سلام
من یک ترانس با خروجی 60 ولت 10 آمپر دارم که میخوام خروجی اون رو صاف کنم و همون ولتاژ 60 ولت 10 آمپر رو داشته باشم.
از یک پل دیود و خازن استفاده کردم و نتیجه خروجی حدودا 85 ولت بود. چون زیاد با الکترونیک آشنا نیستم ، از یک مداری که توی انترنت پیدا کردم به عنوان رگولاتور ولتاژ استفاده کردم که اون هم برای ولتاژ بالا جواب نمیده .
15 Ampere Adjustable Power Supply - Power Supply Circuits
این آدرس همون سایتی هست که نقشه مدار رگولاتور رو برداشتم
از دوستان عزیز کسی میتونه من رو تو این زمینه راهنمایی کنه؟
البته من پرسو جو هم کردم و متوجه شدم شاید بشه به جای بخش تنظیم ولتاژ LM317 از دیود زنر استفاده کرد که ولتاژ رو ثابت در خروجی بده ولی روش استفادش رو نمیدونم.
ممنون میشم اگه راهنمایی نمایید.
با تشکر
۱۰ آمپر کنترلش ساده نیست
با یه رگولاتور ساده شدنی نیست
توان خروجیتون یه چیزی در حد 600 وات میشه
با احتساب تلفات توان ورودی تون شاید نزدیک های 700 وات باشه
اشتباه ساده در این سطح میتونه به آتیش سوزی و... ختم بشه
ساده ترین راه استفاده از پاور های سوییچینگ آماده هست خیلی گرون هم نیستن
ولی برای ۱۰ آمپر روی ۶۰ ولت فکر کنم تنها راه استفاده از آیسی های سوییچینگ مثل TL494 و امثالشون هست که در حیطه تخصصی دانشجویان گرایش قدرت هست(قدرت الکترونیک بود فکر کنم اسم گرایششون)
دور دیود زنر و lm317 و... هم خط بکشید
رگولاتور های خطی در این ولتاژ و جریان تلفاتشون نجومی میشه باید یه رادیاتور آبی بذارید خنک بشه
سلام
آدرسی که دادین عکسش برام لود نمیشد
با LM317 بطور عادی میشه ولتاژ تثبیت شده زیر 40 بدست آورد
در مورد زنر:
اگه منظورتون زنر عادی هست خب یه ولتاژ تثبیت شده داریم که تغییر نداره
اما میشه با زنر و ترانزیستور زنر قابل تنظیم ساخت
این عکس مدار زنر متغیر
عملی نبستمش ولی و امپر کمه
اینم یه زنر ثابت
اینم یه رگولاتور متغییر
واسه ساختن این مدار بروش خطی تلفات و همچنین هزینه مدار بالاست
موفق باشید
------------------------------------------------------------------------------------
ببخشید آقا صالح داشتم پاسخ مینوشتم متوجه ارسال شما نشدم
سلام
ممنون از راهنماییتون
این تصویر همون مداریه که من درست کردم که خروجیش 1.5 الی 16 ولت 15 آمپره . اون جوری که به من فهمیدم توی این مدار جریان روی ترانزیستور های 2N3055 تقسیم میشه و فقط ولتاژ خروجیش رو اگه بتونم با تغییر در قسمت LM317 افزایش بدم مشکل حل میشه
در ضمن من به جای 4 عدد 2N3055 از 6 عدد استفاده کردم .
نمیدونم چیزهایی گه میگم چقدر درسته یا نه ،ولی همشون برداشتهایی بوده که از مطالب توی اینترنت خوندم.
از مطالبی که فرمودین آیا میشه از این مدار زنر
به صورت سری برای ولتاژ و جریان بالا استفاده کرد ، یا مثلا به یه شکلی این رو با مدار بالا تلفیق کرد ؟
ببخشین که زیاد مزاحم میشم.
سلام مجدد
تو یه سایتی
https://www.eleccircuit.com/high-current...er-supply/
2 تا مدار گذاشته
یکی این که همون ولتاژ پایین باز هم مشکل هست
یا این که جریان پایینه
یه جایی هم خوندم که میشه با LM723 این کار رو کرد ولی چه جوری نمیدونم.
در ضمن آیا میشه مثلا 2 تا رگولاتور رو با هم سری کرد و اگه میشه به چه نحوی ؟
با تشکر
(۲۱-خرداد-۱۳۹۷, ۱۲:۳۲:۲۹)mahzak نوشته است: [ -> ]سلام مجدد
تو یه سایتی https://www.eleccircuit.com/high-current...er-supply/
2 تا مدار گذاشته
یکی این که همون ولتاژ پایین باز هم مشکل هست
یا این که جریان پایینه
یه جایی هم خوندم که میشه با LM723 این کار رو کرد ولی چه جوری نمیدونم.
در ضمن آیا میشه مثلا 2 تا رگولاتور رو با هم سری کرد و اگه میشه به چه نحوی ؟
با تشکر
در مجموع باید بگم که کنترل تا 60 ولت آسونه ولی خب شما 85 ولت دارید!
رگولاتور هم میشه موازی کرد هم میشه سری کرد، ولی نکته مهم اینه که رگولاتور اولیه شما باید تحمل 85 ولت رو داشته باشه که من شماره ای توی ذهنم نیست برای اینکار من تجربه ی استفاده تا 60 ولترو دارم
سلام
خسته نباشید
یه مدته ورد پرس واسم باز نمیشه ارور میده منم حوصله پیگیریشو ندارم^_^فکر کنم عکسی که گذاشتین از اونجاس که باز نمیشه!
اگه همین مداره که گذاشتم
همونطور که دوستان درست اشاره میکنن منم این مدار رو بستم ثبات انچنانی نداره!
و اینطوری کار میکنه که ترانزیستوری که نقش بالا بردن جریان رو داره توسط مقاومت R1 دیود بیس امیترش روشن میشه (جریان رگولاتور و افت ولتاژ روی مقاومت و رسیدن مقدار ولتاژ به حدودا0.7 ولت)
البته واسه تغییرات بهتر در خروجی مدار اگه اشتباه نکنم یه خازن با دوسر پتانسیومتر(بین مقاومت220اهم تا زمین) میزارن
بله با 732هم هست اینم مدارش
درمورد اون زنر هم بگم که فقط واسه داشتن یه ولتاژ رگوله شده و بدون تغییر محدوده هست
hadikh73 نوشته است:در مجموع باید بگم که کنترل تا 60 ولت آسونه ولی خب شما 85 ولت دارید!
رگولاتور هم میشه موازی کرد هم میشه سری کرد، ولی نکته مهم اینه که رگولاتور اولیه شما باید تحمل 85 ولت رو داشته باشه که من شماره ای توی ذهنم نیست برای اینکار من تجربه ی استفاده تا 60 ولترو دارم
بله درسته 85ولت فکر کنم واسه LM317 زیاد باشه ، رگولاتورهایی مثل TL783 میتونن تا حدود120ولت رو تحمل کنن