سلام و وقت بخیر من مدار زیر رو روی برد برد بستم و مقدار تاخیر روی تقریبا 10 ثانیه گذاشتم ، اما با یک مشکل عجیب مواجه شدم ! وقتی خط تغذیه مثبت رو وصل می کنم LED روشن میشه و بعد از 10 ثانیه خاموش می شود ، اما مشکل برای بار دوم است ! ، یعنی وقتی منبع تغذیه را خاموش می کنم و مجدد روشن میکنم مدار کار نمی کند !!!(یعنی LED روشن نمیشه که بعد از 10 ثانیه خاموش بشه) اما وقتی خط تغذیه مثبت رو (فقط خط تغذیه مثبت) رو یکبار قطع و مجدد وصل میکنم مدار مجدد شروع به کار میکنه .اما وقتی منبع تغذیه را خاموش و روشن میکنم مدار کار نمیکنه !! باید حتما خط مثبت تغذیه رو یکبار قطع و وصل کنم ، به نظرتون مشکل از کجاست ؟!!
سلام مهندس من این مدار رو روی بِرد برد بستم هردو حالت که گفتین انجام دادم و درست کار میکنه
فقط اگه تغذیه یکم با نوسان وصل بشه (و LED یبار حتی در زمان کوتاه روشن خاموش بشه)مدار دیگه درست کار نمیکنه که واسه این عیب باید یه خازن حداقل 100uبه پایه های تغذیه مدار وصل کنید
اگه هم به کار 555فعلی شک دارین با یکی دیگه عوضش کنید
موفق باشید
باید و قتی دو شاخ را به برق زدیم مدار شروع به تاخیر کند و خروجی را وصل کند و هر وقت بیرون کشیدیم و مجدد زدیم مدار شروع به تاخیر کند و خروجی را وصل کند. و به همین ترتیب .... مدار با این قضیه واقعا مشکل داره در شبیه سازی هم همینطوره ! نمیدونم در مدارات آماده محافظ یخچال که با 555 بسته شده چه چیزی اضافه میکنن به مدار که چنین مشکلی نداره ! نقشه های آماده هست (نقشه مدار محافظ یخچال بازار) باز چنین مشکلی داره ...!!!
جالب اینجاست با پرتئوس هم بستم دقیقا همین مشکل رو داره !!!