سلام خسته نباشید
استاد یه مشکل توی برد منبع تغذیه سوئچینگ نازل گازوئیل دارم اکثر قطعات ازجمله ۲ تا ای سی خازن ها و فت را عوض گردم ولی موقعی که با لامپ ۱۱۰ وصل میشه لامپ روشن میمونه و فت ها داغ میشن و مقاومت بزرگ نزدیک به ترانس هم داغ میشه
دنبال تحریک فت ها را گرفتم به یکی از ای سی های برد میرسی که ای سی نات هست به شماره ۴۰۴۹ تغذیه این ای سی به ترمینال بزرگ برد میرسه اونو وصل میکنم داغ شدن فت ها قطع میشه مقاومت هم کمتر داغ میشه ولی در این حالت خازن بزرگ مدار که توی قسمت اولیه هست داغ میکنه نمیدونم چیکارش کنم اگه مقدور هست راهنمایی کنید
عکس میخوام بزارم ولی سایت پیغام میده که از حد مجاز رد شده نمیتونم چیکار کنم
ممنونم
سلام
من تجربه تعمیر این برد رو ندارم،
موضوع رو جدا کردم تا شاید کسی بلد بود بتونه جواب بده
لطفا شما هم منبعد پست جدید بزنید تشکر
سلام مهندس
خب خازن وقتی داغ میشه که یا در حال خراب شدنه یا ولتاژ اعمالی بهش یکمی بیشتر از حد تحملش هست یا شارژ و دشارژ سریع یا پلاریته اشتباه (که این دو مورد کمتره) و یه مورد عجیب هم که روی یه برد تغذیه چینی دیدم این بود که حتی ولتاژ خازن کمتر از حد مجاز و خازن هم سالم بود اما با این وجود گرم میشد !!!!
بنظرم وقتی آی سی عوض میکنید اول یه سوکت بزنید بعد آی سی رو بزنید رو سوکت که اگه خراب بود یا دوباره خراب شد یا خواستید با یکی دیگه تست کنید دیگه زحمتتون کمتر باشه پیش اومده برام که آی سی رو با خیال اینکه نو هست لحیم کردم بعدش:|
...
خب شما تغذیه آی سی ها رو وصل نکردین و علت داغ شدن فت ها همون راه اندازی نشدن tl494 بوده .
قطعی نمیشه حدس زد کدوم قطعه معیوبه یا نه صحت بقیه المانها (مثلا پتانسیومتر) و ولتاژها رو هم چک کنید
درود و سلام
کمی بیشتر توضیح میدادید : کدام قطعات سالم اند و آیا خازن نو جایگزین کردید heatsink برای FET ها بکار باید برود.
این چندتا پیش فرض:
اگر تراشه ات CMOS است شاید زمان هویه کاری ایراد دیده باشد بهتر است از یک سوکت برای تراشه بهره بگیرید یا از هویه ی مناسب که دارایesdاست بهره بگیرید.
همچنین از تقویت مسیرهای مسی جریان بالا مطئمن باشید.
مقاومت های متصل به گیت فت نیز بررسی شود از بازه اشان( رنجشان) بیرون نرفته باشند
از نوشته های آقای "1 نفر" در مورد خازن غافل نشوید.
(۲۶-مهر-۱۳۹۷, ۰۲:۲۴:۱۸)1نفر نوشته است: [ -> ]|
...
خب شما تغذیه آی سی ها رو وصل نکردین و علت داغ شدن فت ها همون راه اندازی نشدن tl494 بوده .
فکرکنم تراشه سری 4000 CMOS باشد.
سلام تشکر میکنم از راهنمایی ها دوستان و اساتید بزرگوار
امروز رفتم واسه چک کردن ورودی خروجی تو جایگاه چند تا مورد بهش برخورد کردم
یکی اینکه تغذیه اصلی برد از یه ترانس ۱۱۰ گرفته میشه و یکی از ترمینال ها که ۴ پین هست کوچکتر از بقیه ترمینال های توی عکس محل وصل شدن یه باطری ۶ ولت هستش نمیدونم اینها در کارکرد مدار که من به مشکل برخوردم تاثیر داره یا نه
(۲۹-مهر-۱۳۹۷, ۱۷:۲۵:۴۷)alimogmov نوشته است: [ -> ]درود و سلام
کمی بیشتر توضیح میدادید : کدام قطعات سالم اند و آیا خزن نو جایگزین کردید heatsink برای FET ها بکار باید برود.
این چندتا پیش فرض:
اگر تراشه ات CMOS است شاید زمان هویه کاری ایراد دیده باشد بهتر است از یک سوکت برای تراشه بهره بگیرید یا از هویه ی مناسب که دارایesdاست بهره بگیرید.
همچنین از تقویت مسیرهای مسی جریان بالا مطئمن باشید.
مقاومت های متصل به گیت فت نیز بررسیشود از بازه اشان( رنجشان) بیرون نرفته باشند
از نوشته های آقای "1 نفر" در مورد خازن غافل نشوید.
(۲۶-مهر-۱۳۹۷, ۰۲:۲۴:۱۸)1نفر نوشته است: [ -> ]|
...
فکرکنم تراشه سری 4000 CMOS باشد.
سلام
همه خازن ها عوض شدن و مقاومت ها تست شدن فت ها عوض شدن دیود شاتکی تست شده سالم بود ای سی tl494 عوض شده و ای سی۰۴۹ عوض شده
دیگه نمی دونم چیکار بایستی انجام بدم
حالا بهتر شد.
ایا فتها را با همان شماره جایگزین کردید ؟
همچنین در مورد دیگر قطعات تغییری در مقدار ندادید؟
ولتاز تغذیه درسته مثلا اگر بجای 12 ولت 6ولت ببندید فتها ممکن است در وضعیت کلیدزنی خوبی نباشند.
(۲۹-مهر-۱۳۹۷, ۱۸:۲۱:۰۱)alimogmov نوشته است: [ -> ]حالا بهتر شد.
ایا فتها را با همان شماره جایگزین کردید ؟
همچنین در مورد دیگر قطعات تغییری در مقدار ندادید؟
ولتاز تغذیه درسته مثلا اگر بجای 12 ولت 6ولت ببندید فتها ممکن است در وضعیت کلیدزنی خوبی نباشند.
نه در مقدار قطعات شماره فت ها تغییری ندادم
یک پیک سنج با دیود و خازن بساز و ولتاژ پیک روی پایه گیت فتها را اندازه بگیرید.
معمولا فتهای معمولی با ولتاژ پیک پایین کاملا در حالت وصل نمیروند .
(۲۹-مهر-۱۳۹۷, ۱۹:۱۰:۲۸)alimogmov نوشته است: [ -> ]یک پیک سنج با دیود و خازن بساز و ولتاژ پیک روی پایه گیت فتها را اندازه بگیرید.
معمولا فتهای معمولی با وتاژ پیک پایین کاملا در حالت وصل نمیروند .
پیک سنج چی هست اطلاعات تز این ندارم
همون یکسوساز دیودی است یک خازن و یک دیود تند و تیز تا قله ولتاژ را اندازه بگیریم.