ايران ويج

نسخه‌ی کامل: تقویت خروجی opamp با ترانزیستور
شما در حال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب بندی مناسب.
سلام
دوستان به یک مشکلی برخوردم ممنون میشم که کمکم کنین.
من به تغذیه ی یک op amp ولتاژ12رو دادم (از op amp به عنوان مقایسه گر استفاده کردم) ووقتی که این op amp از خروجیش جریان مثبت رو میده اندازش 10.48ولت هستش چون من به 12ولت احتیاج داشتم واسه همین برای تقویت ولتاز خروجی از op amp اومدم این10.48ولت رو مستقیما به بیس ترانزیستور  NPN وصل کردم وبه کلکتور هم ولتاژ 12ولت دادم ولی به جای این که از امیتر ولتاژنزدیک به 12ولت بیرون بیاد ولتاژ9.96بیرون میاد به نظرتون مشکل از کجاست ؟یه چیزه دیگه اصلا واسه رسوندن 10.48ولت خروجی op amp به 12ولت راهی هست؟
پیشا پیش از همه ی پاسخ های که خواهید داد ممنونم////////////////  :():  :():  :():  :():  :():
سلام.

ترانزیستور اشباع نشده و سر کلکتور امیتر قدری ولتاژ افت می کنه.
برای درایو اینجوری بهتره از ماسفت استفاده کنی. گرچه احتمالا به یک ماسفت خطم نمی شه و باید مدار بایاسش هم طراحی کنی و ...

موفق باشی.
سلام

از رله هم میتونی استفاده کنی  :question:
ممنون از جواباتون چون این قطعاتی که شما گفتین رو الان ندارم مجبورا از درایور متورl293D استفاده کردم
(۰۷-شهریور-۱۳۹۴, ۱۳:۰۵:۵۳)mahdifaraji نوشته است: [ -> ]سلام
دوستان به یک مشکلی برخوردم ممنون میشم که کمکم کنین.
من به تغذیه ی یک op amp ولتاژ12رو دادم (از op amp به عنوان مقایسه گر استفاده کردم) ووقتی که این op amp از خروجیش جریان مثبت رو میده اندازش 10.48ولت هستش چون من به 12ولت احتیاج داشتم واسه همین برای تقویت ولتاز خروجی از op amp اومدم این10.48ولت رو مستقیما به بیس ترانزیستور  NPN وصل کردم وبه کلکتور هم ولتاژ 12ولت دادم ولی به جای این که از امیتر ولتاژنزدیک به 12ولت بیرون بیاد ولتاژ9.96بیرون میاد به نظرتون مشکل از کجاست ؟یه چیزه دیگه اصلا واسه رسوندن 10.48ولت خروجی op amp به 12ولت راهی هست؟
پیشا پیش از همه ی پاسخ های که خواهید داد ممنونم////////////////  :():  :():  :():  :():  :():

درود

بیشتر op amp ها جریان خروجی را برای امنیت تراشه محدود میکنند. مثلا بیشترشان که بسته بندی DIP دارند جریانهای خروجی از 10 تا 60 میلی آمپرند.
حال این جریان نمیتواند ضرب در بهره ترانزیستور گردد و آن را به اشباع ببرد. نکته دیگر در حالت اشباع یک افت ولتاژ در دور سر C E داریم.

یا باید از ترانزیستورهای بهره بالا بگیرید یا دو طبقه ترانزیستور قرار دهید.

به جای op amp برای مقایسه از LM393 (یا LM339) بهره بگیرید.