ايران ويج

نسخه‌ی کامل: کمک در مورد تشخیص قطعه smd
شما در حال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب بندی مناسب.
دوستان سلام
این تصویر برد یه چشمی بیسیم دزدگیر مدار بسته است.
قطعه Q5 که با رنگ آبی توی تصویر مشخص کردم کاملا سوخته بود و هیچ نوشته ای روش ازش نمونده بود.
حالا سوال از دوستان اینه که:
این قطعه Q5 چیه؟ (ترانزیستور یا ...؟)
آیا قطعه مشابه ولی غیر SMD میشه جایگزینش کرد؟ (چون توی شهر ما قطعه SMD گیر نمیاد032)
توضیح اینکه همه Q1 و Q3 و Q4 و Q6 که با دایه های سبز و سفید توی تصویر مشخص کردم همه شون روشون نوشته 1AM ولی فقط Q2 که با دایره قرمز توی تصویر مشخص کردم روش نوشته R25
ممنون بابت راهنمایی تون
[تصویر:  qd4m5s5cxu1a.jpg]
اینم عکس پشت برد:
[تصویر:  vfwkx8si1j8r.jpg]
یادم رفت بالا بگم، از لحاظ ظاهری قطعه Q5 (مورد سوال) دقیقاً شبیه سایر Qهای روی برد و مکعب ریز مشکی و 3 پایه بود.

سلام و درود

در صورت سوختن این ترانزیستور باید قطعات متصل به آن نیز بررسی گردد و در صورت خرابی جایگزین گردند.
بینید از پایه های Q5 هرکدام با چه مقاومتی به کجا رفته اند.(هدف تشخیص نوع پایه با دنبال کردن مسیر های مقاومتی تا تغذیه مثبت و زمین است.)
به این پرسشها هم جواب دهید :
1) قطعه ای در برد نزدیک Q5 و خالی است با نماد نیم گرد است. آیا هر یک از پایه ها نظیر به نظیر به Q5 وصل است؟
2) مدل دستگاه همان است که روی برد نوشته شده است؟

خواهشمندم عکسهایتان اگر مقدور است در اینجا بارگذاری شود.

پس از آن به تعمیر هم خواهیم رسید.

ممنون از توجه و راهنمایی تون
اینم مسیرها که با رنگهای مختلف از هر پایه Q5 به نقاط متصلشون مشخص کردم.
1- ببخشید متوجه پایه های نظیر به نظیر نشدم!
2- بله
[تصویر:  yn2mro6yhl1h.jpg]
شرمنده متوجه نشدم که کجا عکس رو باید آپلود کنم
(۰۶-اردیبهشت-۱۳۹۴, ۲۱:۰۶:۲۱)nhz نوشته است: [ -> ]ممنون از توجه و راهنمایی تون
اینم مسیرها که با رنگهای مختلف از هر پایه Q5 به نقاط متصلشون مشخص کردم.
1- ببخشید متوجه پایه های نظیر به نظیر نشدم!
2- بله
[تصویر:  yn2mro6yhl1h.jpg]
شرمنده متوجه نشدم که کجا عکس رو باید آپلود کنم

درود

هم انجمنی گرامی
به طور نمونه روی دگمه "پاسخ" یا "ویرایش کامل" کلیک کنید در صفحه تازه پایین آن میتوانید پرونده تان را با "مرور" گزینش و با "افزودن پیوست" به سایت منتقل کنید. و در آخر به ارسال پیوست کنید.
فقط حاشیه های عکس را ببرید یا هرجوری که اندازه اش کم شود ولی کیفیتش پایین نیاید چون اینجا محدودیت حجم دارد.
تو پست پیشینتان هم میتوانید ویرایش کامل بزنید و عکس ها را به سایت بیاورید.(تا 48 ساعت ویرایش وقت دارد.)

نکته : اول شما قطعه های متصل به این ترانزیستور را از نظر سالم بودن بررسی کردید؟Exclamation چون در آنها ایراد بوده که این بلا سر این نگون بخت آمده.

At 1 - خط سبز به بیس وصل است و
خط قهوه ای به احتمال زیاد به امیتر است. اگر مشخص کنید ولتاژ این خط قهوه ای رنگ به زمین رفته یا به مثبت, "نوع ترانزیستور" پیدا خواهد شد .

At 2 -منظور این است که آیا هر پایه ی "نماد نیم گرد" به یک پایه از ترانزیستور Q5 میرود در آن صورت برد را طوری طراحی کرده اند که اگر smd پیدا نشد از نوع ایستاده ترانزیستور بهره بگیرند . بهتر بگم جایگزین ترانزیستور Q5 شاید باشد.
حالا دو جفت از پایه ها به هم وصل اند.

مشخصات ترانزیستورهای روی برد عبارتند از:
1AM MMBT3904L Mot N SOT23 2N3904
R25 2SC3356S Nec N SOT23 npn RF fT 7GHz hfe 125-250
خط قهوه ای هم اتصال زمین (منفی) هست
لذا فقط خواهان راهنمایی در رابطه با ترانزیستور های مشابه فوق ولی از نوع ایستاده می باشم.
سایر قطعات رو چک کردم و سالم هستن
با تشکر

درود

یک 2N3904 یا 2SC1815 یا S8050 و مشابه های آن ها رامیتوانید بگذارید.
فقط خط سبز بیس و
خط قهوه ای امیتر و
آن یکی کلکتور است.
برای جلوگیری از جابجایی ترانزیستور میتوان آن را با چسب سیلیکون استوار کرد.