من اومدم یک باتری اسیدی 12 ولت ، 7.2 آمپر ساعت به مدار شارژر فوق وصل کردم ( باتری از قبل دشارژ شده بود و ولتاژ اون به حدود 6 ولت رسیده بود) بعد از اتصال مولتی متر را در حات آمپر در مسیر جریان شارژ باتری قرار دادم تا 5 دقیقه اول حدود 0.6 آمپر جریان کشید و بعد از 5 دقیقه جریان اون به جریان رفت بالا ...رفت بالا ... وبه 1.25 آمپر رسید تا 20 دقیقه تا همان جریان 1.25 باقی موند بعد یواش یواش جریان کم شد و نزدیک به 30 میلی آمپر رسید ...الان نزدیک به 6 ساعته که جریان تا همون 30 میلی آمپر ثابت مونده ! ... آیا اصلا این روند طبیعیه ؟ تا کی ادامه داره ؟ و اینکه با این افزایش و کاهش جریان چطور مدت زمان شارژ کامل باتری رو تعیین کنم ؟ بر اساس کدوم جریان 0.6 آمپر یا 1.25 آمپر یا 30 میلی آمپر ؟
یک سری از دوستان در مورد شارژ و همچنین استفاده از این باتری ها سوال داشتند که من به نمایندگی سوالات اونها رو مطرح میکنم :
1.به طور کلی در یک باتری 12 ولت وقتی ولتاژ اون به 10.30 ولت رسید باید فورا به شارژر وصل کنیم یا در ولتاژ 10 ولت ؟
2.سوال مهم دیگری که حتما سوال دیگر کاربران هم هست استفاده از باتری کاملا شارژ شده است ، وقتی یک باتری 12 ولت ، 7.2 آمپر ساعت را زیر بار قرار می دهیم ( مثلا به LED های نواری یک متری که 12 ولت هم هست و یک آمپر هم جریان می کشند وصل می کنیم ) وقتی ولت متر را در زیر بار در دو سر باتری قرار میدم ولتاژ اون کمتر از ولتاژی که بدون بار است که این امری طبیعی است ، اما سوال اینجاست اندازه مینیمم ولتاژ باتری رو در حالت بی باری تشخیص میدیم یا در حالت بار کامل ؟ منظور اینه برای اینکه اون رو زیر شارژ بذاریم باید بدونیم مقدار مینیمم باتری چقدره . امیدوارم متوجه این سوال شده باشید.
3.سوال دیگر اینکه من یک باتری سربی اسیدی دارم که وقتی اون رو به مصرف کننده 12 ولت وصل میکنم آروم آروم ولتاژ ( ولت متر در حالت بار کامل قرار دادم)اون میاد پایین و وقتی مصرف کننده رو بر میدارم و مجدد مولتی متر را در حالت بی باری به باتری وصل میکنم میبینم ولتاژ باتری داره آروم آروم میاد بالا ... این طبیعیه ؟!
4. سوال بعدی اینکه اگر یک باتری سربی اسیدی مثلا 12 ولت ، 4.5 آمپر ساعت را که قرار است با جریانی حدود 0.5 آمپر یا 0.45 آمپر شارژ شود زیر شارژر بذاریم ، طبیعتا باید طی 10 ساعت جریان کشی انجام شود و در نزدیک های ساعت 10 جریان کشی صفر بشود ، حالا اگر بعد از 4 ساعت جریان کشی تقریبا به 40 میلی آمپر رسید و دیگه ثابت ماند آیا به این معنی هست که باتری شارژ کامل شده است ؟! دوستی هم میگفت من تا خود 10 ساعت زیر شارژ گذاشته ام اما جریان توی همون 40 میلی آمپر ثابت مونده بود ! ..میشه در این مورد توضیح بدید و بگید طبیعی هست یا نه ؟ و آیا اینکه باید بعد از اتمام شارژ جریان صفر شود ؟
د ود
1) بهتر هست شارژ همیشه وصل باشد و در ولتاژ 2/35 تا 2/4 ولت برای هر سلول قطع شود. هر باتری 12 ولت 6 سلول سری دارد. و در 14/1 تا 14/4 ولت شارژر قطع گردد.
2) باتری یا انباره دارای مقاومت درونی است.
3) طبیعی و ذات آن است.
4) بهره شارژ در حدود دو سوم یا 65 درصد است.پس یک ونیم برابر زمان گفته شده شما باید شارژ شود.
(۰۵-خرداد-۱۳۹۹, ۲۱:۱۵:۰۲)alimogmov نوشته است: [ -> ]د ود
1) بهتر هست شارژ همیشه وصل باشد و در ولتاژ 2/35 تا 2/4 ولت برای هر سلول قطع شود. هر باتری 12 ولت 6 سلول سری دارد. و در 14/1 تا 14/4 ولت شارژر قطع گردد.
3) طبیعی و ذات آن است.
4) بهره شارژ در حدود دو سوم یا 65 درصد است.پس باید یک ونیم برابر زمان گفته شده شما باید شارژ شود.
فکر کنم متوجه سوال مورد 2 نشده اید !! یکبار دیگه سوال رو بخونید لطفا
مورد چهارم رو هم اصلا متوجه نشدم ! یک ونیم برابر زمان گفته شده ، یعنی 10 ساعت ضربدر 1.5 میشه 15 ساعت ؟!!! اونقت ارتباط این زمان با قطع جریان چیه؟!
(۰۶-خرداد-۱۳۹۹, ۰۰:۰۶:۰۵)mega16 نوشته است: [ -> ] (۰۵-خرداد-۱۳۹۹, ۲۱:۱۵:۰۲)alimogmov نوشته است: [ -> ]د ود
3) طبیعی و ذات آن است.
4) بهره شارژ در حدود دو سوم یا 65 درصد است.پس باید یک ونیم برابر زمان گفته شده شما باید شارژ شود.
فکر کنم متوجه سوال مورد 2 نشده اید !! یکبار دیگه سوال رو بخونید لطفا
مورد چهارم رو هم اصلا متوجه نشدم ! یک ونیم برابر زمان گفته شده ، یعنی 10 ساعت ضربدر 1.5 میشه 15 ساعت ؟!!! اونقت ارتباط این زمان با قطع جریان چیه؟!
درود
1)
2) در بار هم میتوانید انباره را پر کنید. بهتر است charger همیشه بر ولتاژ انباره نظارت کند تا آن را در وضعیت خوبی نگهدارد مگر اینکه لازم باشد از شارژر جدا شود.البته برای شارژرهای خودکار مناسب است.
4)بله اگر باتری 10 آمپر ساعت است و با جریان یک آمپر پر شود 15 ساعت زمان لازم است به شرط سالم بودن باتری. در گذر زمان و کهنه شدن باتری ظرفیت ذخیره سازی باتری کاهش می یابد.
بهترین روش شارژ همین کنترل ولتاژ باتری است.
در ویکی پدیا میتوانید بروید و در پایین برگه اینترنتی چند مرجع وجود دارد.