سلام دوستان گلم
میخواستم بدونم فرق منبع تغذیه سوییچینگ با ساده چیه؟
من رشته برق قدرت هستم ولی پروژه ام واسه پایان ترم اینه
طراحی و ساخت منبع تغذیه ساده 220V AC/0-30 V DC با دامنه جریان 2.5-0 آمپر
زیاد سر در نمیارم دوستان اگه میتونین کمک کنین یا کتابی معرفی کنین که بتونم بسازمش
ممنون
آقایون یعنی واقعا اینجا کسی نیست که کمکم کنه؟؟؟؟؟؟
سلام مهندس.
کاشکی قبل از ارسال یه سرچ می زدید.
در پرتال سایت نحوه ی ساخت چند نمونه منبع تغذیه هست.
در تاپیک های دیگه هم جسته گریخته صحبت هایی شدهه.
منبع تغذیه ی سوئیچینگ ، راندمانش بالاست و تلفاتش کم ، منتها نوع خطی ، تلفاتش زیادهه ...
رگولاتورهای خطی و سوئیچینگ هم انواع متنوعی دارن.
منتها فکر نمی کنم در پروژه مجاز به استفاده از رگولاتور آماده باشید، درسته؟ باید ببینید استاد پروژه تون خواسته اش چی بودهه ...
اما این پروژه ها الکترونیکیه و نباید به شما می دادن ، یا بهتر بگم ، نباید می گرفتیدش!
موفق باشید.
آقا مرسی که جواب دادید
من تا سرچ نکنم نمیام تاپیک باز کنم پست بذارم که !!!!!!!
سرچ کردم ولی به کارم نمیاد
حالا دیگه از شانسم بهم این پروژه رو دادن
پروژه از این قراره
که منبع تغذیه رو به برق شهر وصل کنم و منبع تغذیه 0 تا 30 ولت DC متفیر بهم بده و همچنین جریان 0 تا 2.5 آمپر متغیر بهم بده
همین
اگه کتابی معرفی کنین یا راهنمایی کنین ممنون میشم دوست عزیز
طراحی تون در چه سطحی باید باشه؟
در سطح ترانزیستور ؟ یا از رگولاتور می تونید استفاده کنید؟ خطی یا سوئیچینگ؟
کم کم سرچ کردن هم یاد می گیریم ...
ممنون sharin جان
محدودیتی تو طراحی نداره فقط باید ساخته بشه همین واسشون فقط مهمه
منبع تغذیه خطی هست
اینکه نوع خطی مد نظر هست خیلی بده !! ( چون ولتاژ ورودی متغییر هست و جریان قابل توجه هست ، کار درستی نیست! )
براتون پروژه رو می شکونم:
1.جریان ماکسیمم 2.5 آمپر هست. یعنی -> ببینید با یه رگولاتور معمولی 7805 مثلا که جریان محدودی دارهه ، به چه روشی می شه جریان بیشتری رو گرفت! ( در همین انجمن هم بحث شده )
2.برای درست کردن سطح ولتاژهای رگوله ی مختلف ، طبیعتا باید از رگولاتور متغییر استفاده کنید ( معمولا با یه پتانسیومتر و تنظیم نسبت تقسیم ولتاژ ، سطح ولتاژ جا به جا می شه ) ، چند مدلش رو با سرچ پیدا کنید.
3. اینکه جریان متغییر بین 0 تا 2.5 آمپر هست، یعنی نیاز به یه مدار محدود کننده ی جریان قابل تنظیم دارید ، پس برای این هم یه سرچ بزنید و مدار نمونه پیدا کنید.
4. بعدا که تا اینجا پیش روفتی یه سری مدار محافظ هم نیاز داری که باشه برای بعد ...
کتاب های سری 300 فکر می کنم خوب باشه، گرچه هیچ منبعی بهتر از اینترنت وجود ندارهه ...!
موفق باشی.
مرسی sharin جان
میرم دنبالش بازم سوال داشتم میام
يكي از بهترين ها و ساده ترين هاي منابع تغذيه خطي ك ديدم(البته دوره ي خودش ساختم و حالش رو بردم)؛مادر اي سي ايي باعنوان lm723 داره ك يك منبع تغذيه خطي رو دراختيارتون قرار ميده،همچنين ميشه در اون از ي محدود كننده جريان هم استفاده نمود ك مطمئنا خواسته شما رو بر اورده ميكنه؛
مدار مورد نظر هم مداريست كاربردي ،ك فكر كنم با ي سرچ ساده بتونيد متعدد مدارهايي رو بدست بياريد
(يا حتي مطالعه ديتاشيت)
نمونه ي ديگري هم ب ياد دارم ؛مداري با استفاده از lm324 در كتاب كارگاه الكترونيك دوره هنرستان بود(البته اگه هنوز باشتششششش؛با اين نظام آموزشييييي جديد،خاله شادونه ايي)
ولي اگه نمونه ساده،كاربردي،خطي رو ميخوايد فقط lm723
موفق باشيد
سلام دوباره به دوستای گلم
یه مدار منبع تغذیه تو اینترنت پیدا کردم ولی نمیدونم جای p1 و p2 باید مولتی ترن بذارم یا مقاومت ولومی؟
سوال بعدیم هم اینه که رنج جریان و ولتاژ که بخوام تغییر بدم تو این مداری که براتون میذارم کجاست؟
فایل PDF رو هم براتون میذارم
[
attachment=13423]
سلام
-ولوم هستند براي تغيير ولتاژ و جريان خروجي
-تغييرات همين دو ولوم