۲۰:۱۹:۲۱)a.mehran نوشته است: [ -> ]سلام دوست عزیز
یه بار پست بزارید کافیه !
-------
شما موتورو بردار و سرعت حداکثر کن نتیجه رو بهم بگو

بله، بدون موتور مشکل نداره!
حتی با موتور هم وقتی که فعال ساز رو مستقما از vcc میگیره مشکل ندراه!
(۰۲-بهمن-۱۳۹۳, ۲۰:۲۰:۰۱)a.mehran نوشته است: [ -> ]دو تا دلیل داره
یکی اینکه احتمالا تغذیت ضعیفه و میکرو ریست میشه
یا اینکه نویز میخوره

حداکثر جریانی که موتورها میکشن 200 میلی آمپره و تغذیه تا 1 آمپر رو بدون مشکل جواب میده!
برای نویز هم هرچیزی که به فکرم میرسید امتحان کردم، حتی راهکارهای استاد "کی نژاد"! ( http://www.knowledgeplus.ir/userfiles/AVR_Noise.pdf )
سلام..با کسب اجازه از استاد a.mehran
باید برای این گونه مدارها تغذیه موتور جدا باشه و با یک کوپلر مناسب مثل اپتوکوپلر فرمان مورد نظر از طریق پین میکرو به درایور L298 ارسال بشه. در این روش چون تغذیه جداست دیگه ولتاژ ورودی میکرو افت نمیکنه و میکرو ریست نمیشه.
(۰۲-بهمن-۱۳۹۳, ۲۳:۳۸:۰۳)topelec20 نوشته است: [ -> ]سلام..با کسب اجازه از استاد a.mehran
باید برای این گونه مدارها تغذیه موتور جدا باشه و با یک کوپلر مناسب مثل اپتوکوپلر فرمان مورد نظر از طریق پین میکرو به درایور L298 ارسال بشه. در این روش چون تغذیه جداست دیگه ولتاژ ورودی میکرو افت نمیکنه و میکرو ریست نمیشه.

متاسفانه با تغذیه های جداگانه هم قبلا امتحان کردم و نتیجه نداده!
اما احتمالا اپتو میتونه کمک کنه...!
ممنونم...!
ممنون دوست عزیز .
شما تغذیه رو جدا کردی ولی باز هم میگرو مستقیم وصل میشه به درایور که نویز میگیره
اگه از اپتو کوپلر استاده کنی دیگه خیالت راحته که نویز حد اقلشه
یه خازن عدسی به شماره 104 هم دقیقا سر موتورات بزار
(۰۲-بهمن-۱۳۹۳, ۲۳:۳۸:۰۳)topelec20 نوشته است: [ -> ]سلام..با کسب اجازه از استاد a.mehran

(۰۳-بهمن-۱۳۹۳, ۱۱:۲۵:۳۳)a.mehran نوشته است: [ -> ]ممنون دوست عزیز .
شما تغذیه رو جدا کردی ولی باز هم میگرو مستقیم وصل میشه به درایور که نویز میگیره
اگه از اپتو کوپلر استاده کنی دیگه خیالت راحته که نویز حد اقلشه
یه خازن عدسی به شماره 104 هم دقیقا سر موتورات بزار

دوستان متاسفانه با اپتوکوپلر هم جواب نداد!!!
اعصاب معصاب تعطیل!!!
سلام
دوست عزیز شما به پایه ریست مقاومت یک کیلو وصلش کن
(۰۶-بهمن-۱۳۹۳, ۱۷:۳۵:۳۳)a.mehran نوشته است: [ -> ]سلام
دوست عزیز شما به پایه ریست مقاومت یک کیلو وصلش کن

انجام شده و جواب نداده دوست جان!