ايران ويج

نسخه‌ی کامل: تفاوت کلاک و فرکانس
شما در حال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب بندی مناسب.
سلام

فرق بین فرکانس و کلاک چیه؟ 
---
این سوالم از جایی شروع شد که فیوز بیتهای میکرو اشتباه ست کردم و میکرو قفل شد و وقتی سوال پرسیدم؛ گفتند کلاک میکرو به هم خورده و باید کلاک خارجی اعلام کنی تا میکرو دوباره پروگرام بشه؛

و من طریقه انجام اینکارو رو پرسیدم و گفتم من کریستال خارجی هم دارم .. و فرمودند که کلاک خارجی فرق داره با کریستال خارجی!!

من مشکل رو اینطوری حل کردم:
http://www.iranled.com/forum/thread-21068.html

ولی مفاهیم اینکه کریستال خارجی فرقش با کلاک خارجی و نحوه کارشون چیه رو متوجه نمیشم؛؛

با تشکر قلب عشق - بهینه شده برای ورژن جدید

هرکی جوابم رو نده ۴۰ درصد اخطار میدم خنده بلد − بهینه شده برای ورژن جدید خنده بلد − بهینه شده برای ورژن جدید
(۱۸-خرداد-۱۳۹۷, ۰۴:۲۳:۲۳)babyy نوشته است: [ -> ]سلام

فرق بین فرکانس و کلاک چیه؟ 
---
این سوالم از جایی شروع شد که فیوز بیتهای میکرو اشتباه ست کردم و میکرو قفل شد و وقتی سوال پرسیدم؛ گفتند کلاک میکرو به هم خورده و باید کلاک خارجی اعلام کنی تا میکرو دوباره پروگرام بشه؛

و من طریقه انجام اینکارو رو پرسیدم و گفتم من کریستال خارجی هم دارم .. و فرمودند که کلاک خارجی فرق داره با کریستال خارجی!!

من مشکل رو اینطوری حل کردم:
http://www.iranled.com/forum/thread-21068.html

ولی مفاهیم اینکه کریستال خارجی فرقش با کلاک خارجی و نحوه کارشون چیه رو متوجه نمیشم؛؛

با تشکر قلب عشق - بهینه شده برای ورژن جدید

هرکی جوابم رو نده ۴۰ درصد اخطار میدم خنده بلد − بهینه شده برای ورژن جدید خنده بلد − بهینه شده برای ورژن جدید
به به شما و دنیای میکرو دست زدن - بهینه شده برای ورژن جدید 
مفهوم کلاک عبارت است از یک سگنال موج مربعی که برای کار کرد همه سیستم های دیجیتالی لازمه
حالا توی میکرو هست تا خود CPU ها که سرعتشون رو با سرعت کلاکشون اعلام می کنن
پس برای راه اندازی تمامی این سیستم ها لازم هست یه سیگنال کلاکی با دقت بالا بهشون اعمال کنی تا کار کنن
حالا برای ساختن این سگنال کلی روش و داستان و اینا وجود داره که من نمی خوام واردش بشم
-
حالا توی میکرو چه اتفاقی میوفته؟ اونم لازم هست مثل بقیه چیزا بهش که کلاکی اعمال بشه تا کار بکنه
وقتی فیوزبیت ها رو روی کلاک خارجی تنظیم می کنی یعنی اینکه من خودم از بیرون سیگنال کلاک رو تولید کردم (حالا به هر روشی) و به پایه میکرو اعمال کردم ( مثل این پستی که شما گذاشتی که با یه میکرو دیگه این سیگنال رو ساختی و به میکرو خودت اعمال کردی)
اما وقتی نمی تونی این سیگنال کلاک رو تولید کنی طراحی میکرو کنترلر AVR شامل یک سری مداراتی میشه که می تونه به تو توی تولید این سیگنال ها کمک کنه که بقیه فیوزبیت ها مربوط به اینا هست.
یکی از قطعات مورد استفاده برای تولید سیگنال های مربعی با دقت بالا کریستال هست که میشه تحت شرایطی اونو به نوسان انداخت و فرکانس نوسانش هم روش نوشته شده و مداراتی که طراحی می کنی از این نوسان کریستال این موج مربعی رو برات میسازن
حالا یکی از تنظیمات فیوزبیت ها این اجازه رو میده که مدار تولید فرکانس رو فعال کنی و از کریستال های داخل طراحی استفاده کنی
یکی دیگه از روش ها اینه که این مدار داخلی تولید فرکانس رو با یک کریستال خارجی راه اندازی کنی
و یه روش دیگه هم داره که از خازن و مقاومت استفاده کنی که دقت و فرکانس پایین تری ایجاد می کنه برای جاهایی که لازمه

پس در نهایت امر شما باید سیگنال کلاک رو تولید بکنی یا خودت با مدار های موجود ساختی و به میکرو اعمال کردی یا از مدارات داخلی AVR که شامل نوسان ساز هم هست استفاده می کنی که شما می تونی با قرار دادن کریستال خودش یا خارجی ازشون کلاک دریافت کنی

برای اطلاع بیشتر از کاربرد های مختلف روش های تولید فرکانس در میکرو
به به جناب بهزادی خنده بلد − بهینه شده برای ورژن جدید  سر نمیزنی اینطرفا خنده بلد − بهینه شده برای ورژن جدید یکم زود به زود آن بشو در مورد avrdude سوالاتی دارم    خنده بلد − بهینه شده برای ورژن جدید خنده بلد − بهینه شده برای ورژن جدید 
تا اینجا به صالح و هادی و ۱نفر ؛ ۴۰ درصد اخطار تعلق گرفت به علت جواب ندادن به سوال پر محتوی من خنده بلد − بهینه شده برای ورژن جدید خنده بلد − بهینه شده برای ورژن جدید 

----------
----------
قلب عشق - بهینه شده برای ورژن جدید با تشکر فراوان از شما قلب عشق - بهینه شده برای ورژن جدید

پس کلا ما یدونه کلاک داریم که با فرکانس x کار میکنه؛
حالا روش تولید این کلاک خودمون بستگی داره؛ با از اسیلاتور داخلی خود میکرو یا از کریستال خارجی یا از یه منبع دیگه.. میتونیم این اعمال کنیم؛ درست میگم؟!

کلاک مورد نظر هم باید به پایه xtal۱ اعمال بشه؟
یعنی وقتی کریستال رو میزنیم به xtal1 , xtal2 ؛ درواقع xtal2 یه جریانی ازخودش بروز میده که باعث میشه کریستال به نوسان در بیاد و در پایه xtal1 این نوسان دریافت میشه و به عنوان کلاکمون درنظر گرفته میشه؛ این هم درست میگم؟ یا زدم جاده خاکی؟ خنده بلد − بهینه شده برای ورژن جدید خنده بلد − بهینه شده برای ورژن جدید
سلام
آره درسته

کریستال دو پایه که به میکرو وصل میشه، در واقع به مدار نوسان گر داخل تراشه ی میکرو وصل میشه و وجود کریستال باعث لاک شدن نوسانگر دقیقا در اون فرکانس کرستال میشه.(داخل کریستال، نوسان مکانیکی صورت میگره، eevblog در یوتیوب چند تا ویدیو از داخل این کریستال ها گذاشته یه نگاه بنداز)

اکثر مواقع برای کار های ساده همون کلاک داخلی کافیه
ولی ممکنه دقت،رنج دمایی و وابستگی دماییش نسبت به کریستال های خارجی و یا کلاک اکسترنال، بد تر باشه