ايران ويج

نسخه‌ی کامل: مشکل با bt136
شما در حال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب بندی مناسب.
مشکل این مدار کجا هست که لامپ روشن نمیشه   Confused

این تصویر جریان مدار
[تصویر:  1.jpg]

اینم ولتاژ
[تصویر:  2.jpg]
سلام.

اون 200 اهم با مقاومت لامپ سری می شه ، چون 200 اهم مقدارش بیشتره اکثر ولتاژ رو برای خودش بر می داره و مقدار کمتر 2 سر لامپ می افته. 200 اهمی رو حذف کنید.
پتانسیومتر مقدارش اهم هست که در عمل بایستی در حد کیلو اهم باشه، تو شبیه سازی مهم نیست.
بعد معمولا از ترایاک و تریستور برای قابلیت کنترل زاویه آتششون استفاده می شه که طراحی مدارش قدری ظرافت داره، اگر اینجوری می خواید ترایاک و ... رو راه بندازید بهتره از رله استفاده کنید.

موفق باشید.
مشکلمو پیدا کردم
توی proteus ترایاک bt136 نبود برای همین multisim نصب کردم، اما bt136 توی اینم فقط اسمش بود! از یک ترایاک دیگه استفاده کردم درست شد.

من میخوام مدارم و قتی دما روی 23 هست ولتاژو ثابت نگه داره وقتی دما میره پایین ولتاژ بیشتر بشه وقتی دما میاد بالا ولتاژ کمتر بشه
همون کاری که با دماسنج دستی و ولوم دیمر انجام میدمو میخوام اتومات با یک سنسور lm34 انجام بدم
میدونم به همین سادگیا نیست اما جستجو و یادگیری خیلی کیف داره

یک کشف بزرگ هم کردم   :))):
من تا الان فکر میکردم ترایاک ولتاژ رو تنظیم میکنه اما فهمیدم ترایاک مثل کلید عمل میکنه کار اصلی رو پتانسیومتر انجام میده
توی مدار باید خازن داشته باشیم پتانسیومتر زمان شارژ رو تعیین میکنه وقتی خازن شارژ شد ولتاژ شکست به پایه گیت ترایاک میرسه و پایه های T1 , T2 ولتاژو عبور میدن و بعد مثل کلید بسته میشه، مثل کلید سریع روشن خاموش میشه

لطفاً بفرمایید بعد از 3 روز جستجو و راهنمایی های شما درست فهمیدم؟ Wink
سلام
مدار را عملا به اینترتیب نسازید همانطور که دوستمان گفتند د رشبیه سازی مهم  نیست 
اما در مدار عملی تقسیم ولتازبا یک مقامت 10 اهمی با یک باطری ویا اداپتور 9 یا 10 ولتی 
باعث تلفات بیهوده جریان میگردد در حد جند امپر 
-----
مقاومت 200 اهمی سر راه ترایاک نیز به همین ترتیب مانند یک لامپ داغ میشود و در مدارهای 
توان بالای دیمر و امثال ان وجود ندارد (لزومی هم ندارد )
-----
در وب و کتابهاب 301 یا 302 و303 مدارهایی اینچنین موجود است که عموما بغیر از دیمر معمولی 
برای کاربردها دیگر برای اینکه قدرت مانور روی تغییر دادن طرح زیاد باشد مدار فرماندهنده مانند 
Lm35 ,و یا امثال انرا با یک اپتو کوپلر به گیت ترایاک وصل میکنند تا از بابت ایزوله بودن مدار 
اطمینانی باشد 

البته چون مدارهای فرمان ترایاک باید کنترل زاویه اتش را انجام دهند مداری مانند Lm35 در یک 
اپ امپ با ولتاز سینوسی برق شهر مقایسه میگردد  و خروجی اپ امپ به اپتو کوپلر وصل میگردد 

مقدار سینوسی ورودی برای مقایسه هم از یک ترانس کاهنده بدست میاید مثلا یک ترانس 
220 به 6 ولت
------
اگر بخواهید مدارهای المنتی را با ترایاک فرمان دهید بخاطر پسماند حرارت از مدار عبور از صفر
باید استفاده کنید و در اینجا تعداد سیکلهایی کاملا توسط ترایاک وصل میشوند و تعدادی وصل 
نمیشوند یعنی ترایاک اتش نمیشود

چون پس ماند المنتها زیاد است این مدار مزیتهایی دارد 
ارایش پس ماند در روی مدار فرمان ویا اپ امپ نیاز نیست
و دلیل مهم دیگر اینکه پارازیتهایی که دیمرها بر روی خطوط برف و وسایل دیگر میفرستد 
بسیار کم است چون در لحضه ای که ولتاز تقربا صفر است ترایاک خاموش یا روشن میگردد 

موفق باشید