ايران ويج

نسخه‌ی کامل: ساخت درایور موتور دی سی چپ گرد راست گرد بایک ماسفت و یک رله دو کنتاکت
شما در حال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب بندی مناسب.
سلام دوستان

میخواستم یه درایور موتور دی سی برای یه موتور ۱۸۰ وات ۲۴ ولت درست کنم.قبلا با استفاده از ۴ عدد ماسفت درایور پل H ساختم. اینبار میخواستم یه درایور دیگه دقیقا با عملکرد درایور H بسازم که توش از یک ماسفت بجای ۴ ماسفت استفاده شده البته یه دونه رله دو کنتاکت هم میخوام استفاده کنم تا هم چپ گرد باشه هم راست گرد.با اون ماسفت هم میتونم هم pwm داشته باشم هم وقتی ماسفت خاموشه حالت "ایست" موتور رو هم داشته باشم. حالا بنظر شما تینکار شدنیه؟اگه نه ممنونم میشم دلایلتون رو بگید. تشکر
سلام

اگر از رله برای کنترل موتور استفاده کنید نمی تونید از PWM بهره ببرید چون زمان قطع و وصل شدن رله خیلی بیشتر از فرکانس PWM هست!!
همچنین اگر بخواهید با رله موتور رو کنترل کنید نیازی به ماسفت نیست می تونید از اپتو کوپلر یا ترانزیستور استفاده کنید.

موفق باشید
سلام ممنونم.ولی خوب دقت کنید.این ماسفت قبل از رله قرارمیگیره و با این ماسفت pwm داریم و خاموش کردن موتور(disable). با رله هم فقط چگرد یا راست گرد رو تعیین میکنیم. حالا اگه متوجه شدید نظرتون رو بفرمایید.
سلام

بهتره شماتیک بدید ولی متوجه شدم

در این حالت هم مشکلی در مدار نیست کار می کنه ولی وقتی که شما می خاهید از ماسفت استفاده کنید و خودتونو
درگیر کار با ماسفت کنید چرا از رله استفاده می کند!؟ همون پلH با ماسفت رو ببندید.
رله ابعاد مدارتون رو زیاد می کنه و مشکلات دیگری هم داره