درود بر شما
بنده به دنبال موتوری هستم که 120 دور در دقیقه باشد و قصد ندارم از گیربکس استفاده کنم . شنیدم که توسط میکرو میتوان حتی دور موتور کولر آبی را کاهش داد . لطفا در صورت امکان بنده را اهنمایی فرمایید و برنامه میکرو را به همراه شماتیک بگذارید . تشکر
سلام
شما تا چه حد اشنایی دارید ؟
موتورتون ac هست یا dc ؟
درود
آشنایی ام زیاد نیست ولی با میکرو کار کردم .
موتور ac هست ، البته فکر نکنم موتور dc پر قدرت هم باشه یا اگر باشه هزینه اش زیاد هست . بنابراین موتور را ac تکفاز در نظر میگیریم .
البته باز شنیدم که موتور Ac با اینورتور قابلیت کنترل دور داره ولی اولا بای تکفاز نیست و ثانیا هزینه اش زیاد هست . آیا صحیح است ؟
والا من از ac سر در نمی یارم
روش های کنترل سرعت بستگی به نوع موتور دارهه. کاربردتون چیه؟
برای موتورهای AC یکی از روش های کنترل سرعت ، کنترل فرکانس هست. همونطور که اشاره کردید اینورتر این کار رو می تونه انجام بده اما نه برای هر موتوری و خطرناک هست ، حتی ممکنه موتور بترکه!
کاربردش برای موتورهایی مثل اسپیندل ها هست که موتورهای AC مخصوص و دور بالا هستن که تا چند هزار دور بر دقیقه می تونن سرعت داشته باشن.
موفق باشید.
دود بر شما
بنده میخواهم یک میل لنگ ساده و سبک را به سرعت کمی چرخش بدهد .
پس لطفا بفرماییید قیمت حدودی اینورتور چقدر هست ؟(مدل های ساده). و از انجایی که بنده تنها با یک فرکانس قرار هست کار کنم آیا میتوانم خودم بسازمش (آموزش اش را در نت دیدم)
خواهش میکنم بفرمایید در موتور dc کار به چه صورت است ؟ مثلا آیا موتور فن ماشین قدرت بالایی دارد که بتواند یک میلنگ 10 کیلویی را بچرخاند ؟ توی نت بحث هایی را خوندم ولی کاملا گیج شدم
نقل قول: خواهش میکنم بفرمایید در موتور dc کار به چه صورت است ؟
در مورد dc راحت میتوان با pwm و درایور راه اندازی کرد .
درود بر شما
قدرت موتور dc و گشتاور آن چقدر هست ؟
لطفا لینک یا اموزشی از کنترل توسط pwm بگذارید . آیا ماژول یا بردی هست که توسط بتاسیوم متر بتوان دور آن را تنظیم کرد ؟
سلام
گفتم من از موتور ac سر در نمی یارم ولی اگه بخای با dc کار کنی باید دیتاشیت موتورتو پیدا کنی و گشتاورشو بفهمی .
برای کنترل سوعت موتور با پتانسیو متر هم به هیچ ماژولی نیاز نیست می تونی پتانسیو متر رو به ورودی های adc (مبدل انالوگ به دیجیتال )میکرو بدی و مقدارشو بخونی بعد با اون مقدار pwm رو تغییر بدی و سرعت موتورت تعییر کنه .
تو این pdf هم برنامه نویسی بیسیک رو با ساده ترین زبان اموزش میده :
براي چرخوندن همچين چيزي حتما نياز به گيربكس پيدا مي كنيد!
فعلا بايد دنبال يه موتور و گيربكس با گشتاور مناسب باشيد.
اينورتر رو مي شه دستي ساخت.
فن ها فكر مي كنم سرعت بالا و گشتاور كمي دارن. بنظرم مناسب نيست.
مممنون
پس قوی ترین موتور dc موجود چند وات و چه قدرتی است ؟