سلام
بنده مدار زیر را با آپ امپ lm324 و با تغذیه متقارن 5v+- طراحی کرده ام . هدف از طراحی مدار تبدیل ولتاژ های dc از 100v+ تا 100v- به ولتاژ ۰ تا ۵ ولت بوده است.
مشکلی که وجود دارد این است که خروجی مدار تحت هیچ شرایطی از 3.6 ولت بیشتر نمی شود. با بررسی ولتاژ های قسمت های مختلف به این نتیجه رسیدم که در تقویت کننده معکوس کننده طبقه آخر که وظیفه قرینه کردن خروجی جمع کننده را برعهده دارد برای ولتاژ های ورودی (معکوس کننده) بیشتر از 3.6v- (مثلا برای 4v-) خروجی معکوس کننده ثابت روی 3.6vمی ماند.
تقسیم مقاومی ابتدای مدار هم با نسبت 1 به ۴۰ میباشد.
به نظر اساتید مشکل از کدام قسمت است؟
درود و سلام
در این تراشه طبقه خروجی با ترانزیستورهای دارلینگتون طراحی گردیده است که افت ولتاژی در حد گفته شده شما خواهد داشت.
کافی است ولتاژ تغذیه مثبت تراشه را به بیش از هفت ولت برسانید. و برای این کار اگر از 7805 بهره میگیرید یک زنر 2/7 یا 3/3 ولت را بین پایه مشترک 7805 و زمین قرار دهید. با این کار ولتاژ خروجی به اندازه ولتاژ زنر بیشتر میشود. حتی ال ای دی رنگی نیز میتوان به جای زنر قرار داد.
یا درکل از دیگر تراشه های سری 78xx بهره بگیرید.
بهتر است در مدار بالا اپ امپ یک را که به شکل مرجع ولتاژ 2/5 ولت است با افزایش ولتاژ مثبت تراشه باز طراحی ای در مقاومتهایش شود و یک خازن در حد صد نانوفاراد بین ورودی (پایه 3) و زمین بگذارید تا نویز و هوم و دیگر امواج مزاحم سرکوب و کاهش پیدا کنند.
درخروجی( پایه 8) هم اگر به زنر وصل میکنید یک مقاومت کوچک با خروجی سری شود تا از گرمای درونی تراشه کاسته شود.
سلام به دوستان واساتید برگوار
یه مشکلی با ای سی ال ام ۳۲۴ دارم واون اینکه پایه های ۶و۷ را به هم وصل کردم و به پایه ۵ ولتاژ منفی میدم ولی در پایه ۷ خروجی ندارم
این مشکل را درهر۱۰۰ تا ای سی با ۸۰ تای اون دارم ولی ۲۰ تای اون مشکل ندارن و خوب کارمی کنن خواستم کمکم کنین تا مشکل را حل کنم
با تشکر
(۰۳-اردیبهشت-۱۳۹۵, ۱۲:۵۷:۲۷)vb_1985 نوشته است: [ -> ]سلام به دوستان واساتید برگوار
یه مشکلی با ای سی ال ام ۳۲۴ دارم واون اینکه پایه های ۶و۷ را به هم وصل کردم و به پایه ۵ ولتاژ منفی میدم ولی در پایه ۷ خروجی ندارم
این مشکل را درهر۱۰۰ تا ای سی با ۸۰ تای اون دارم ولی ۲۰ تای اون مشکل ندارن و خوب کارمی کنن خواستم کمکم کنین تا مشکل را حل کنم
با تشکر
درود وسلام
اگر مدار بافر یا مدار بهره +1 در نظرتان است که درست است. چون این پیکر بندی دارای امپدانس ورودی بالایی است یک مقاومت چند کیلو اهمی با پایه 5 سری کنید.
:at: " ولتاژ Offset " را در نظر داشته باشید. که باعث انحراف ولتاژ خروجی از اندازه خود می شود.
اگر ولتاژ هر کدام از این پایه ها را بیش از ولتاژ های تغذیه برده اید امکان خرابی وجود دارد. بیشتر از مثبت و همچنین کمتر از منفی .
.
سلام استاد
مقاومت را سری کردم ولی باز جواب نگرفتم
یادم رفت که بگم پایه ۵ به یک ولوم وصل که یکی از پایه های ولوم به منفی ودیگری با یه مقاومت ۴۰ کیلو به مثبت وصله و ولتاژ مدار ۱۲ ولته این کار واصه اینه که مدار رادر حالت پایدار ببرم و بعد حساسیت مدار را تنظیم کنم
از Offset گیری با خبرید؟
تغذیه مدار تکی است یا مثبت ومنفی؟
یک نقشه از تغذیه مدار و بخش مربوطه گذاشته شود بهتر است.
.
چشم استاد
آفست ولتاژی هست که باعث داشتن ولتاژ در خروجی آپ امپ میشه که توی این ای سی ۷ میلی ولته درست گفتم استاد
راستی من رشتم برقه صنعتی اگه سوتی میدم ببخشید
بازم متشکرم
البته این نقشه بعضی از قسمت های اون مثل ال ای دی از مقاومت استفاده کردم چون می خواستم پی سی پی کوچیک در بیاد
ایراد شما در برد برد است یا شبیه سازی.
ایرادات در نقشه فراوان است در بایاس Q4 و D2 . درU1.
هر جابه زمین می رود یک نشان زمین بگذارید و سیم را به آن وصل کنید نه اینکه همه مسیرها به یک زمین وصل شود برای خوانایی نقشه مفید است.
پایه 11 در U1:C را آزاد بگذارید یا به ولتاژ تغذیه ای متصل کنید.
اصلا هدف مدار چیست؟ بگویید تا راهنمایی راحت شود.
.
م هندس جان
فرمایشات شما صحیح است
من ایرادات q4 و d2 را رفع کردم و پی سی بی را هم ساختم در برخی از ای سی ها درست جواب میده ودر بعضی جواب نمیده نمی دونم علت چیه
مدار واسه یه سنسور هستش
مهندس
ولوم مدار وقتی به سمت ولتاژ منفی میرهال ای دی روشن میمونه و وقتی از منی دور میشهال ای دی خامش میشه وبا تحریک بیس q3 ال ای دی خا موش و روشن میشه
مشکل من اینه که توی بیشتر ای سی ها زمانی که ولوم به سمت ولتاژ منفی میره ال ای دی روشن ( به صورت داعم) نمیمونه
ولی در بعضی دیگه از ای سی ها مدار درست جواب میده